torsdag 10. april 2014

Hva trenger man for å begynne med projectlife/lommescrapping?

Det viktigste er lommer, jeg valgte å kjøpe meg en pakke på 60 lommer, med 6 forskjellige design. Da står jeg litt fritt, siden jeg har alle typer bilder, både liggende, stående, kvadratiske og avlange... Rett og slett ett herlig(?) kaos...
Jeg valge å fortsette med 12x12 lommer siden jeg liker å scrappe vanlig i den str. Jeg har i tillegg fått meg ett sn@p album i 6x8, som jeg har brukt til feriebilder. Hvilken str du vil ha på lommene dine, er kun du som vet, noen liker å ha store sider med plass til mange bilder og noen mindre sider. Det er mange str og produsenter å velge blandt.... Lommene er de viktigste, men du trenger også kort, du kan kjøpe ferdige kort, det finnes mange forskjellige produsenter disse er ferdig kuttet i str 3x4 og 4x6 så det bare er til putte i lommene. Eller så kan du bruke mønsterark som lager egne kort, ved å bruke skjerebrett, dies eller punch :D Det finnes puncher fra WeR memory keepers, som puncher ut 3x4 kort, det finnes i to versoner, en som kutter med rette hjørner, og en med avrunda hjørner.
Jeg har en slik punch som vist her med avrunda hjørner, og liker den veldig godt, men det er lett å gjøre feil hvis man ikke legger arket/bildet helt riktig, da ender du opp med ark/bilde som er blitt stygt og flisete i kantene. Det finnes flere dies som passer til å lage kort selv, bla har Becky Higgins kommet med egne dies, som du kan lage både 3x4 og 4x6 kort med. Jeg har en slik fra Becky Higgins, men for å være ærlig så ligger den her uåpnet enda, for noe av den enkelheten det er med PL for min del faller bort når jeg må finne fram big shot'en og begynne med "alt det der". MEN for de som ikke er så lat som meg er dette ett kjempefint produkt:
Til pynt kommer du langt med washitape i forskjellige mønstre, litt wood weneer og dotter. Dotter lager jeg selv med denne fremgangsmåten Washitape er jeg storforbruker av og bruker det fra å pakke inn pakkene til ungenes bursdag til veggpynt og scrappingen min så jeg tror jeg har 100 ruller med tape, kjøpt fra scrappebutikker, ikea og søstrene grene.
Wood weneer, fra studio callico finnes i mange forskjellige motiver, og er rett og slett laserkuttet tre, ubehandlet så de er kjempefine å fargelegge i den fargen du vil ha, eller bruke "naturell" ;)
Her kan dere lese om da jeg oppdaget Project Life :D og der ligger det også den føste siden jeg laget :D Så nå er det bare å springe til butikken å kjøpe seg lommer, så har du masse kjekk scrappetid i påska :D

2 kommentarer:

 1. Jeg ligger godt an med det jeg har bestilt skjønner jeg. Gleeeeder meg til å få det jeg har bestilt.
  Takk for flott innlegg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :D
   Gleder meg til å se hva du lager, håper du blir med på konkurransene våre :D

   Slett