torsdag 3. april 2014

Glimt fra mitt feriealbum

Eg bruker Project Life til alle album som eg lager for tida. Becky Higgins laga Project Life- produkta for å gjere det enklare og raskare for seg sjølv å lage fine album, og derfor passer denne metoden også perfekt for meg. Eg tar alt for mange bilder og har alt for lite tid til å lage fotoalbum. Men med Project Life får eg det til. Her trengs det ikkje lim, og man berre putter kort og bilder i lommer, skriver kanskje litt- og så fiks ferdig. Og for dei som ønsker å pynta meir, så kan dei gjere det. Man kan gjere det så enkelt eller avansert man vil.
Bildene eg viser her er fra albumet fra fjorårets ferie, og eg brukte hovudsaklig Project Life Core Kit'et "Honey".

Denne sommeren tok eg eit nettkurs som heitte "The Phone Photography Project" så derfor er nokre av bilda i albumet tatt i forbindelse med dette (ei av oppgavene var td. å ta bilder fra ulike vinkler). Nederst på sida har eg to bilder, tatt på samme sted og fra samme vinkel, to år etter kvarandre (for å få med endringer etter ein byggeprosess). Korta eg har brukt er fra Honey-kit'et, untatt det med campingvogn på. Det har eg laga sjølv med eit digitalt element fra  A Perfect Summer Element Pack.

3x4 bilder lager eg ved å sette sammen to stående bilder på eit 4x6 bilde (ca 10,2 cm x 15 cm) før framkalling. Det lille bildet øverst til venstre er fra eit 4x6 bilde med fire mindre bilder på (som ein kollasj). Meir om dette kan du lese i eit innlegg som eg har på min eigen blogg: Redigering av Project Life bilda mine på data og iphone.
Kortet med bil-geotag har eg laga sjølv med element fra dette digitale settet: Symbology Geo Tags.
Kortet med kamera på hugser eg desverre ikkje kor eg har funne, men antakeligvis på nettet ein plass.
Alle kort er fra Honey-kit'et.
På tekst-kortet i midten har eg satt på ei grønn pil (øverst) for å vise kva bilde teksten høyrer til. Denne pila er eit klistermerke fra eit eldre Project Life kit (Cobalt Edition).
På bildet nederst til venstre har eg limt på ein tag (stansa ut med Silhouette) med tekst til bildet . På kortet nederst til høgre har eg brukt eit 3x4 bilde og skreve teksten i rundingene på mønsterarket.

Kort fra Honey-kit'et. På bildet nederst til venstre har eg også brukt ei pil fra det gamle Cobalt-kit'et. Nokre gonger skriv eg teksten direkte på bildet, som her."Polaroid"-bildet øverst til høgre er laga i appen Shot memo.
Kortet med campingvogn har eg laga sjølv med element fra det digital kit'et Retro Roadtrip.

Sommerfuglen på kortet nederst til venstre er fra jillibean soup. Sjølve kortet er fra eit 12x12 mønsterark fra Honey-kolleksjonen.

Dette var eit par dobbeltsider fra fjorårets feriealbum og eg håper dei kan vere til inspirasjon til både oppsett og bilder som kan tas på ferie. Eg kjem sikkert til å dele fleire sider seinare.
Eg prøver å gjere det enklast mulig når eg lager album ved å bruke flest mulig kort fra kit'et eg har valgt. Men innimellom bruker eg jo også litt pynt og kort som eg finn andre plasser.

DT Linda S

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar