onsdag 7. april 2021

Återvinn material från LO till egna PL-kort med distress oxid

 Hej DT-Gunilla här,

För ett tag sen gjorde jag en LO och deltog i en utmaning på "scrap our stash". Då blev det lite papper över, som jag använt distress oxid på, och jag ville absolut inte slänga det så ... jag använde det på PL-korten för första veckan i september.

Så här såg min LO ut:


Skapa en PL-sida som matchar LO:n

Dekorationerna som blev över från LO:n var dessa, vad kunde jag skapa av detta?


Jo, jag klippte ner det infärgade pappret och skapade enkla vita PL-kort och dekorerade med hjärtan och letade upp annat rosa och svart pynt som jag spred ut:Fotona är inlagda i en smart phone app som heter "Collect" (sök på "Collect photo" inne i appstore), där man kan skriva in text - det underlättade min sommar oerhört, och jag lyckades få in alla foton i albumet redan i slutet av sommaren. Nackdelen är att fotona blir väldigt små.

Lite detaljer

Titelkortet har jag gjort väldigt enkelt. Jag ville upprepa en sydd söm från min LO och sydde därför fast en rad vimplar som jag färgat in med distress oxidfärger. Av det överblivna pappret från LO:n skapade jag ett PL-kort och av ett överblivet utskuret hjärta (från silhouetten) satte jag fast det ovanpå för att få in det markanta svarta från LO:n.

Pappret som jag färgade in är 10 år gammalt från Paislee Press och effekten blir att det kommer fram ett vitt blom-mönster (ungefär som embossing). 


Av det överblivna infärgade pappret klippte jag remsor och satt på olika sätt på resterande vita PL-kort.
De svarta detaljerna fick fortsätta på mina oerhört enkla PL-kort.


Här satte jag fast en rund stickers från ett plannerblock för att fånga upp det rosa från LO:n, och som en extra effekt satte jag på en transparent epoxy-bubbla.

För att få med mer svart färg, satte jag på svarta bokstäver.


Och ett av korten fick ett likadant puffy stickers-hjärta som fanns på LO:n och för att få med mer rosa tog jag en gammal gummi-stickers jag hittade som passade bra in på veckans innehåll. 


Hoppas du blev inspirerad att efterlikna en LO och att använda gammalt överblivet pynt från dina gömmor!

Tack för titten DT-Gunilla.

Titta gärna in på instagram: @Projectlifeinorge och @gunilla_pysslar

1 kommentar:

  1. Så otroligt snyggt gjort, både LO och PL. Jag gör också så, som du säger överblivet material kommer till användning. Och oftast har man några foton från samma tillfälle som man gillar extra mycket, dessa har jag på en LO i större storlek. Många foton blir det 😂

    SvarSlett