onsdag 14. juni 2023

Sommar, semester och roadtrip!

Hej, DT-Helena här!
Idag gör vi ett nedslag i mitt album från 2017 och tar en liten titt på ett somrigt uppslag där jag dokumenterat starten på semestern, och bilresan som vi gjorde upp till mina hemtrakter i norra Sverige.


Jag försökte plocka upp några av färgerna i mina foton och upprepa dem i PL-korten och i dekorationerna. Så det blev ett uppslag i toner av rosa, blått och grönt. 
Jag är så glad att jag valde att ta med några foton från själva bilresan. Det är en lång väg att köra, och det är väldigt skoj att kunna se tillbaka på lite av det som vi hittade på för att fördriva tiden. Allt ifrån att sjunga, klistra klistermärken och rita, till att göra figurer av piprensare och sova!

Ibland skriver jag min journaling redan när jag redigerar mina foton. Och jag tycket att det kan bli väldigt effektfullt att skriva texten direkt på fotot när möjligheten finns. Den här bilden tog jag när jag promenerade till bilen efter min sista dag på jobbet, och den hade en perfekt "tom" yta att skriva lite text på.

Förutom ett par PL-kort från Citrus Twist och Studio Calico så tog jag tillfället i akt att på det här uppslaget använda lite egna kort av mönsterpapper som jag hade liggande. Färgerna passade perfekt in på sidan. När jag gör kort av mönsterpapper brukar jag ofta ha med samma papper på fler än ett ställe, vilket jag tycker knyter ihop ett uppslag på ett fint sätt. En grön puffy sticker fick bli pricken över i.
 


Jag använde gröna puffy stickers på flera av korten. Diecut, lable och textstämplar som jag använt här kommer från Citrus Twist.

Och så fick det bli en rosa diecut också, för att knyta an till de rosa detaljerna på uppslaget!

Jag hoppas att ni alla får en fin sommar full av härliga upplevelser att dokumentera.
Tack för titten!
/Helena 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar