søndag 1. november 2020

Youtubere jeg følger

Hej!
Ny månad och nytt tema. Sedan september så kör vi ju månadens tema här på Project Life i Norge och ni har ju tidigare kunnat läsa om Digital text på foton och Teamets 5 må ha.

Novembers tema handlar om inspiration på YouTube och DT-Gunilla och DT-Therese delar med sig av sina favoriter.

DT-Gunilla

Jag har sen flera år tillbaks följt de 3 första nedan på youtube men jag lägger till två youtubers till (nr 4 och 5), som är väl värda att nämnas.

1. Ali Edwards  

Ali Edwards är skaparen av Week In The Life och December Daily, där båda projekten har blivit populära på senare år.

Ali Edwards kanal craft the story

Det viktigaste jag lärt mig från henne är att dokumentera mer i mina PL-album, och använda det man har. Ifrån hennes blog hittar man filmer på hur hon skapar sina album, och hon berättar varmt och öppet om hur hon dokumenterar sitt vardagsliv och därför känns det nästan som man känner hennes familj. Hon är generös och ger bort en del digitala filer, när man prenumererar på hennes nyhetsbrev.

Alis senaste PL-alster:


Som ni ser gör hon mycket journaling (ofta handskrivet) och mycket upprepning (som jag också förespråkar) samt att när hon vill berätta en extra story sätter hon gärna in en insert. 

Hon ger nya tips, appropå insert så sätter hon in en hel bok ("TN book")  här. 




Kolla gärna in det som är hennes verkliga "baby" och som gjort henne känd: "December Daily":

Ali bläddrar igenom sitt Dec Daily album


2. My little Journal




Heba heter tjejen som flitigt lägger upp både PL och traveller note books. Hennes lugna, lite mörka röst inspirerar och ger ett lugn över filmklippen. Hon jobbar mycket med både färdiga PL-kit och stämplar. 

My little journal med Heba

Hon bjuder ibland på bra instruktioner tex olika tekniker av stämpling var intressant och då visade hon hur man ska stämpla på foton utan att det ”smetas” ut samt vilken typ av dyna som var bra för det (se den länk som DT-Therese lagt upp där Heba visar stämplingsteknik längre ned på den här sidan).

Hebas senaste PL-alster:


Det här är näst senaste uppslaget och typiskt Heba-stil, mycket stämplar, textstickers och alltid ett titelkort :




3. Amy Gretchen

Amy är väldigt strukturerad i sina PL-album och jag gillar hennes enkla stil. Hon använder ofta färdiga PL-kort i sina album, dessutom gör hon December Daily varje år och ett projekt som heter "12 of 12 project"  då hon dokumenterar och fotar mycket den 12:e i varje månad, under en hel dag.

Amy Gretchens PL-sida

En jättebra sak är att hon ibland ger strukturerade instruktioner, ett av flera exempel är hur man använder silhouetten för att göra digitala egna stickers.

Amys senaste PL-alster:

Det här är en typisk Amy-sida:



Här nedan har Amy använt ett tema: tech som hon gjort en sida av, inte hennes mest typiska stil men kul idé som handlar om hur det tekniska påverkar hennes vardag.



4. Dearly Lee

En annan person som jag följt av och till genom åren är en färgsprakande, energifull och rolig person - vilket speglar sig i hennes PL-projekt : Dearly Dee.

Dearly Dees kanal

Dearlys senaste PL-alster:

Typiskt använder hon skarpa klara färger, för er som gillar det och massor av stickers:




5. Essie Ruth makes

Jag har precis upptäckt en ny Project-Life inspiratör som heter Essie Ruth. Hon har ett jordnära sätt och matchar sina foton snyggt. Jag gillar att hennes uppslag ofta är ljusa och hennes vackra foton. 

Essie Ruths PL-kanal


Essies senaste PL-alster:

Här är näst senaste inlägget, som visar hennes typiska ljusa uppslag:



Nedan är hennes allra senaste uppslag, som  är lite dovare i färgerna men snyggt matchat:



Hälsn DT-Gunilla


DT-Therese

DT-Therese här. Precis som Gunilla följer jag Heba från My Little Journal

Hon har så bra teknik både när hon scrappar och hur hon gjort sina videos.  Jag har blivit mycket inspirerad av hennes stämplingteknik. Hennes filmer är väl värda att titta på. 

My little journal med Heba

Filmen med stämplingsteknik


***********************************************************************

En annan som jag följer är Chloé Prendergast

Hon har en väldigt kreativ PL-stil där hon använder mycket PL-kort, dekorationer med mera. Hon gör resealbum, årsalbum och December Daily. Man finner många flip throughs, det vill säga att hon bläddrar igenom sina album, på hennes kanal. 

Chloé Prendergast

Exempel på påbörjad sida av Chloe:



***********************************************************************

Följer också Inkie Quill

Det är en tjej från Australien som pysslar med PL, vanliga lalyouter och mixed media. Gillar hennes stil på PL. Hon använder mycket die cuts och ritar ofta med penna runt sina foton och PL-kort. Dessutom använder hon väldigt mycket små foton och sätter dem ofta på PL-kort eller fotomattor så hon gör över med en del mönstrade papper också. :)

Inkie Quill

Exempel på en typisk PL-sida av Inkie:


Och här en till sida med exempel på småfoton:



***********************************************************************

En gammal favorit är Kelly Purkey. 

Hon har tidigare varit designer av stämplar. Sedan la hon ned företaget men har nu kommit tillbaka som paperperson.com.  Hennes gamla PL finns kvar på tuben och de är väl värda att titta på. Hon skapar , precis som Heba från My Little Journal i 6 x 12 format med en vecka per sida. Hon har också en hel del resealbum i PL-format. Hennes stämplar är to die for. :) Jag har någon alfabetsstämpel av henne och de är supersnygga. 

Kelly Purkey

Exempel där Kelly använt 9X12 format:


Ja, det var mina tips. Hoppas att ni hittar några nya favoriter på youtube.
Hälsn DT-Therese


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar