søndag 28. mars 2021

Påsk-PL

 Idag är det jag DT-Therese som bjuder på lite inspiration. Jag tänkte visa en påsk-PL.  Framsidan är när jag och min brorsdöttrar besökte Vallby Friluftsmuseum här i Västerås på långfredagen. Vi hade också med oss granntjejen. 


Har har jag tagit ett vanligt 30x30 papper och skurit isär så det passar i de olika fickorna. 



På själva titelkortet använde jag ljusblå foamstickers. Jag tog en vanlig svart penna med tunn udd och gjorde tre prickar på varje bokstav för att få dem att poppa lite. Ljusblå enamel dots fick också vara med i högra hörnet. Ett enkelt kort men ett av minan favoriter av dem jag gjort själv. 


'

Jag har inte skrivit så mycket text på den här sidan utan låter bilderna tala för sig själva. Här är det en liten lammunge som nyss fått komma ut i hagen. Vad passade bättre än den fina stickersen med ett lamm på?



En annan sak som jag ofta använder är små ordstickers eller som här en hel mening. Denna är från Tim Holtz. Jag tycker det ger mer intresse till fotot. 




Baksidan är från påskaftonen. Där har jag satt in bilder på mitt påskris (som tjejerna hjälpt till att pynta). Dessutom en bild på en Zlatan som vi pärlade till mamma/farmor som älskar Zlatan. Det blev hennes påskpresent. :) 


På den här sidan finns också en text om påskmaten och att pappa sedan lagade min bil. Längst ned på sidan hade jag lite plats över så då har jag printscreenat några av alla dessa tester som man kan göra på facebook. Tyckte det var lite roligt att en del stämde så bra. :) 




På detta 3x4 kort har jag skurit till fotot på min mamma så att det passar in under texten Soak in the sun. Och det var ju precis vad hon gjorde. :) Och så fick jag ändå plats att skriva en liten text runt om titeln på fotot. Det är ett väldigt bra sätt att använda upp sina PL-kort, att skära ned ett foto eller att klippa ut text eller bild på PL-kortet och använda på foton eller på ett annat PL-kort till exempel. 


Ja, det var vad jag hade att bjuda på denna söndag i mars. 


Svara gärna på vår enkät om du inte redan gjort det. Senast 31/3 önskar vi ha dina svar så du har några dagar till på dig. 


//DT-Therese


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar