onsdag 28. april 2021

Skapa med nytt: Produkterna, fotoleverantör, fotovariant och tänket

Hej!
DT Marit här. Idag tänkte jag ta mer er på en tur till Kreta i Grekland. När jag skapade mina sidor från den här resan så var det med mycket nytt.

Fotona
Jag hade dels bytt fotoleverantör så dessa bilder är framkallade hos Crimson och jag blev så nöjd med kvalitén.

Jag valde också matta foton för första gången i mitt liv. Jag tyckte de blev så fina och blev inte alls så kladdiga med fingeravtryck som det lätt blir när man håller på med sitt album.

Så jag kan verkligen rekommendera både Crimson och matta foton. Jag gör alltid om mina foton till förhållande 2:3 i PicFrame först och framkallar dem sedan i storlek 10*15 cm.

Jag lägger även vit ram i PicFrame, samt 2 bilder på en för de jag vill ha i storlek 10*7,5. Men detta går att lösa direkt vid beställning hos Crimson.

Nytt tänk och nya produkter
Jag hade också ett helt nytt tänk när jag skapade de här sidorna. Jag brukar skapa med det jag har hemma men inför dessa sidor så hade jag köpt nya saker när CiLi in Papers hade rea. Jag valde produkter från Prima Marketing och köpte både ett pappersblock, ett stort papper som jag kunde skära ner till filler cards, samt die cuts och stickers. Allt i matchande serie - Fruit Paradise Collection

Jag har även använt detta pappersblock från Craft Consortium för en del PL-kort där jag skrev text. 

Min första sida från resan blev så här. Papper från bägge pappersblocken.


Jag rev ur en sida från en gammal kartbok och valde att sätta Chania i jordgloben då det var dit vi flög. Jordgloben och flygplanet är dies.


Enkla PL-kort med text. Dekorerade med die cuts från Fruit Paradise Collection. Satte en svag kantlinje på delar av kortet för att få lite inramning.


På sidan 2 fortsätter jag med de härliga papperen från Craft Consortium.
Så enkla att passa in i färg.


Ett väldigt enkel filler card med stämpel från Gummiapan. Linjerna fick vara med här också.


Här har jag papper från Craft Consortium som bakgrund och satte mitt foto på svart fotomatta. Vindruvorna kommer från pappersblocket Fruit Paradise Collection. Att resa är att leva är en stämpel från Gummiapan. Jag har embossat i vitt på svart albumblad. Jag tyckte det blev en snygg kontrast.


På sidan 3 lämnade vi havet och alla ljusa färger och tar en tur in till den gamla staden Chania. Valde här orange papper från Craft Consortium. Det finns alltid något papper i det blocket som matchar bilderna. Och i detta fall, även min klänning. Fast det syns nog inte så väl.


Enkelt dekorerat med enamal dots och lite stämplar jag kört ut med en dies med banner.


Fjärilarna, både die cuts och stickers, kommer från Fruit Paradise.


På fjärde sidan är vi tillbaka på stranden igen. Havets blågröna toner fångas upp i papperna från Craft Consortium. Enkelt dekorerat med stämplar från Darkroom Door och enamal dots. Den lilla röda vimpeln fick symbolisera att det var rödflagg.


Det var allt för den här gången. Jag hade fantastiskt kul när jag skapade de här sidorna. Riktigt kul att ha så många matchande saker både i färg och tema. Och fort gick det också.

När jag bloggar nästa gång åker vi på utflykt på Kreta. Då blir det mer frukt och fjärilar. Hoppas ni följer med.

/DT-Marit 

Följ oss på Instagram: projectlifeinorge eller mig på marit_pysslar.


5 kommentarer:

  1. Så många fina sidor. Ibland behöver man faktiskt köpa några nya saker för att sätta igång kreativiteten, fast man har ju en hel del att göra av med 😌. Färgerna passade helt suveränt, älskade jordgloben på första sidan.

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  3. Today, thanks to assignment writing services like SourceEssay, students from all over the world can pursue higher education in Birmingham, regardless of whether or not they are fluent in the language. SourceEssay has over 600 assignment writers in Birmingham who give online assignment help Birmingham We are always available to assist you with your assignments, regardless of whatever course you are enrolled in.

    SvarSlett