onsdag 23. mars 2022

Egna enkla PL-kort


 Hej, DT-Helena här! 

Vissa veckor slumpar det sig så att jag har jag sparsamt både med foton och historier att berätta. Och det kan då vara en utmaning att hitta passande PL-kort att fylla ut en hel rad med 3x4-fickor.
Idag vill jag visa ett sätt att på enklast möjliga sätt lösa detta med hjälp av mönsterpapper, en stämpel och några få dekorationer. Och slutresultatet ser ändå rätt genomtänkt ut, i all sin enkelhet.



Med utgångspunkt i färgtonerna i några av mina foton valde jag ut ett antal mönsterpapper som jag skar ner till 3x4-kort. Valet föll på papper i toner av grönt, rött och rosa. Därefter stämplade jag på vitt papper upp små rutor att skriva i. Alla kort fick samma upplägg- en utklippt ruta med en liten text, och så en pil som visade vilken bild texten hörde ihop med.


Stämpeln och flertalet av papperen kommer från kit från Citrus Twist. Pilarna har jag printat från en gratis digital fil (som jag dessvärre inte kan hitta källan till) och därefter har jag stansat ut dem med en cirkelpunch.

Att av mönsterpapper göra mina egna matchande PL-kort, och att hålla mig till samma enkla upplägg på varje kort, sparade mig inte bara huvudbry utan också tid. Jag använder därför ofta samma knep när jag vill ta en liten kvick genväg för ett uppslag, men ändå få till ett enhetligt och stilrent utseende. 

Tack för titten! 

/Helena


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar