torsdag 1. april 2021

Månadens Tema: Fickor/Lommer till Project Life

Svenska:
Hej!
Ny månad och därmed nytt tema. Som ni säkert redan sett så presenterar vi första dagen i månaden olika tema inom Project Life som visar det vi gör och vad vi använder när vi skapar våra sidor. Det kan vara redigering, inspiration osv. 

Idag tänkte några av våra DT dela med sig av sina favorit fick till PL. Kanske kan vi tipsa om någon ny ficka så du ännu inte upptäckt och testat.


Norsk:
Hei! 
Ny måned og nytt tema. Som dere sikkert har sett, så presenterer vi ett nytt tema den 1 i hver måned. Ulike temaer innen Project life som viser det vi gjør og hva vi bruker for å lage våre sider. Dette kan være redigering, inspirasjon ogl.

I dag viser noen av våre DT'er sine favoritt lommer til PL. Kanskje kan vi tipse om noen nye lommer som du ennå ikke har oppdaget og testet. 
DT-Elisabeth
Mine favoritter innen pl-lommer er mange. Jeg elsker å mixe forskjellige lommer i design og størrelser i mine album. 

Mitt mest brukte design på lommer er nok Becky Higgins Design A. da den passer godt til min måte å ta bilder på, men vil ikke kalle det en favoritt av den grunn.

Becky Higgins Design A

Men noen favoritter har jeg selvfølgelig. 
Min første favoritt er Becky Higgins sin design H og Design G. De er mine absolutte favoritter. Jeg er veldig glad i lommer som er inndelt i både stående og liggende bilder som design G er. Design H passer perfekt når jeg har få bilder til en side. 

Becky Higgins Design G

Becky Higgins Design H


Den siste tiden har jeg funnet noen lommer fra We R memory keepers med store inndelinger, de blir nok også en favoritt da de store inndelingene kan brukes til både stående og liggende bilder.


We R memory keepers

/DT-Elisabeth

 ************

DT-Marit
Den ficka jag utan tvekan använder mest av är Becky Higgins ficka A. Jag måste nästan intala och jobba med mig själv att ibland använda andra fickor. Men jag tycker den rymmer mycket och att jag får med 4 stora bilder och sedan några mindre små. 
Men jag kan också bli lite trött på mig själv att flera av mina sidor ser väldigt lika ut. Jag som gillar att ha både mycket foton och skriva mycket får verkligen kämpa för att planera för lite tomma fickor där jag kan sätta dekorationer/filler cards.


Nästa favoritficka är Becky Higgins ficka K. Här ryms det ännu fler stora foton och de fyrkantiga fickorna är bra om fotona funkar både som liggande och stående. Jag fotograferar oftast en av varje. I mitten har jag delat ett 6*4 foto.


En annan favorit för pandoramabilder är Design 9 från Sn@p Pocket Pages. Tyvärr fick jag i samband med det här inlägget veta att de slutat tillverka 12*12, så det här är inte mycket till tips. 


Jag gillar att ta panoramabilder när jag är ute och reser. Jag lägger sedan 2 panoramabilder i en och samma bild i en app, format 2:3. Framkallar sedan dem i 20*30 cm och delar på mitten. Då får jag en bild som är 10*30 och passar perfekt i den här fickan.


/DT-Marit


 ************

DT-Gunilla

Design A
Jag säger precis som Marit, att den ficka jag använder mest är Becky Higgins Design A. Jag kan då fota en hel del stående foton som jag sätter i 4X3 fotona och några få liggande foton. 
Design H

Ibland händer dock att jag har för många foton för en vecka - speciellt på sommaren när mycket händer, och då löser jag det problemet genom att sätta in en smalare plastficka i formatet 6X12, som kallas Design H av Becky Higgins. .

Design F

En annan favoritficka är den där det finns nästan endast 4X3 fickor som heter Design F- och den är perfekt när man har massor av foton som ska in, till exempel när jag kör projektet "A Day in the life" där man dokumenterar timme för timme under en hel dag. 


/DT-Gunilla
 ************

DT-Emma
 
När jag började med Project Life och testade mig fram till min metod, så insåg jag att planeringen blir väldigt mycket enklare om jag alltid börjar månaden med samma format på fickan. Följaktligen så brukar jag, i de fall där jag har flera sidor, avsluta med en och samma ficka. Nu håller jag inte alltid det, det händer att jag måste börja den nya månaden med en annan ficka, men principen är att börja/avsluta med Design A.
 
Jag gillar album där det finns en viss variation i plastfickornas storlek och format, jag tycker det ger lite "liv" till albumet när man bryter av med en annorlunda ficka då och då. Jag är dock ganska dålig på att använda olika fickor själv, bland annat för att principen jag skrev om ovan i kombination med att jag ganska sällan har så många foton att jag behöver ha mer än ett uppslag, gör att det inte finns så mycket "utrymme" för att variera fickorna. Naturligtvis är jag inte låst vid min princip, jag kan kasta den överbord och använda vilken ficka som faller mig in, men ofta när jag tänker att det vore kul att använda något annorlunda format blir jag aldrig riktigt nöjd, och det slutar med att jag återvänder till Design A.


Det jag saknar med Design A är möjligheten att ha stående 4x6''. När jag har foton eller kort i stående 4x6'' som jag absolut vill få med, är Design G en väldigt bra ficka. Den är 10'' bred, så den är lite mindre än de fullstora fickorna, men den är samtidigt såpass bred att det som skymtar av följande uppslag är så litet att det inte "stör" eller tar bort fokus från det uppslag man tittar på (det beror lite på vad man är ute efter för utseende om det stör att se en skymt av nästa uppslag eller inte). Ovan ser ni ett uppslag där jag har en Design G på vänstra sidan, och en Design A på den högra.
 
Om jag har många foton, så använder jag mig gärna av så kallade inserts, alltså fickor som är mindre i formatet (smalare) är vad första och sista fickan är. Till detta kan jag använda både fickor som är smalare, såsom Design H som är i princip en halv Design A, eller så klipper jag ned bredare fickor för att få inserts (ibland måste kanten förslutas med min fuse, men inte alltid, det beror på fickan). Även Design G som jag nämnde ovan kan räknas till denna kategori. 
 


Ovan är ett uppslag från mitt resealbum. Det är visserligen i 9x12'', men principen är densamma. På vänstersidan är en 9x12''-ficka, och högersidan är en Design L (sex stycken stående 4x6'') som jag klippt ned som insert.

/DT-Emma
************


Det var allt för den här gången. Lämna gärna en kommentar vilken som är din favorit.

2 kommentarer:

  1. Becky Higgins A är min favorit. Tycker att det ibland är svårt att hitta när jag ska köpa nya

    SvarSlett
  2. Interesting. Nice to see ideas for the different pockets. Hugz

    SvarSlett