søndag 12. mars 2023

Gör färdigt en sida på 30 min - steg för steg

 Hej, DT-Gunilla här!

Nu ska jag berätta om hur jag färdigställde den här sidan på 30 minuter.


Jag har knappt börjat med mitt 2022-album, men har i alla fall förberett med att sätta in foton och lagt in lite PL-kort. Så här såg sidan ut innan jag startade i morse och jag berättade om den här sidan i min inledning av året,  i ett tidigare inlägg i januari (se länk):


Jag bytte ut "today"-kortet mot ett enkelt vitt, eftersom bakgrundsfärgen störde mig.

1. Jag började med att sätta min Fusetool på uppvärmning 15 minuter för att sen fylla upp tom-rummet i fickan upp till vänster med bling-bling.

2. Medan fuse-toolen värmde upp skrev jag ner min journaling, där jag plockade ut det bästa per dag i den här veckan. Eftersom det var ett år sen, fick jag kolla i min telefon på foton den veckan och i min papperskalender. Jag skriver helst på min gamla skrivmaskin och skriver helt från hjärtat så går det fortare: 


3. Sen skulle jag ha ett helvitt PL-kort och längst ner satte jag en chip-board från Ali Edwards med text som passade till min journaling. Jag rev av en hel del från chipboard-vimpeln, för att slippa för mycket bulkighet. 


Texten handlade om syftet med mitt PL-album. 


4. Eftersom det nu hade gått 15 minuter brände jag in en "söm" med min fusetool :


Jag fyllde den tomma delen av fickan (lommen) med bling-bling som passade denna sida och baksidan så guld och blågrönt skimmer blev bra. Och sen stängde jag igen fickan med fusetoolen och körde 2 "sömmar" på ena sidan och en på baksidan. 


Och så här fint blev resultatet: 


5. Sen var det dags att stämpla mitt titelkort med vecka och datum (egentligen var 1 och 2 januari vecka 52 men de fick tillhöra vecka 1 för enkelhetens skull). 

Jag piffade till sidan med lite enamel dots i matchande färg, dels på titelkortet och sen högst upp till vänster på fotot och ett litet hjärta längst ner till höver för att få själva "triangelformen".


6. Jag satte även ihop ett 3x4-foto och ett PL-kort med washitejp (längst ner till vänster i uppslaget).

Och då var hela uppslaget klart, och jag tyckte sidan matchade bra ihop med min vänstersida som handlade om Seasons. 


Tack för titten och titta vidare på instagram @Projectlifeinorden 

och om du har tid även mitt eget: @gunilla_pysslar

/DT-Gunilla

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar