søndag 3. september 2023

Semesterfoton med passande papper och stickers

Hej!

DT-Therese här. Nu är semestern och sommarlovet slut och vi är tillbaka i vardagen igen. Då är det kul att kunna scrappa sina foton från sagda semester. Själv var jag en tur till Öland med mina föräldrar och brorsdöttrar. Det var en härlig resa som nu ska få ett eget album. Jag kommer göra det i 9x12". Pappren jag valt att använda är Simple Stories Simple Vintage Coastal. Jag har också valt att lägga till lite PL-kort från andra kollektioner som jag tycker passar fint i färgerna. 

Här är nästsista sidan. Den visar stugan vi hyrde och värdinnan samt när vi lämnar ön via Ölandsbron. 


Här är den sista sidan och det är det bilder från Rasta i Kalmar där vi tog en fika innan vi for uppåt landet hemåt. 




När jag framkallade mina kort hos Crimson så blev de automatiskt 10x13 (tidigare var ju 10x15 det normala) vilket gör att man får lite kvar på sidan av fotot i fickan. Jag löste det genom att sätta dit ett svagt mönstrat papper i färg som matchade de andra. Sedan klämde jag dit lie enameldots och antingen alfastickers eller en wordsticker. 



Här har jag gjort likadant men jag har även satt papper på papper för att få till lite struktur och få det hela att "poppa". :) 



Ett till exempel där jag satt dit lite papper längst ut. Om man gör detta regelbundet på en sida så blir det ett fint genomgående inslag. 



Här har jag framkallat fotot på Ölandsbron så det passar en ficka på 3x4". Först funderade jag på att beskära så jag fick bort asfalten i framkant men sedan hittade jag dessa trevliga måsar på foamstickers-arket så då fick de sitta i framkant på fotot. Supernöjd med det beslutet! 





Tror ni jag tjatade på pappa att ta med denna skjorta på semestern? Svar Jaaa. Jag visste ju att den skulle passa perfekt till mina papper. :) Och det gör den ju. Bredvid fotot på pappa satte klippte jag ut ett avsnitt med 2x2-rutor på ett cutapart ark, bland annat där samma blomma finns med som på skjortan. Det ser fint ut och enhetligt tycker jag. Satte även ett par foamblommor på rutan med dessa. 





Man behöver ju inte bara använda wordstickers utan ibland räcker det med lite bokstäver. :) En fotomatta i matchande papper som resten av sidan och ett foto på en sovande Svea. Det räcker bra så. 



Det var vad jag hade att bjuda på denna gång. Hoppas du blev inspirerad att scrappa dina semesterbilder. 

Ha en fin september!

//DT-Therese







 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar