søndag 14. februar 2021

Enkel sida med guldglans

 Idag ska jag, DT-Emma, visa upp min sida för Januari 2021. Januari är en månad där jag oftast inte har så många foton och händelser som jag vill inkludera. Efter allt som händer i december och jobbet med att dokumentera varje dag i December Daily, så tycker jag det är ganska skönt att göra bara en, enkel sida.

Jag får plats med två år i varje album, och nu var det dags att påbörja ett nytt sådant. Då brukar jag ha med även årtalet tydligt på första sidan, för att det inte ska uppstå osäkerhet vilket år det handlar om.


Från början ville jag ha kort med blått i, för att spegla den blå himlen på ena fotot, så jag valde serien Picturesque från Becky Higgins, som har i huvudsak olika nyanser brunt, grått och blått. Jag var dock aldrig riktigt nöjd med det blå, så jag plockade hela tiden bort de blå korten och ersatte med denna brungrå skala, så till slut fick det bli så.

Eftersom jag har påbörjat ett nytt album har jag som sagt med två titelkort, ett med månadens som jag alltid har med, och ett med årtalet. Det är två likadana kort som jag dekorerat mycket lika, med en etikett och en ordstickers, och så bokstäver/siffror i matt guld. Jag var först inne på att ha bokstäverna och siffrorna i blått, men precis som när jag skulle välja kort så tyckte jag inte riktigt om resultatet med de blå alfabeten jag hade att välja mellan, och jag återkom ständigt till dessa Thickers, vars matta yta går utmärkt i hop med kortens färgskala, samtidigt som de kontrasterar aningen från den färgskalan.

Det jag tycker om med bokstäverna och siffrorna är att dessa foam-Thickers  inte har vit eller brun foam under själva den guldiga ytan, som jag annars skulle ha förväntat mig, utan svart. Det ger effekten att bokstäverna "poppar upp" ännu mer från bakgrunden.

Precis som titelkorten i grund är likadana, så hart jag valt att låta de två fillerkorten i 3x4'' vara likadana. Det ger en kontinuitet och ett lugn till sidan. 

~Emma

 

 
2 kommentarer: