søndag 21. mars 2021

Bevara semesterkänslan med hjälp av resminnen och Fuse Tool

Hej!
DT Marit här.

Jag älskar ju att resa och plockar gärna med mig olika resminnen hem. Idag tänkte jag visa några sidor där jag använt dessa minnen för att förstärka semesterkänslan. Till min hjälp har jag haft min Fuse Tool.
Det känns lite extra viktigt i dessa tider när vi inte kan resa att få drömma sig tillbaka genom att bläddra i albumet. Och då vill man ju få den där riktiga känslan av att vara där.

I dagens inlägg tar jag er med till Primosten i vackra Kroatien där vi var sommaren 2019.

Min första sida är en helt vanlig sida med ordinarie fickor. PL-korten har jag gjort själv av vita albumblad. 


Dekorationerna kommer från KaiserCraft Collectables serie Island Escape och Beach Shack. Bakom "So much fun" har jag satt en bit av ett mönsterpapper jag använt på tidigare sidor. Pappret är från Papirdesign.


På den här sidan har jag valt att dokumentera mina resminnen i form av saker jag hittat på stranden. Snäckor, små vita stenar och några slipade glasbitar. Även om de hör mer hemma på nästa sida så passade de bra i färgerna här tyckte jag.


Mina PL-kort har jag skapat från vita albumblad. Texten By the Sea och den stora stämpeln jag fyllt ett helt kort med kommer bägge från Darkroom Door och serien Seaside.


Det var till den här sidan som jag verkligen ville få med mina strandminnen. När jag ser bilderna och med stenar och snäckor kan jag känna hur jag är där. Jag tycker verkligen att de förstärker semesterkänslan för mig när jag bläddrar i albumet.


Fickan har jag förslutit med Fuse Tool. Jag är själv nybörjare med Fuse Tool, men det finns flera inlägg här hos oss i Project Life i Norge om hur den kan användas, se här.
Jag kan framförallt rekommendera DT Emmas inlägg här. Jag praktiserade flera av hennes tips och fick till en bra söm på fickan.

Kort summering av tipsen: 
  • Varm Fuse Tool, låt den vara på minst 15 min innan du börjar. 
  • Hårt tryck och dra sakta.
  • Hårt underlag. Jag använde mitt stora akrylblock. Funkade bra för mig.

Mitt PL-kort har jag färgat i kanterna Distress Oxide Speckled Egg. Det är min nya favoritfärg.
Köpte den faktiskt av en slump. Jag hade 50:- kvar för att komma upp till gratis frakt när jag beställde saker. Så jag la med den och fick den på så sätt nästan gratis då priset på den nästan var samma som frakten.


Ibland tycker jag att det är svårt att få till det snyggt när man fyller fickor med paljetter eller likande. Det måste ju stämma med sidan man ser igenom till. Men jag tyckte jag fick till det bra här.


Till mina nästa sida så har jag inspirerats och härmat DT Pernilla. Förra våren gjorde hon en helt fantastiskt sida med SUP när vi berättade om vårt bästa minne, ni kan se den här. Det här är min tolkning.
På den här sidan har jag valt att fylla en ficka med slipade glasbitar i vitt och ljusblått.


PL-korten har jag gjort genom att dra distressdynan över kortet. Först Faded jeans och sedan Speckled egg. Jag har stämplat lite fläckar i svart och sedan stansat ut stora och små bokstäver i svart albumblad.


Färgen från Speckled Egg (den ljusare och lite turkose-ljusbå) går ihop perfekt med färgerna på glasbitarna. Även här hade jag turen att få till en superfin stängning med Fuse Tool:en.


På de stora PL-korten har jag stämplat lite prickar med både Faded jeans och sedan Speckled egg. Här blev det en serie med bilder om hur jag kämpade med SUP:en i vågorna.


Även här tyckte jag att jag fick till det bra med vad som syns igenom fickan med glasbitarna. Kortet på nästkommande sida är vitt med turkos inslag.


På nästa sida har vi lämnat stranden och gett oss ut på cykeltur, men glasbitarna är med som dekoration. Eftersom de passade i färg fick det vara så. Svårt att fotografera sidan då det är så mycket plast som glänser. Hoppas ni ser.


Utstansade pilar för att märka ut byn och campingen. Stickers från Tim Holtz.


PL-kortet här är faktiskt en baksida från SUP-korten. Övade några gånger först med att dra distressdynan. Tyckte inte att den här blev tillräckligt bra att använda till SUP, men bestämde sedan att den fick duga som journaling card.


Sedan följer 2 sidor där jag inte använt Fuse Tool. Har blandat egna PL-kort från vita album blad med färgade kanter (Speckled egg) med PL-kort från KasierCraft See Breeze.
En enkel dekoration från KaiserCraft Collectabels Beach shack och några enamal dots.


På sista sidan valde jag Becky Higgins grid cards, Speckled egg igen och dekorationer från KaiserCraft Collectables Summer splash. 



Det var allt för den här gången. Lämna gärna en kommentar om vad du tyckte. Vad sparar du på för minnen? Och vad använder du din Fuse Tool till?

Jag vill också påminna om att vi behöver din hjälp att skapa ett stort inspirationsinlägg som vi alla kan ha glädje av. 
Fyll i länken nedan senast 31/3 och 1 maj bloggar vi med sammanställningen.

LänkVEM ÄR JAG



/DT-Marit 


Följ oss på Instagram: projectlifeinorge eller mig på marit_pysslar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar