søndag 7. februar 2021

Stilrent med glans

Hej!

DT Marit här.
Jag har alltid varit ett fan av Tim Holtz och hans produkter. Allt från distresser, oxider, stämplar och dies mm.
Idag tänkte jag visa upp 4 sidor jag skapat med dies och papper från Tim Holtz. Jag gillar ju det stilrena och här har jag kombinerat det med glansig cardstock från Tim Holtz.


För snart ett år sedan låg jag hemma med en jobbig förkylning och hostade mig igenom nätterna. Mycket surfande blev det. Jag hittade då lite nya dies som Tim Holtz (Sizzix) släppt.

Jag fick en väldigt stark ”villhöver” och beställde. Det var dels 2 set med alfabet som jag använt så otroligt mycket i mitt PL. Jag köpte både stora och små bokstäver. Och det bästa är att det finns flera av varje bokstav så det går smidigt att stansa ut.


Jag köpte också dessa löv och hade redan då en plan vad jag ville använda dem till. Jag ligger ju lite efter i mitt PL så det var först nu jag fick tid att skapa de tänkta sidorna.

Men allt händer kanske av en mening för i november fick jag syn på den härligt glansiga cardstocken från Tim Holz. Ett block med flera olika toner av glansigt papper, så fina.
Så diesen och den glansiga cardstocken fick ligga till grund för mina sidor. Så här blev min första sida där vi är på besök i en helt fantastisk nationalpark i Kroatien vid namn Krka.


Basen för min PL-kort fick vara vita albumblad. Och jag har här använt diesen med löven på två olika sätt. Dels har jag stansat ut och satt två färger av glansig cardstock bakom. Valde två färger som passade bra i ton till mina foton. Jag har också stansat ut rubriken med alfabets-diesen. Det är inte helt lätt att se glansen på fotot. Den syns bäst i min inledningsbild.

På ett av mina PL-kort använde jag disen tvärt om, dvs stansade ut lövet på det glansiga
 pappret och klippte konturen runt för att få ”lösa” löv.

Sidan två är skapad på samma sätt. Vita albumblad, löv och glansig cardstock.


Även här har jag använt löven på olika sätt och på det kortet där jag satte cardstocken bakom lät jag några delar av det vita vara kvar. Det är inte helt lätt att visa på foto hur det glänser, men jag hoppas ni ser.

På sidan 3, som hänger ihop med de två övriga, kände jag att jag ville göra något annorlunda men ändå hålla ihop det. Då spångarna i parken och platsen vi besöker på sidan 3 har mycket trä så valde jag ett papper med trä-struktur som bas istället för vita albumblad. Pappret kommer från Papirdesign och är egentligen är ett julpapper från serien Hjem till jul med små paket på framsidan, men där jag använt baksidan.

Jag skrev dock min journaling på vitt albumblad och stansade ut texten på mindre paper så träet syntes bakom. Färjade in kanterna med min nya favorit distress ”speckled egg”.


Platsen vi besöker heter Roski Slap och är helt magisk. En stor å rinner ner genom en
restaurang och bildar ett vattenfall med en bubbelpool man kan bada i.

I poolen finns ett hål där man nästan kan försvinna ner. Lite skräckblandad förtjusning då trycket från vattenfallet är hårt. På bilden till vänster syns min systerson, på bilden i mitten har han försvunnit ner i hålet. En pil med wood veners infärgad med Distress Oxide Speckled egg fick symbolisera att han borde varit där i bild.

Löven fick ändå vara med här och fick bli den råda tråden för sidorna från nationalparken.

På fjärde sidan hade vi lämnat parken men jag ville ändå att sidan skulle hänga ihop med de övriga. Så jag fortsatte med trä-pappret från Papirdesign. 


Här har jag återigen använt vita albumblad men färgat in kanterna med Speckled egg.

Jag gjorde ett PL kort med träpappret och dekorationer från KaiserCrafts Collectables Beach Shack.


All min text rymdes inte och den ena bilden var lite för blå i färgen, så jag ville tona ner den lite. Jag gjorde därför en dekoration med träpappret och skrev dit lite extra text. Då skymdes lite av det blå och jag fick med allt jag ville i text.



Det var allt för den här gången. Lämna gärna en kommentar om vad du tyckte. Kanske är du också ett Tim Holtz fan?

/DT-Marit 


Följ oss på Instagram: projectlifeinorge eller mig på marit_pysslar.

3 kommentarer:

  1. Superfint Marit, känner att jag allt fick lite "villhöver" när jag såg bokstäverna.

    SvarSlett
  2. Dette var virkelig nydelig 🥰🥰🥰

    SvarSlett