onsdag 31. mars 2021

Påsksida med Maja Design

Hej DT-Gunilla här,
Jag har blivit inspirerad av DT-Marits fina uppslag att använda Maja Design-papper och tillverka PL-korten själv. Därför bestämde jag förra året att utmana mig själv, och använda upp påsk-pappren från Maja Design som jag hade sparat.

Så här blev uppslaget som inleds med en kalender för april:

Jag tyckte det var så fint att inleda april månad med den här utklippta kalendern från Maja Designs vackra papper, så det är en lös insert (utan plastficka), där jag stämplat april och satt på en stickers med hus och text nedtill. För att visa att det är en insert har jag satt på en grön tab överst på denna insert ("Star attraction").


På baksidan av denna insert är det lika vackert papper som jag ville visa upp. Där har jag satt på ett större förstorat foto (6X6) på mig, min man och våra grannar som var ute och promenerade - nya sättet att umgås på distans.


Jag älskar att skriva skrivmaskin på Vellumpapper.
Jag har också satt dit en cirkelfärgad stämpel på vellum och stämplat destination och en geo-tag.





Huvuduppslaget ser ut så här där vi nu är inne på vecka 15.


Jag var rädd att förstöra titelkortet när jag stämplade (innan jag skaffade "Misti" stämpelverktyg) så jag stämplade "v 15" på vellum och limmade på det. Jag har också stämplat brunt, med en speciell stämpel som ser ut som färgstänk i 2 av hörnen.


Här har jag valt en del från pappret som visar både tupp och påskliljor, och satt på minibokstäver (PÅSK) och gul pil och enamel dot. Jag har fortsatt att stämpla på brunt "färgstänk" i 2 hörn på alla PL-kort.


Det här kortet är ett annat Maja Designpapper och där har jag limmat på den utklippta nedre kanten från Majas papper, färgat in det och satt fast i nedre kanten. Skrivmaskin på vellum igen. 


Här dekorerade jag med några utklippta blommor
och har även punschat ut blommor i en cirkelform och satt på en genomskinlig flair. 


Det var kul att skapa egna kort och stort tack för inspirationen av er som jobbar med egna PL-kort!

OBS OBS OBS: Idag är det sista dagen att svara på vår lilla enkät för att få reda på VEM ÄR JAG. Tack för att du deltar så jag kan sammanställa resultatt:

DT-Gunilla

(se också @projectlifeinorge och @gunilla_pysslar på instagram)




søndag 28. mars 2021

Påsk-PL

 Idag är det jag DT-Therese som bjuder på lite inspiration. Jag tänkte visa en påsk-PL.  Framsidan är när jag och min brorsdöttrar besökte Vallby Friluftsmuseum här i Västerås på långfredagen. Vi hade också med oss granntjejen. 


Har har jag tagit ett vanligt 30x30 papper och skurit isär så det passar i de olika fickorna. 



På själva titelkortet använde jag ljusblå foamstickers. Jag tog en vanlig svart penna med tunn udd och gjorde tre prickar på varje bokstav för att få dem att poppa lite. Ljusblå enamel dots fick också vara med i högra hörnet. Ett enkelt kort men ett av minan favoriter av dem jag gjort själv. 


'

Jag har inte skrivit så mycket text på den här sidan utan låter bilderna tala för sig själva. Här är det en liten lammunge som nyss fått komma ut i hagen. Vad passade bättre än den fina stickersen med ett lamm på?



En annan sak som jag ofta använder är små ordstickers eller som här en hel mening. Denna är från Tim Holtz. Jag tycker det ger mer intresse till fotot. 




Baksidan är från påskaftonen. Där har jag satt in bilder på mitt påskris (som tjejerna hjälpt till att pynta). Dessutom en bild på en Zlatan som vi pärlade till mamma/farmor som älskar Zlatan. Det blev hennes påskpresent. :) 


På den här sidan finns också en text om påskmaten och att pappa sedan lagade min bil. Längst ned på sidan hade jag lite plats över så då har jag printscreenat några av alla dessa tester som man kan göra på facebook. Tyckte det var lite roligt att en del stämde så bra. :) 




På detta 3x4 kort har jag skurit till fotot på min mamma så att det passar in under texten Soak in the sun. Och det var ju precis vad hon gjorde. :) Och så fick jag ändå plats att skriva en liten text runt om titeln på fotot. Det är ett väldigt bra sätt att använda upp sina PL-kort, att skära ned ett foto eller att klippa ut text eller bild på PL-kortet och använda på foton eller på ett annat PL-kort till exempel. 


Ja, det var vad jag hade att bjuda på denna söndag i mars. 


Svara gärna på vår enkät om du inte redan gjort det. Senast 31/3 önskar vi ha dina svar så du har några dagar till på dig. 


//DT-Therese


onsdag 24. mars 2021

pl-side innspirert etter skisse

God onsdag! I dag er det jeg DT-Elisabeth som skal gi dere litt inspirasjon. Jeg har i dag laget en pl-side, der jeg brukte en skisse som utgangspunkt. Jeg brukte en skisse til LO/Kort. 
Laget tittelkortet utfra skissen og bygget pl-sidene videre utfra det. 


Sånn ble min ferdige side.



Her er skissen jeg brukte.



Når tittelkortet var ferdig, var det enkelt å bygge videre på filler kortet. 


De 3 bildene brukte jeg hvit base bak, for at siden ikke skulle bli så mørk.
 Pyntet 2 av bildene med bannere i samme papiret.



De sorte basene er embosset med blank embossingpulver for å gi litt effekt. 
Digger resultatet. Så gøy å leke seg med embossingpulver.

Minner dere om vårt spørreskjema som vi har ute nå. i forbindelse med vår 7 års feiring. 
Trykk dere inn på linken og delta med dine svar. 

Vi behøver ditt svar senest 31/3

Det var det jeg hadde for i dag. Ta godt vare på hverandre. 
Stay safe!

DT-Elisabeth

søndag 21. mars 2021

Bevara semesterkänslan med hjälp av resminnen och Fuse Tool

Hej!
DT Marit här.

Jag älskar ju att resa och plockar gärna med mig olika resminnen hem. Idag tänkte jag visa några sidor där jag använt dessa minnen för att förstärka semesterkänslan. Till min hjälp har jag haft min Fuse Tool.
Det känns lite extra viktigt i dessa tider när vi inte kan resa att få drömma sig tillbaka genom att bläddra i albumet. Och då vill man ju få den där riktiga känslan av att vara där.

I dagens inlägg tar jag er med till Primosten i vackra Kroatien där vi var sommaren 2019.

Min första sida är en helt vanlig sida med ordinarie fickor. PL-korten har jag gjort själv av vita albumblad. 


Dekorationerna kommer från KaiserCraft Collectables serie Island Escape och Beach Shack. Bakom "So much fun" har jag satt en bit av ett mönsterpapper jag använt på tidigare sidor. Pappret är från Papirdesign.


På den här sidan har jag valt att dokumentera mina resminnen i form av saker jag hittat på stranden. Snäckor, små vita stenar och några slipade glasbitar. Även om de hör mer hemma på nästa sida så passade de bra i färgerna här tyckte jag.


Mina PL-kort har jag skapat från vita albumblad. Texten By the Sea och den stora stämpeln jag fyllt ett helt kort med kommer bägge från Darkroom Door och serien Seaside.


Det var till den här sidan som jag verkligen ville få med mina strandminnen. När jag ser bilderna och med stenar och snäckor kan jag känna hur jag är där. Jag tycker verkligen att de förstärker semesterkänslan för mig när jag bläddrar i albumet.


Fickan har jag förslutit med Fuse Tool. Jag är själv nybörjare med Fuse Tool, men det finns flera inlägg här hos oss i Project Life i Norge om hur den kan användas, se här.
Jag kan framförallt rekommendera DT Emmas inlägg här. Jag praktiserade flera av hennes tips och fick till en bra söm på fickan.

Kort summering av tipsen: 
  • Varm Fuse Tool, låt den vara på minst 15 min innan du börjar. 
  • Hårt tryck och dra sakta.
  • Hårt underlag. Jag använde mitt stora akrylblock. Funkade bra för mig.

Mitt PL-kort har jag färgat i kanterna Distress Oxide Speckled Egg. Det är min nya favoritfärg.
Köpte den faktiskt av en slump. Jag hade 50:- kvar för att komma upp till gratis frakt när jag beställde saker. Så jag la med den och fick den på så sätt nästan gratis då priset på den nästan var samma som frakten.


Ibland tycker jag att det är svårt att få till det snyggt när man fyller fickor med paljetter eller likande. Det måste ju stämma med sidan man ser igenom till. Men jag tyckte jag fick till det bra här.


Till mina nästa sida så har jag inspirerats och härmat DT Pernilla. Förra våren gjorde hon en helt fantastiskt sida med SUP när vi berättade om vårt bästa minne, ni kan se den här. Det här är min tolkning.
På den här sidan har jag valt att fylla en ficka med slipade glasbitar i vitt och ljusblått.


PL-korten har jag gjort genom att dra distressdynan över kortet. Först Faded jeans och sedan Speckled egg. Jag har stämplat lite fläckar i svart och sedan stansat ut stora och små bokstäver i svart albumblad.


Färgen från Speckled Egg (den ljusare och lite turkose-ljusbå) går ihop perfekt med färgerna på glasbitarna. Även här hade jag turen att få till en superfin stängning med Fuse Tool:en.


På de stora PL-korten har jag stämplat lite prickar med både Faded jeans och sedan Speckled egg. Här blev det en serie med bilder om hur jag kämpade med SUP:en i vågorna.


Även här tyckte jag att jag fick till det bra med vad som syns igenom fickan med glasbitarna. Kortet på nästkommande sida är vitt med turkos inslag.


På nästa sida har vi lämnat stranden och gett oss ut på cykeltur, men glasbitarna är med som dekoration. Eftersom de passade i färg fick det vara så. Svårt att fotografera sidan då det är så mycket plast som glänser. Hoppas ni ser.


Utstansade pilar för att märka ut byn och campingen. Stickers från Tim Holtz.


PL-kortet här är faktiskt en baksida från SUP-korten. Övade några gånger först med att dra distressdynan. Tyckte inte att den här blev tillräckligt bra att använda till SUP, men bestämde sedan att den fick duga som journaling card.


Sedan följer 2 sidor där jag inte använt Fuse Tool. Har blandat egna PL-kort från vita album blad med färgade kanter (Speckled egg) med PL-kort från KasierCraft See Breeze.
En enkel dekoration från KaiserCraft Collectabels Beach shack och några enamal dots.


På sista sidan valde jag Becky Higgins grid cards, Speckled egg igen och dekorationer från KaiserCraft Collectables Summer splash. 



Det var allt för den här gången. Lämna gärna en kommentar om vad du tyckte. Vad sparar du på för minnen? Och vad använder du din Fuse Tool till?

Jag vill också påminna om att vi behöver din hjälp att skapa ett stort inspirationsinlägg som vi alla kan ha glädje av. 
Fyll i länken nedan senast 31/3 och 1 maj bloggar vi med sammanställningen.

LänkVEM ÄR JAG



/DT-Marit 


Följ oss på Instagram: projectlifeinorge eller mig på marit_pysslar.

fredag 19. mars 2021

Project Life i Norge 7 år

 


Norska
I dag fyller Project Life i Norge 7 år. Vi feirer med å samla inspiration fra våre følgere, og til dette behøver vi din hjelp! Hvem er du? Hvordan lager du Project Life? Hva inspirerer deg, hvilket album er din favoritt osv.

Alt materialet kommer så til og bli satt sammen til ett blogginnlegg, der vi alle kan ta del i og inspireres av.
På denne måten deler vi gleden og inspirasjon med så mange flere. Vi kan hjelpe hverandre med nye tips og erfaringer. Få tips om bra butikker osv.

Vi håper at akkurat DU vil være med oss og feire, og hjelpe oss å inspirere andre.
Fyll inn svarene dine i linken under her (spørsmålene er på Svensk, men du kan svare på Norsk, dansk eller Engelsk også). Har du spørsmål så er det bare og stille de her i kommentarfeltet eller til PM til Marit.

LinkVEM ÄR JAG

Vi behøver ditt svar senest 31/3

Nedenfor finner du litt inspiration fra oss DT som har svart på samme spørsmålene.

**************************************

Svenska

Idag fyller Project Life i Norge 7 år. Vi firar med att samla inspiration från våra följare och till detta behöver vi din hjälp. Vem är du? Hur gör du Project Life, vad inspirerar dig, vad har du för favoritalbum osv.

Allt material kommer sedan sammanställas i ett blogginlägg som vi alla kan ta del av och inspireras av. På så sätt delar vi glädjen och inspirationen med så många fler. Vi kan hjälpa varandra med nya tips och erfarenheter, få tips om bra butiker osv.

Vi hoppas att just DU vill vara med oss och fira och hjälpa oss att inspirera andra.
Fyll i länken nedan och hör av dig till oss om du har några frågor. (du kan svara på svenska, norska, danska och engelska)

LänkVEM ÄR JAG

Vi behöver ditt svar senast 31/3

Nedan finner du lite inspiration från oss DT som svarat på samma frågor.

**************************************

Vi DT svarar på "Vem är jag"

DT- Annelen

Land: Norge
Hur länge har du gjort Project Life?: 5 år
Gör du något mer scrapbooking?: Lager eindel kort og bokser og LO
I vilken form gör du Project Life?: Fysiskt
Hur gör du Project Life?: Resor
Vilket är ditt favoritformat?: 12*12
Favoritficka?: Becky Higgins design A
Var framkallar du dina bilder?: Framkalle som oftast sjøl
Använder du matta eller blanka foton?: Blanka
Om du skriver ut bilder själv, vad har du för skrivare?: Epson ET 2750 og Canon Selphy CP1300
Favoritaffär där du köper dina PL-saker?: Kjøper nok ein del på Bikuben
Vem/vilka inspirerar dig?: Hebaalsibai, lindalovescreating
Var kan vi följa dig följa dig?: papirkreativitet på Instagram, men nett laga den kontoen, så ikkje veldig aktiv enda

DT-Emma

Land: Sverige
Hur länge har du gjort Project Life?: 8 år
Gör du något mer scrapbooking?: Layouter, mixed media och kort
I vilken form gör du Project Life?: Både och
Hur gör du Project Life?: Månadsvis, Händelsebaserat
Vilket är ditt favoritformat?: 12*12, 9*12
Favoritficka?: Jag använder vad som passar, men det blir mest Design A
Var framkallar du dina bilder?: Skriver ut själv
Använder du matta eller blanka foton?: Blanka
Om du skriver ut bilder själv, vad har du för skrivare?: Canon Pixma, men den behöver snart bytas ut
Favoritaffär där du köper dina PL-saker?: Jag försöker handla från lite olika ställen för att stödja så många svenska butiker som möjligt.
Vem/vilka inspirerar dig?: Följer ingen
Var kan vi följa dig följa dig?www.dorcasdetaljer.wordpress.com

DT- Elisabeth

Land: Norge
Hur länge har du gjort Project Life?: 9 år
Gör du något mer scrapbooking?: LO, esker, 3d, kort, aj, mixed media...
I vilken form gör du Project Life?: Fysisk
Hur gör du Project Life?: Månadsvis, Händelsebaserat, Resor
Vilket är ditt favoritformat?: 12*12
Favoritficka?: Mange favoritter. Mikser alltid mange forskjellige lomner
Var framkallar du dina bilder?: Printer selv
Använder du matta eller blanka foton?: Blanka
Om du skriver ut bilder själv, vad har du för skrivare?: Canon pixma
Favoritaffär där du köper dina PL-saker?: Bikuben
Var kan vi följa dig följa dig? www.projectlife.no


DT-Gunilla

Land: Sverige
Hur länge har du gjort Project Life?: 11 år
Gör du något mer scrapbooking?: LO, minialbum, kort
I vilken form gör du Project Life?: Både och
Hur gör du Project Life?: Veckovis, Resor, December Daily, week in the Life, tema
Vilket är ditt favoritformat?: 12*12, 6*8, 4*4
Favoritficka?: Ficka A, och när det gäller 6x8 gillar jag 4 st 3x4 fickor
Var framkallar du dina bilder?: Crimson
Använder du matta eller blanka foton?: Matta
Favoritaffär där du köper dina PL-saker?: CiLi in Papers
Vem/vilka inspirerar dig?: Ali Edwards, my Little journal på youtube, Amy Gretchen
Var kan vi följa dig följa dig?: På Instagram @gunilla_pysslar

DT- Marit

Land: Sverige
Hur länge har du gjort Project Life?: 7 år
Gör du något mer scrapbooking?: Någon LO eller kort ibland.
I vilken form gör du Project Life?: Fysiskt
Hur gör du Project Life?: Händelsebaserat, Resor
Vilket är ditt favoritformat?: 12*12
Favoritficka?: Becky Higgins ficka A. Men gillar även att varva med ficka K.
Var framkallar du dina bilder?: Crimson
Använder du matta eller blanka foton?: Har precis börjat med matta, gillar det.
Favoritaffär där du köper dina PL-saker?: CiLi in Papers, Göteborg
Vem/vilka inspirerar dig?: Många. Jag är ett stort fan av Tim Holtz. Jag är dålig med att följa på Youtube. Följer en del på Instagram. Gillar Ali Edwards när det gäller PL. Inspireras även av mina DT-kollegor.
Var kan vi följa dig följa dig?: På Instagram @marit_pysslar. Och i bloggen för Project Life i Norge där jag är DT.

DT-Pernilla

Land: Sverige
Hur länge har du gjort Project Life?: 7 år
Gör du något mer scrapbooking?: LOs, kort, minialbum
I vilken form gör du Project Life?: Fysisk
Hur gör du Project Life?: Månadsvis, Händelsebaserat, Resor
Vilket är ditt favoritformat?: 12*12
Favoritficka?: Många... A, G, K, M, Q
Var framkallar du dina bilder?: Crimson
Använder du matta eller blanka foton?: Matta
Favoritaffär där du köper dina PL-saker?: CiLi in papers, Scrap och hjälp, PY hobby, Gummiapan
Vem/vilka inspirerar dig?: Många på Instagram, bla: lenas_craftroom, uraanna, lace.from.an.angel, 
Hittar många olika konton genom att följa olika hashtags som tex #projectlife och #scrapbooking
Var kan vi följa dig följa dig?: På Instagram @pillanspyssel

DT-Therese

Land: Sverige
Hur länge har du gjort Project Life?: 8 år
Gör du något mer scrapbooking?: LO kort ATC mixed media
I vilken form gör du Project Life?: Fysiskt
Hur gör du Project Life?: Månadsvis, Händelsebaserat, Resor
Vilket är ditt favoritformat?: 12*12, 9*12, 3*8
Favoritficka?: Har nog ingen favorit. Varierar mig.
Var framkallar du dina bilder?: Crimson 
Använder du matta eller blanka foton?: Matta
Favoritaffär där du köper dina PL-saker?: CiLi in papers, Scrapbooking.com,  Studiocalico
Vem/vilka inspirerar dig?: Yoytube: Mylittlejournal, leilani scraps
Insta: tantscrappa, Heidi swapp
Var kan vi följa dig följa dig?: På Instagram @jejje68

onsdag 17. mars 2021

Blå himmel i Mölle

 Hej, 

idag är det jag, DT-Pernilla, som kommer visa ett uppslag. Det blir ett uppslag från en liten tripp vi gjorde till Ängelholm och Mölle i maj tidigare år. Här är det bilder framförallt från vackra Mölle hamn, så fint där.


Som vanligt försöker jag styra färgerna på PL-kort utifrån vilka färger det är på mina foton, inte alltid det går smärtfritt kan jag säga 😅. Som ni ser så har jag valt grått och blått som färger, ganska neutrala bakgrunder till fotona, passar bra när det redan är mycket detaljer eller mycket som händer på fotot.

Här plockas det grå i fotot upp med ett grått PL-kort och sen lite blå dekorationer för att 
matcha kopplet och andra blå detaljer/foton på sidan.


Vackra Grand Hotell Mölle, med underbar blå himmel...

Nu längtar men allt till kommande vårmånader och blå himmel,

Vi älskar ju att både få och ge inspiration till andra PL-are. Just nu samlar vi in uppgifter om vad NI gillar, hur ni skapar osv. Missa inte att svara på några enkla frågor och bidra till ett stort inspirationsinlägg längre fram, du hittar frågorna här.

Önskar er en fin dag och sköt om er!
Pernilla


søndag 14. mars 2021

Hodelykttur

 Idag er det eg DT-Annelen som skal komme med litt inspirasjon. Idag vil eg vise ei vinterside. Eg har masa om at eg ønska meg hodelykttur på Brandsøyåsen i sikkert fleire år. Og til jul som var fekk eg jammen gavekort på hodelykttur. Slike gaver er kjekt å få. 

Denne gangen har eg brukt mønsterark av Maja Design som pl kort. 


Visst du vil vere med å feire oss, blir vi glad om du blir med å svare på nokre spørsmål om kven du er :) Feiring av 7 årsdag
Det var det eg hadde for idag. Ha ein fin dag og ta vare på kverandre
DT-Annelen

onsdag 10. mars 2021

Tema "first" med utskrivna digitala filer

Hej DT-Gunilla här,

I januari erbjöd Ali Edwards ett digitalt PL-kit gratis, till de som ville testa på hennes story-baserade Project Life. Jag hoppade på det och fick tillgång till temat "FIRST" med digitala filer, som jag fick hjälp med att skriva ut på färgskrivare. 

Jag tyckte att 2:a veckan i januari var perfekt för att berätta och fota om temat FIRST.


Mitt nya års-kit från Ali Edward passade utmärkt till de här glada färgerna i de digitala filerna.
Så ett riktigt färgglatt rött titelkort inledde jag veckans uppslag med. Där stämplade jag datum och veckonummer och pyntade med mitt puffy stickers favorithjärta:


Jag gjorde först en färgutskrift via en vän, som hade färgskrivare.



Jag klippte ut en massa FIRST-labels från min utskrift och limmade på dessa högst upp på alla mina journal-kort, som var skrivna på skrivmaskin:


Jag valde ut ett foto per dag som hade att göra med "första gången" eller "först i år" eller "första gången på länge".

Här nedan är en bild på hur jag första gången någonsin veckohandlar så pass mycket (online med hämtning) och så berättar jag en story om det. 
Jag hade en passande shopping-stämpel som jag klippte ut och satte på limkuddar.


För att förgylla mina kort med något extra blev det puffy stickers i rött och grönt, här stjärnor.
"Weekly menu" är stämplat, medan "First"-kortet var utskrivet från de digitala filerna (den är lite vitare i färgen jämfört med mina andra kort - men i år ska jag acceptera det som inte är helt perfekt). 


Det här är sida 2 som fortsätter i samma stil som första sidan.


Mina dekorationer fortsätter med tydlig reptering: 
FIRST-labels, 
puffy stickers, 
och stämplade veckodagar,
 som jag klippt ut och limmat på fotona. 



Glöm inte att vara med på vårt födelsedagsfirande och svara på några frågor och berätta vem du är. 

Tack för titten och välkommen in att följa PL i Norge på instagram:
@projectlifeinorge

och följ gärna mig på @gunilla_pysslar

DT-Gunilla