søndag 30. mai 2021

Att använda förstoringar i Project Life

Hej!
DT-Marit här igen. Idag bloggar jag om en utflykt till Botanical Park & Gardens på Kreta. Jag älskar allt som har med citrusfrukter att göra, framförallt citron. Jag var så förväntansfull inför det här besöket. Redan på vägen dit kom vi förbi odlingar av apelsiner och jag ville verkligen att dessa foton skulle få vara i centrum på PL-sidorna från besöket i parken.

När jag framkallade fotona från Kreta så testade jag för första gången att framkalla hos Crimson och valde även matta foton. Jag valde också att göra en förstoring 15*21 cm som jag delade upp på 3 PL-fickor för att verkligen få fokus på citrusodlingarna. Det var första gången jag använde förstoringar i mitt PL-album men jag blev väldigt nöjd med resultatet. Priset för fotot 15*21 var endast 11.60:- vilket jag tyckte var billigt med tanke på hur bra upplösning det var på fotot.


Så här blev sidan i sin helhet. Förstoringen får vara i fokus och är bara enkelt dekorerad med en puffy stickers i matchande färg. PL-korten kommer från ett pappersplock samt klippark från Prima Marketing Fruit Paradise collection som jag använt till mina andra sidor från Kreta.


Ett foto fick agera titelkort och jag stansade ut bokstäver från orange cardstock med
dies från Tim Holtz.


Texten skrevs på min skrivmaskin på ett grönt papper från pappersblocket 6*6. PL-kortet med fjärilen kommer från ett papper 12*12 från samma serie som innehöll PL-kort med blommor, frukt och fjärilar. Stickersen med apelsin är också från samma serie. Dvs Fruit Paradise collection. Se bild sist i inlägget.
På kortet med texten har jag fäst små dekorationer med citrus. Dessa är egentligen nageldekorationer, men tyckte de kunde användas här. Blev nästan som små enamal dots.


Även här fäste jag de små nageldekorationerna.


På sidan 2 har vi kommit in i den vackra parken. Mänger av vackra träd och buskar och spännande frukter. Här ville jag att bilderna skulle vara i fokus. 


Endast ett PL-kort med det gröna pappret igen. Dekorationerna är chipboard stickers från Paradise Fruit Collections.Sidan 3 består av massa vackra blommor. Jag hade svårt att få med alla fina saker vi såg. Här valde jag en annan ficka för att få med fler foton, men fick ändå hyfsat stora foton så man såg allt det vackra. Då tycker jag att den här fickan, design K från Becky Higgins, är väldigt bra. Rymmer 6 stycken 10*10 cm foton. Chipboard stickers med guldtext från Paradise Fruit collection.


Ett enkelt filler card med stämplad text. Jag hade så många foton att alla inte rymdes. En liten tag med washi-tejp indikerar att det finns något bakom.


Drar man upp tagen så kommer ytterligare ett foto på en konstig citrusfrukt. Jag gör ofta så här när jag vill ha med fler foton än de som ryms.


På fjärde sidan är det återigen fotona som står i centrum. Ett enkelt PL-kort med text och chipboard stickers med apelsin. Ett foto har jag delat på mitten och fördelat på två fickor. Det i mitten med sängen. Jag tycker det blir mer liv i sidan om man delar ett foto över flera fickor.


Jag älskar de fina chipboard stickersen från Fruit Paradise collection.


På sista sidan återvänder vi till stranden. Lite frukt fick hänga kvar även på den här sidan. Citron är ju min favorit.


Jag gillar ju det stilrena och blev därför nöjd över hur mina PL-kort med text blev. Matchar både i färg och tema.


Enkla filler cards med stämplad text.


Här har jag stämplat på samma papper som PL-korten och klippt ut "I love travel" som dekoration.


Här ser ni produkterna jag använt. Jag köpte dem på rea på CiLi in Papers i början av året. Gillar ni dem så kan jag tipsa om att en del fortfarande finns kvar på rean.Det var allt för idag. Hoppas jag kunnat ge lite tips på hur ni kan använda förstoringar på era PL-sidor. Jag kommer definitivt göra om det.
Nästa gång slutför jag Kretaresan och min fruktfrossa.
Tack för titten.

/DT-Marit 

Följ oss på Instagram: projectlifeinorge eller mig på marit_pysslar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar