mandag 14. april 2014

Hvordan begynner man?

Vi har sett på hva PL er, på hva man trenger og forskjellige produsenter, kanskje har du blitt inspirert og gått til innkjøp av PL-stæsj, og så sitter du der og tenker hva NÅ da, mens du ikke helt vet i hvor du skal begynne. Jeg vet at det er minst EI ;) som sitter der ut og ikke finner tiltaket til å begynne med den stadig voksene bildebunken man har... Jeg snakker nå selvfølgelig om/til dere som skal bruke PL for å få alle bildene sine i album, ikke de som skal bruke PL til dagbok. Da jeg begynte ble jeg litt sånn huffa meg... Jeg har tidligere ukritisk fremkalt det meste av bildene jeg har tatt, og det er jo en brøkdel av disse bildene jeg har lyst å scrappe, så jeg sitter her med denne eska mi med mer eller mindre ukurante bilder, men som sier mye om hvor vi har vært, og hva vi har gjort mens ungene var små.
Så faktisk det første man må/bør gjøre er å sortere bildene man har så man har alle bildene til samme situasjon, feks jula i 08, eller påskeferien i fjor. Dette er det som tar mest tid: å sortere alle bildene man har.
Når man har sortert bildene i bunker, så bruker jeg å se på bildene og sette de i system så de står i en logisk rekkefølge (vi spiser middagen før vi åpner pakkene på julaften feks) Så finner jeg lommer som passer til, og legger bildene i de lommene de skal være. Kutter ikke bildene før jeg har lagt i alle bildene og sett over at alt "stemmer" Ofte kan jeg sette i maaaange bilder og situasjoner før jeg går videre, en periode hadde jeg en hel sn@palbum liggende med kun bildene i.
Så kommer kosedelen; Kutte til bildene om de ikke passer i lommene, og velge kort som skal i de andre lommene. Her er fire sider jeg har laget med bilder fra en tur til kongeparken rett før jul:
Av og til passer lommene kanskje ikke like godt fordi jeg må ta lommer som passer til både stående og liggende bilder, dette løser jeg med å kutte bildene i to og har i to lommer.
Og som den siste sjarmetappen er det pynten som skal på..
Håper du ble inspirert til å gå løs på bildebunken din :D Og til slutt vil jeg minne om det som skjer i bloggen som dere må få med dere: Vi har en DT-call, så hvis du har lyst å være med på laget så send oss en mail ************************************* Vår første utfordring har snart innleveringsfrist, men det er ikke for seint enda :D ****************************** GjesteDT Lene har en RAK her :D ******************* Og, så har vi en RAK her, der du kan vinne en smaksprøve av 6 forskjellige kortprodusenter. ************************ GOD PÅSKE ALLE SAMMEN :D

1 kommentar:

  1. Takk for tipset, nå har jeg fått sortert en del bilder som jeg trodde ikke var brukene, men weee nå kan jeg jo bruke dem allikevel..

    SvarSlett