søndag 4. april 2021

Holiday in th Alps - i dubbel bemärkelse

Hej!
Idag är det dags för mig DT-Marit att komma med lite inspiration igen. Jag håller på med 2020 i mitt album och på något konstigt sätt tycker jag nästan att jag är i fas då jag skapar med det som hände för exakt ett år sedan.

I början av mars 2020 åkte vi på en skidresa till Alperna. Exat samma datum i år har jag gjort mina sidor. Så kul att återuppleva.
Jag hade redan sedan innan bestämt att jag skulle använda Maja Designs pappersblock Holiday in the Alps. Vad passar bättre till en resa till Alperna än just dessa papper.


Så idag bjuder jag på hela 7 sidor från den här resan. Då vi reste med bil så tyckte jag det var kul att
dokumentera resan ner så på min första sida har jag valt andra Maja Design papper.

När jag gjorde den här sidan så hade jag digital pysselträff via Zoom med DT-Gunilla. Så himla kul att pyssla ihop men hemifrån sitt eget rum. Inspirerad av Gunilla så blev det både mycket cirklar och vellumpapper.

Jag fick också tipset av Gunilla att silikonstämplar kan man böja när man fäster dem på sitt akrylblock och på så sätt skapa en rund stämpling. Kul tips tyckte jag.


Min journaling skrev jag direkt på grön vellum och fäste på mitt Maja-papper. De små rutiga vimplarna har jag satt dit efter att sidan var klar. På kommande sidor fick jag rest-papper över och insåg att baksidan på pappret passade min skjorta perfekt.Det var mycket som hände dessa dagar. Det var verkligen nu corona fick riktig fart. För att få med allt har jag i vissa fickor gömt lite nyheter. På fotot har jag fäst en lite flärp man kan dra upp kortet med. Den indikerar också att det finns något bakom.


På sidan 2 var det dags att använda de vackra Maja-papperna. En utmaning var dock att de var lite vintage och lite slitna i utseendet, så det blev inte riktigt så bra som jag önskat då fotografierna var väldigt klara och starka i färgerna.


I en ficka har jag kombinerat två papper. Ett ljust med lite mönster där jag kunde skriva text. I nerkant la jag till en bit papper med massa skidåkare.


Som fillercard har jag valt papper med lite större skidåkare. Dekorerat med en die-cuts från Carta Bella på ett av fotona.


På sida 3 var det mycket gula toner. Förstärkte det med lite gula med enamal dots. Valde ett blankt vitt PL-kort för min text. Tog ett benvitt papper istället för kritvitt. Skidåkarna från sidan 2 fick här vara med som helt fillercard.

På sidan 4 har jag med en rolig jämförelse. Mängden folk utanför en restaurang vid två olika klockslag. 10:17 var endast några få där. 13:17 var det proppfullt. Jag valde ett beige papper att skriva text på och gjorde filler cards med den stora skidåkaren.


Tidsangivelserna där jag stämplat på vellum.


Även här finns en liten flärp med en gömd nyhet. Stockholm hade det kämpigt nu. I Österrike var det fortfarande ganska lugnt. 


På sidan 5 har jag kombinerat papper från Maja design med benvita papper. 


Hittade små söta stickers med alp-tema jag köpt från Gummiapan för länge sedan. Gjorde ett fillercard med dem.


Pappret med liften passade perfekt här. Vi är i Kaprun och åker den här dagen och där går verkligen liftarna rakt upp bland bergen likt pappret.


På sidan 6 hände något ovanligt. Jag kunde använda baksidan av ett papper till andra sidan. Pappret med liftarna är rutigt på baksidan och det fick vara bakgrund till mitt fillercard. Stansade ut en bit av ett papper med en skidåkare och fäst ovanpå. Valde fästkuddar för att höja upp det och få det att poppa ut mer.


Det fina pappret med skidor och stavar fick utgöra nästa filler card.


Våren har verkligen kommit till Alperna och snön smälter fort. På sidan 7 förbereder vi oss för hemresa. Ett svagt färgat och mönstrat papper stämde bra i färgerna till mina foton.


Utsikten från vårt rum. Stämplade återigen på vellum för en jämförelse.


Nu hände det saker i Österrike. Utbrott av corona i Tyrolen. Tur vi inte var där och att vi snart skulle åka hem. Ville ha med UD:s avrådan och gömde den i en ficka bakom.


Sent fredag kväll kom chocken. Danmark stänger gränsen lördag kl. 12. Denna nyhet var så stor så den ville jag ha med så den fick en central plats på sidan 8. 
Då vi nu lämnar Alperna så har jag bytt från Maja design till digitala filer jag skrivit ut. 
Ett kit är från Ali Edwards som släppte ett gratis-kit med koppling till pandemin. 3*4 kortet var en pdf som någon delade med sig av, också de med koppling till pandemin. Jag tyckte verkligen de passade bra här.


Bilderna i Ali Edwards digitala filer har jag klippt in ett vanligt word-dokument och satt en svart ram runt. Jag har sedan skrivit ut dem på ett lite grövre papper.
Sedan är det bara att mata in i skrivmaskinen och skriva. Så smidigt.


Jag valde den svarta ramen lite mindre än 10*15 så jag fick en smal vit kant utanför med.
På kortet "Time to Prep skrev jag ner sådant som var viktigt nu och som vi behövde fixa när vi kom hem.


Sista sidan från resan och jag fortsatte med samma PL-kort. Sista PL-kortet är dock från serien "First" från Ali Edwards. Ett annat digitalt kit hon släppte gratis nu nyligen. Prenumerera gärna på hennes nyhetsbrev så ni inte missar dessa. Då mycket var nytt när vi kom hem och vi skulle jobba hemifrån ett tag fick resan avslutas med en bild från FÖRSTA jobbdagen hemma. Tyckte First passade bra till detta.


Så smidigt att skriva på dessa PL-kort. Snyggt och stilrent blir det också.Det var allt för den här gången. Ha en fortsatt skön påsk!


/DT-Marit 


Följ oss på Instagram: projectlifeinorge eller mig på marit_pysslar.


1 kommentar:

  1. Sikke nogle skønne sider og billeder. Så fine at kigge på. Var nødt til at læse dine tekster om Corona. Gav helt et sug i maven. Tænk der er gået et helt år og hvor er vi nu .... god påske

    SvarSlett