torsdag 1. juni 2023

Månadens tema - Sommar och semester

Hej!

Ny månad och nytt tema. Första dagen i månaden presenterar vi ju som ni säkert tidigare sett olika tema inom Project Life. 

Sommaren närmar sig och som vi längtar efter sol, värme och semester.
Så vad passar då bättre än just tema Sommar och semester.
Vi DT delar idag med oss av våra tankar inför sommarens PL:ande, delar lite somriga sidor och tipsar om somriga papper och dekorationer.

Vi välkomnar också Elisabeth Hatlen Hanssen från Norge tillbaka till oss i designteamet. Fantastiskt kul att ha dig tillbaka !!!!

Hur ska du dokumentera sommarens händelser? Dela gärna med dig av dina sidor på vår Facebookgrupp Project Life i Norge eller kommentera på Instagram. Där kan du även tagga dina somriga inlägg med #projeclifeinordensommar2023

* * * * *

DT-Gunilla

På sommaren vill jag göra det enkelt för mig, eftersom man har fullt upp med annat. Ofta följer jag ett tema som t.ex en färg per dag, men i sommar ska jag följa 31 dagar sommar (under juli månad) och använda minialbum. 

Här är några sidor från mitt minialbum 2017 med storleken 4X4 tum, temat är 31 dagar sommar.


Varje dag fotar jag eller dokumenterar det ord/citat som gäller för dagen, och jag följer samma lista av ord varje år. Det går fort att skapa ett minialbum vilket också är en fördel.

t.ex den 2 juli var texten: I sommar tänker jag göra....
den 3 juli var texten: Idag har jag på mej

Här ville jag inte fota mig i bikini utan tog en stickers.


Antingen använder jag småbilder eller gör ett collage av småbilder (2x2) som här:


Eller så kör jag större format av foton, och blandar in en sida med journaling på andra ställen i albumet för att få variation. 


Om fickan (lommen) är för stor (4x4) kan man bara använda sin fusetool för att "sy" en söm och fylla tomrummet med lite bling-bling. 


Har jag inte några foton för en dag så skriver jag bara något, och använder ett fint papper och fina dekorationer. 

Hoppas det gav dig lite inspiration!

DT-Gunilla

* * * * *

DT-Elisabeth

Hei. Mitt navn er Elisabeth Hatlen Hanssen. 48 år, fra Ålesund i Norge. Jeg er så heldig at jeg skal begynne her i bloggen igjen. Jeg var her for noen år siden, og nå kjente jeg på, at jeg ville begynne på igjen. Jeg savner og lage pl-sider, så gleder meg masse til å vokse og utvikle meg mer innen det. 

Om sommeren liker jeg og ta masse bilder. Spesielt av den sommerlige hverdagen. Det er jo den det er flest av, så jeg syns det er veldig viktig og dokumentere den. Som Gunilla, så bruker jeg også ofte ord, farger eller lister for å ha ett gitt tema og fotografere hver dag. Dette gjør at jeg blir mer kreativ og tar enda flere bilder. Som jo er en vinn vinn for oss scrappere. Masse gode minner og scrappe. 

I mine album er jeg havnet langt bakpå, så i sommer skal jeg virkelig prøve og innhente litt.


Holder fremdeles, etter flere år, på med 2016. Men er kommet til siste kapittelet fra sommeren det året. Så sakte men sikkert går det fremover. Sidene mine blir ofte av det enkle slaget, spesielt om jeg tar med utstyret ut eller på tur. Da er det begrenset plass og utstyr som blir med. Men det gjør noe med kreativiteten også. 

Legger ved noen sommerlige sider som jeg har laget.


Ønsker dere en kreativ og scrappe-glad sommer

DT-Elisabeth

* * * * *

DT-Marit

Efter en kall vår så kom äntligen värmen och jag börjar få lite sommarfeeling. Jag jobbar bara 2,5 vecka till sedan går jag på semester och rullar med husbilen mot Medelhavet.

Min plan för i sommar är att göra PL från resan. Att göra Project Life händelsebaserat skapar mindre stress hos mig. Jag styr då själv vad jag vill ta med och det ger mig inte samma känsla av att komma efter. Jag kommer köra formatet 12*12 och ska försöka att planera mina uppslag så mycket som möjligt under själva semestern. 

Planen är att använda lite av dessa stickers till mina sommarsidor. 
Dessa fina puffy-stickers har jag fått av DT-Pernilla. Väldigt användbara för sommarsidor.


Här är lite andra blandade stickers jag köpt på mig för somriga sidor.

Jag har också ett gäng nya stämplar från Heidi Swapp. Favoriten är detta stämpelset som jag nyligen köpte. Det går endast få tag på om man går hennes ena kurs, men det finns mycket att lära sig via dem. Jag har bara hunnit börja kursen som tillhörde stämpelsetet. Men det är så mycket sommar och semester i detta set.

Jag tänkte också bjuda på några somriga sidor jag gjort tidigare år som ger mig mycket sommarkänsla.

Sommar i skärgården 2021, pappersblock Offshore II från Piatek 13.


Sommar i Kroatien 2019 med egna PL-kort och slipat glas från havet i en plastficka.

Sommaren 2018 med PL-kort Summer Holiday från Bye9design.

Sommaren 2018 med PL-kort Summer Holiday från Bye9design.

Önskar er alla en härlig sommar!

/DT-Marit

* * * * *

DT-Emma

Att det är sommar ändrar egentligen inte mitt PLande, jag tuffar på som vanligt med att dokumentera en månad i taget. Skillnaden är kanske att under sommaren så "händer" det mer, och det blir i allmänhet fler foton tagna, och följaktligen fler händelser och foton som jag vill få plats med i albumet. Det innebär i sin tur att just sommarmånaderna inte sällan har inserts, flip-fickor, och andra lösningar för att få plats med mer foton och journaling. Nedan visar jag upp ett av uppslagen för augusti förra året, som är ett bra exempel på hur det kan se ut i mina album när jag har mycket att dokumentera. Månaden börjar och slutar med en Design A, och så har jag två insert däremellan, en avklippt Design L, och en Design G.

Sommar innebär också att jag kanske hinner med annat scrappande än just PL, i alla fall några layouter brukar det bli under semestern. Ibland hamnar någon av dessa layouter även i PL-albumet. 

~Emma

* * * * *

DT-Therese

Jag ska åka en vecka till Öland i sommar. När jag var liten var vi en vecka på Öland varje sommar så nu ska jag återuppleva mina barndomssemestrar. Jag ska åka tillsammans med mina föräldrar och min två brorsdöttrar. Det ska bli så kul att visa dem allt roligt vi såg och gjorde när vi var små. Till denna semestertripp har jag tänkt använda mig av dessa papper från Simple Stories. Jag tycker de passar perfekt till foton på sol, hav och bad. 

Annat som man kan dokumentera på sommaren är ju skolavslutning, student, utflykter, picknick, bad, chill i hängmattan eller någon bra bok man läser. Alla har ju inte en äventyrlig semester utan kanske är hemma och tar det lugnt. Det finns ju inget rätt eller fel i hur man dokumenterar eller vad man dokumenterar. Vi gör det ju för oss själva. 

Här kommer några sommarsidor som jag visat tidigare i bloggen. Börjar med en sida från en skolavslutning. 


Bad i Stockholm. 


Och slutligen en sida från Gröna Lund. 


Jag ser fram emot en sommar då jag förutom sola och bada även tänker scrappa lite. Semestern är ju till för att göra det man gillar bäst. 
//Therese

* * * * *

Det var allt för den här gången. Dela gärna med dig av dina tankar kring hur du dokumenterar sommaren.

Månadens tema tar nu semester och kommer tillbaka i höst. Men våra inspirationsinlägg hittar ni som vanligt onsdagar och söndagar hela sommaren.

Samtliga Månadens Tema hittar ni härDe finns också i högerkanten på bloggen om ni kollar från dator eller väljer "Visa nätversion".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar