onsdag 27. februar 2019

Rørosmartnan

Nå er jeg her igjen med noen sider jeg har scrappet. For meg er det tradisjon å dra til Røros på matnan hvert år for jeg er oppvokst på Røros og har alltid syntes det er så koselig der. Jeg liker best å se i de bodene og bakgårdene som selger gamle ting. Denne gangen bestemte jeg meg for å ta en del bilder av turen.

Til disse sidene har jeg brukt  PL-kort fra Becky Higgins : wander edition, litt kartong i farger som passet til kortene, små tekster og buttons fra Papirdesign, Quickutz alfabetdies, vimpeldies fra Creative Expressions, en sirkelpunch, kantpunch og svarte bling.


På denne siden har jeg festet inngangsbillettene fra Martnashallen også






Det ble litt flere bilder enn jeg hadde planlagt men så har jeg fått med litt av det meste fra denne dagsturen. Håper dette ga litt inspirasjon til dere også.
Hilsen DT Bodil


søndag 24. februar 2019

Sätt guldkant på tillvaron

Då var det dags för mig DT-Marit att inspirerar i bloggen igen.
I mitt förra inlägg visade jag upp några sidor från Paris och jag tänkte nu fortsätta där. Under vår resa tog jag några bilder sent på kvällen och jag tänkte idag berätta hur jag skapat ett uppslag med nattfotografier.

Jag har här jobbat med svarta albumblad som bakgrundspapper, endast något enstaka vita för min journaling.
Jag ville använda mig av färger som fanns i fotografierna och där var det mycket rosa, rött och lila. Så det fick bli min utgångspunkt.
För att få det hela lite mer glamoröst valde jag även att jobba med guldiga toner, då de passade bra in på sida 2.

Så här blev min första sida.


Mitt titelkort har jag skapat med hjälp av svart albumblad, guldstickers och sedan har jag stämplat med Distess Oxide – Worn Lipstick. Det är det som jag verkligen gillar med oxiderna att de går att stämpla på mörka och svart bakgrunder.
Det var svårt att få fram både det guldiga och rosa på fotografiet. Titelkortet är så mycket finare i verkligheten.


När jag skapade mina sidor från Paris så letade jag efter passande stämplar i mina stämpelpärmar. Hittade några men det var först på slutet jag insåg att jag faktisk hade en Tim Holtz stämpel med Moulin Rouge. Köpt för många många år sedan.
Jag blandade Distess Oxide – Worn Lipstick och Fired Brick när jag skapade det här PL-kortet.


På sidan 2 hade jag enbart bilder på Eiffeltornet och i mörkret såg tornet ut att få ett guld-aktigt sken. Så här har jag valt att enbart använda svart och guld.
Ett av fotografierna valde jag att dela över flera fickor. Jag tycker det blir en häftig effekt.


De enda dekorationerna jag använt är guldstjärnor. Med en die från Papirdesign har jag stansat ut på ett glansigt guldpapper med klister på baksidan. Jag har även använt ”restprodukterna” från min stansning, dvs de små stjärnorna som blir över.


Så här ser dien ut. Länk under.



Det enda vita jag har på min sida är där jag skrivit min journaling. Men basen fick vara svart och sedan har jag embossat texten i guld.



Det var allt för den hör gången. Lämna gärna en liten kommentar.
Scraphälsningar från Sverige!

Följ mig på Instagram: marit_pysslar eller oss på Project Life i Norge på: projectlifeinorge.

torsdag 21. februar 2019

Vinner av tevling Fritt valg

Hei. Tusen takk for alle de flotte bidraga dere har sendt inn til oss i vår utfordring fritt valg.
Så utrolig kjekt å kunne få dele ut begge premiene fra vår sponsor:



Vi har fått hjelp av MR.Random til å trekke våre premier.
Og først ut til å vinne denne flotte premien


Premie ved minst 5 bidrag fra 5 forskjellige deltagere.
ER:
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Som leverte dette flotte bidraget


Så over til neste vinner av denne flotte premien:


Premie ved minst 10 bidrag.
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Tina
Som har laget noen herlige pl-sider.


Gratulerer så mye til vinnerene. 

Ta kontakt med oss på mail: Projectlifeinorge@outlook.com 
Innen 14 dager 
Vi trenger ditt navn og din adresse så vi kan sende deres premier.

PL-Teamet gratulerer.








onsdag 20. februar 2019

Moodboard

Moodboard - This is My life!


Hej igen,
Denne gang vil jeg vise jer endnu en moodboard jeg har lavet. Da jeg havde lavet moodboardet med juletemaet og tanker omkring det, blev jeg inspireret af at julen snart var slut og et nyt år begynder. Det kom der dette moodboard ud af. Det har temaet "this is My life". Jeg har taget udgangspunkt i min yndlings farve, min kæreste og tanker omkring mit liv.



Jeg er også vild med træstruktur og jeg synes det giver en god effekt, når det bruges som baggrund.
Derudover har jeg lidt af hvert med som jeg godt kan lide. En tørret blomst (orkidé) og nogle fugle (ænder af en slags).


Jeg har gennemgående brugt nogle tekst stickers, der beskriver hvad jeg gerne vil huske på i min hverdag.




Her har jeg også valgt at have en lille billede af min kæreste og jeg med i en ramme. Jeg synes det er sjovt, med billeder hvor vi er lidt skøre. Her har jeg så også placeret det bag en ramme, som jeg lige har skåret til så det passer til billedet. Billedet har jeg selv printet ud herhjemme. 



Her er min ynglingsfarve (turkis-agtigt palietter) samt den tørrede blomst. Det er sjovt at bruge ting, som ikke altid høre til der. Men jeg synes det skaber en god effekt med lidt anderledes ting i lommerne. Det giver et andet spil.

Jeg synes det er sjovt at lave denne type PL side, da jeg nogen gange har lyst til at prøve noget andet i forhold til PL, end at dokumentere min hverdag. På den måde her, bliver det en form for kunstværk. Mine tanker kan blive tydelige, teknikker kan afprøves og det giver lidt spil i mit PL-album. Disse moodboards kommer i mine almindelige PL albums, da tankerne omkring det netop også har noget at gøre med min hverdag.

Papir, tekst stickers, badges, træ hjerter er fra papirdesign.no 

Det var alt for nu
/DT-Malene

søndag 17. februar 2019

Favoriter bland julpyntet 2018 - DT Kada

Hej!
Kada här igen, det var ett tag sen -men jag håller på med jul ännu... Inte klar än på långa vägar och kanske inte blir det heller nu men det gör ingenting. 
Här har jag använt fler papper och några trädekorationer från det paket jag fick från Papirdesign före jul.
Det är flera olika papper som jag har rester kvar av, men det går utmärkt att kombinera dem!


Jag har också använt bokstavsstickers från Papirdesign som jag hade sen tidigare och en massa olika utstansansade former, några brads, en knapp, ett guldsnöre och bling av olika slag. Några fler trädekorationer blev det också. 

Dagens tips: Diverse udda dekorationer kan passa bra ihop om de har samma färg eller är på samma tema - bara se vad jag har lyckats få med *ler*.

Några detaljer:




Nästa gång jag är tillbaka blir det INTE jul, det är jag helt säker på!

Tills dess, ha det gott!

Hälsningar från DT-Kada

Vill du se mer av vad jag pysslar med, kika gärna i min blogg: http://kada72.wordpress.com/

onsdag 13. februar 2019

Livets magi

I dag er det min DT-Monica sin tur til å vise litt inspirasjon. Denne gangen så skal eg vise "baksida" på mitt forrige innlegg som du finner her. Som skrevet i det innlegget, er dette 1 1/2 side. Meiner det er bortimot første gang at eg fyller både fram/baksidene i lommene, det er ikkje noen vane for meg.

Siden er fra fjorårets ferie, kor ei av ukene var en tur til Østlandet.


Denne gangen har eg hatt med mye tekst i forhold til hva eg pleier, men det var heilt greitt så spørs om det ikkje blir flere sider med litt meir tekst. Tenker at bilder sier mer en tusen ord, men det er ikkje så mange ordene som skal til før en husker andre ting fra hendelsen/aktiviteten enn akkurat det som bildene viser.


Neste bilde så er det eg som er innom Bikuben for en aldri så liten shoppingrunde, ikkje verst når en har to unger med som ikkje har verdens beste tolmodighet når ho mor skal på hobbyshopping ;-)

Stickers fra Papirdesign passa bare ypperlig til dette bilde!

 
 
 På neste bilde så er det eldstemann som "tar bilde" med et kamera fra en tur innom TGR. Stickers med teksten Følg drømmen syns eg passa fint til bilde.


Ikkje ofte eg tar bilde av hotellrom, men dette var bare heilt i mi "gate" slik at eg måtte forevige bilde av ene veggen. Stickersen med Fly av sted er fra Papirdesign.


Det var alt for denne gang, til vi sees igjen så ha noen flotte og kreative dager!



DT-Monica

søndag 10. februar 2019

En weekend resa i format 6X8

Hej, DT-Gunilla här,
Ni kanske förstått att jag gillar formatet 6X8 på PL? I alla fall när det gäller rese-beskrivningar, då jag tycker det går fortare att skapa i det formatet.

Medan jag kommer ihåg, glöm inte bort att skapa en valfri PL-sida och dela med dig till vår grupp, så är du med i utlottning av fina priser. Läs mer på denna länk.

Den här gången hade jag en hel del julpapper kvar från Papirdesign, där jag kunde använda baksidan i mina uppslag och sen en massa fina knappar från Papirdesign, som skulle passa så perfekt till den här soliga semestern i Spanien.

Jag har ett album där jag dokumenterar resor, så jag fortsatte helt enkelt där min förra resa slutade (se nedan):


Så här nedan börjar min Weekendresa för exakt ett år sen (feb 2018):

 

Jag gillar verkligen Papirdesigns fina knappar (här moln-motiv) och den lilla rosa textremsan "LIVET" som jag satt på det 6X8-stora fotot . 

Var medveten om att knappen tar plats i albumet, så jag har plattat till den (hörde att en kompis använde sin diesmaskin för att platta till såna knappar riktigt mycket).


Texten 2018 är från min Silhouette. Fotots text är superenkelt att fixa i appen "InstaWeather". Appen känner av plats och väder (även i efterhand om jag tar in ett foto till appen senare). 


Här är första uppslaget från resan, en lång dokumentation om hela resan och sen foton och en cool stämpel som jag köpt på FB-loppis.


Hjärtan-knappen är från Papirdesign (jag ville ha lite rosa för att ta upp färgen i min jacka). 
De färgglada bockarna, pil, hjärta och ministjärnan är från ett Planner-stickersblock.


Jag undviker att stämpla direkt på fotona, för jag misslyckas alltid (trots att jag använder Stazon-stämpel), men transparent papper är perfekt att stämpla på. Texten under fotot på mig har jag stämplat på en vit pappers-remsa och limmat på.

Här är nästa sida, och där har jag satt en solig knapp från Papirdesign i mitten på tag-stämpelns baksida . Texten under fotot är från en utprintad text. 

Nedan ser vi julpapper från Papirdesign som var kvar och passade bra på dessa sidor. 
Och ännu mer roliga knappar från Papirdesign. För att de skulle synas bättre på den ljusa bakgrunden satte jag på stickers från ett Planner-block jag hade. Däremot den runda "here we go" är en stämpel jag köpt från FB-loppis. 


Sen har vi nästa uppslag som jag lät gå i milda blåa toner med överblivet papper (baksidan på julpapper) från Papirdesign och fler knappar från Papirdesign. Jag ville få ett lugnt uppslag (varvar gärna med det för att ögat ska få vila emellanåt). 

 

Sen har vi nästa uppslag, med små textremsor och papper från Papirdesign (också baksidan på julpapper). Jag har avslutat med ett transparent flygplans-papper med en knapp, för att visa att nu är resan slut:

Tack för titten! 
DT-Gunilla

gunilla_pysslar (på instagram)







onsdag 6. februar 2019

Det enkle er ofte det beste.

Hei. I dag er det min tur, DT-Elisabeth, til å vise litt inspirasjon.

Jeg er så heldig å ha den flotte trimturen på fjellet rett utenfor stuedøra. Og for noen år tilbake sprang jeg en del på fjellet. Dette medførte til rekord og det må jo dokumenterest.


Brukt papirer fra Papirdesign.
Det hvite hjertet er en dies fra Tim Holtz som jeg har stanset ut i krympeplast før det ble varmebehandlet i stekeovnen, så det krympet.

En enkel liten side fra meg i dag. 
Men det enkle er ofte det beste.

Minner om vår utfordring som varer frem til 15 Februar.

søndag 3. februar 2019

En uke i Januar - DT Jeanette

Da var det min tur til å gi dere litt inspirasjon, jeg har funnet fram mine ting fra Papirdesign som passer inn med farger og laget en uke til dere, denne gangen får dere se uke 3 som jeg har lagt mest press på 15. Januar som er datoen jeg og samboeren ble sammen og vi hadde 7 års jubileum i år.

Synes det passet veldig bra å bruke Papirdesign sine ting da de har vært så snille og sponset oss både i julekalenderen med forskjellige premier og til videre konkurranser utover i året.


 

Det jeg har brukt fra Papirdesign.
Ark:
Hjem til jul serien.

Stempel:
PD 18476 100 år
PD 13807 Runde tekststempel
PD 18391 Godis

Klistemerker:
PD 18375 Topptur
PD 18368 Stabeist
PD 14943 - Jul.

Annen pynt:
Buttons, Smil
Dotter, rød 

Jeg håper flere ble inspirert til å lage enten Prosject life layout, Layout eller kort med ting fra papirdesign som egentlig ikke er ment for det som det skal brukes til! Husk å bli med på konkurransen { LINK } varer fram til 15. Februar!

Ha en fin uke som kommer!
DT - Jeanette