søndag 18. juni 2023

Gäst-DT Ida - Skapa efter humör och känsla

Hej!

Idag har vi en Gäst- DT med oss, nämligen Ida från Sverige. Efter Pernillas populära inlägg om storyline så kände vi att vi ville visa upp mer kring detta. Och då kom jag att tänka på Ida. Så kul att du är med som Gäst-DT hos oss Ida!

Med det sagt så lämnar jag över ordet till Ida.


* * *

Hej! 

Stop the blur, Storyline, Memory planner. Jag vet inte vilket namn jag ska använda på det jag håller på med! 

För ca 20 år sedan köpte jag på mig lite stämplar och stämpeldynor och började med kortmakeri, kort där efter gick jag en kurs i scrapbooking och jag kände fort att jag hittat hem i pysselvärlden.

Jag blev introducerad av album och göra layouter men kom snabbt in på Project Life vilken passade mig då jag kan välja tex storlek på album, foton och skapa. Man kan göra hur lätt eller komplicerat man vill. 

Jag gillar att prova nya saker och för ett tag sedan blev jag nyfiken på Stop the blur. Jag köpte på mig några häften och beställde små foton och började experimentera, mycket kan jag använda både från kortmakeriet och Project Life med stämplar, färg, bokstäver, journal, stickers mm… 

Jag har valt att inte göra veckovis som många gör utan mitt första häfte är tänkt att vara sommaren 2022 och skriver de datum jag har foton för. Jag provar mig fram och har skickat efter några olika storlekar på mina foton för att se vad som passar bäst. Jag är ingen som planerar i förväg vad jag ska göra utan kör väldigt mycket på känsla och humör. 

Ibland blir det enklare sidor och ibland kan jag aldrig sluta. 


Nedan visar jag upp några av de sidor jag gjort klart och lite av de produkter jag använder. 


Här har jag gjort en ganska enkel sida med spillpapper. 

Gillar att skapa i raka former och utmanar mig att lägga till tex text eller dekorationer åt olika håll. 



På nästa sida har jag valt att ha samma baslinjer på varje sida i häftet för att få en tydlighet. 

2,5 cm upptill och 2 cm på vänstra sidan. De flesta är svarta men några i andra färger. 

Här har jag använt en stämpel från Heidi Swapp, ett stämpelset som finns hos Ciliinpapers. Heidi har tagit fram många bra stämplar som är bra som bas. Washitejp, dekorationer och kamerastämpeln är saker jag haft sedan länge. 



Spillpapper är något jag har gott om och försöker att använda det så mycket jag kan. Jag har färgsorterat allt spill i mappar för att lätt kunna ta fram och välja. 

Här har jag valt att göra en Layout. Ganska enkel och ren.

Stickers (awesome) kommer från ett stickers häfte från Heidi Swapp. (Finns några olika häften med mellan 900-1000 st stickers i varje.) 



En blandning av stickers som passar bra.

På nedanstående sida hade jag många foton som jag ville skulle få plats på en sida. 

Midsommar har jag stämplat med clear stamps sen jag haft sedan länge (vet ej märke) men årtalet är siffror från märket October Afternoon. Här har jag valt att skriva lite för hand och lite med skrivmaskin.



På de flesta sidorna ligger datumet och ev månad på vänster sida. Jag har använt runda stämplar eller en rund punch för att få samma intryck. 

På sidan nedan är de flesta stickers och stämplar från Heidi Swapp och bokstäverna på Fredagsmys är stämplat med clear stamps.

Jag gillar sommaren och återkommande färger för mig är rosa, turkost, grönt och blått. 

Jag fotar bara med min mobil och använder olika appar för att redigera för att få den storleken jag vill använda på fotot som jag sedan skickar in för framkallning. 



Även på nedanstående sida här har jag använt mig av Heidi Swapps stickers och bokstäverna kommer från doodlebug design inc (Abigail). Den runda stämpeln tror jag är från Gummiapan.


Har köpt på mig många stämplar från Gummiapan som passar till PL, kortmakeri eller stop the blur till bra pris. 

Brukar även köpa på mig alfabet, stickers, washitejp på pysselloppisar.


Några av de stämplar jag ofta använder.


Ibland blandar jag färger och ibland vill jag använda samma färg på hela uppslaget. 

Därför har jag färgsorterat dekorationer och papper för att enklare hitta. 

Ett bra sätt att framhäva eller lyfta fram ett foto är att använda ett vitt eller färgat papper bakom fotot som jag gjort på detta uppslag. Stickersen är från Heidi Swapp och min gula stickerspåse. Se nedan hur jag har sorterat dem efter färg.



Mina dekorationer har jag sorterat efter färg och lagt i olika påsar.


Här är lite fler tips på produkter jag använder när jag gör mina sidor. 



Det var allt jag hade för idag och hoppas jag kunnat inspirera någon kring att testa Stop the blur, Storyline, Memory planner.

Hälsningar Ida





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar