onsdag 24. februar 2021

"Dagsavdelare" i ett resealbum

 Hej!

DT-Therese här. Idag tänkte jag visa några 6x12 tums fickor från mitt Österrike-album.  Detta album består av både PL-fickor och vanliga LO. För att lätt kunna åtskilja dagarna har jag satt en 6x12 ficka där det börjar en ny dag. Utseendet på dem har samma upplägg. Högst upp en enfärgad bakgrund och namnet på dagen.  Originalet för dessa veckodagar är tunna vita plastbitar från Ali Edwards. Men eftersom jag vill spara originalen så har jag ritat av dem på vanlig cardstock och klippt/skurit ut och på så sätt kan jag använda dem fler gånger om jag vill. Sedan ett kort med en kortfattad uppräkning av vad vi gjorde den dagen. De andrarutorna är fyllda med foton, memorabilia eller fillerkort. Här har jag till exempel sparat kvittot från parkeringen på Benstocken utanför Arlanda. Satte dit en chipboard dekoration och så var den rutan färdig. :)
På baksidan är det några foton från själva flygresan samt ett foto från det första stoppet efter vägen. Matpaus. Nog så viktigt. 
Jag har köpt ett Ali Edwards stämpelset (begagnat) med fraser som roadtrip, miles and mailes, this story, drive med mera. Passar jättebra till mina roadtrip resor. På bilden nedan har jag använt mig av papper från Bo Bunny och sedan stämplat On the road. 


Dag två använder jag mig av samma utformning. Enfärgat högstupp med dagen. Här har jag stämplat på F. Sedan textkortet där jag skrivit i stolpar om dagen och längst ned en bild från frukosten. Där har jag dekorerat med några stickers på bröd som jag tyckte passade. På den baksidan har jag sparat ett par vykort som jag köpt. Vi var ju i Salzburg som är känt för två saker. Sound of Music och Mozarts födelsehus. Mitt Salzburg card fick också sitta där. Detta kort är et sånt som gör att man får billigare eller ibland till och med fritt inträde till olika ställen.


Närbild på vykortet med platser från inspelningen av Sound of Music. Den tredje dagen var lördag 28 maj. Samma förfarande som på de andra dagarna. Enfärgat i topp och sedan textkortet.  Den här dagen åkte vi över gränsen till Tyskland för att besöka Örnnästet. 


Ja, och så fortsätter veckan med dessa små dagsavdelare i resten av albumet.  Som en liten sammanfattning av vad man kan se på kommande layouter och PL-sidor helt enkelt. 

Som bonus ska jag visa en layout. Den handlar om den lilla stugan vi bodde i några nätter på en bergssida i Alperna. Vi kallade den Annexet (efter StigHelmer) och Kuckelikuhuset. :)  Stugan var liten och trång men jättemysig. Här har jag valt att arbeta med cirklar. Till höger satte jag en bård som ser ut som en linjal. Tyckte det passade. 


Vill också tipsa om att ha en förstoring med ibland. Här är en bild ut över Salzburg från fortet som ligger högt upp på en klippa. Jag tycker det räcker med de vita bokstäverna för att få allt fokus på den fina utsikten. Bilden är utskriven i 30x30 format. Det var allt från mig för denna gång. Hoppas att du hittade något att inspirerad av. 

Ha en bra dag! 

DT-Therese 


2 kommentarer: