søndag 23. juni 2024

Dags att packa sommarens resekit!

Hej! DT-Helena här! 
Det börjar närma sig semester, och precis som förra året har jag packat ihop ett litet rese-kit för att kunna pyssla och vara kreativ även på resande fot. 


I år packar jag med mig tre olika projekt - min Personlig Almanacka, min Storyline Chapters och min vanliga dagbok.
 


I min vanliga dagbok skriver jag ner mina reflektioner, tankar och upplevelser och allt det där som är för privat och personligt för att skriva om i ett album. Sidorna i dagboken dekorerar jag enbart när andan faller på, för det mesta blir det bara text. Så det viktigaste jag packar tillsammans med dagboken är ett gäng bra pennor. Just nu är favoriten Uni pin fineline, som både är arkivbeständig och vattenfast. Boken jag skriver i är en Leuchtturm1917 i A5-format.



I min Storyline Chapters har jag förberett några uppslag genom att printa och klistra in foton. Sidorna kan jag sedan fylla med text och diverse dekorationer. Jag har ytterligare printade foton med mig i en plastficka i fall jag skulle få flow (eller vädret blir uselt!) och jag känner för att göra några sidor till.



I min Personliga Almanacka skriver jag lite enklare anteckningar om vad som hänt och vad vi hittat på om dagarna. I början av varje månad finns dessutom ett månadsuppslag som jag gillar att fylla med foton och små dekorationer. Till månadsöversikterna för april, maj och halva juni har jag förberett och printat ut en massa foton som jag kan sätta mig och klippa ut och klistra in när andan faller på. 



Ett gäng stämplar får givetvis följa med, och jag har valt ut motiv som jag tänker mig kan bli aktuella för de bilder jag har med mig. Jag använder ofta stämplar både i min Personliga Almanacka och i min Storyline Chapters. Stämplarna på bilden kommer från ett antal olika tillverkare.



Lite fina papper tar jag också med mig. De kan jag till exempel klippa ner till filler cards eller för att göra bakgrunder eller dekorationer i Storyline Chapters. Jag passade på att leta fram lite gamla paper pads från Pink fresh studio, Pink paislee, Studio Calico och Crate paper som jag gärna vill använda upp.



Ett par askar fulla av lables och die cuts får självklart också åka med. De är ju användbara till allt! De flesta die cutsen är digitala printables från Studio Calico och Citrus twist.



Likaså några små sticker-books. Smidiga små böcker med washi-klistermärken som är perfekta att dekorera med. Dessa är inköpta på Shein och Temu.




Sist, men inte minst, så packar jag en hel bokväska full med klistermärken och washitejp av olika slag. Här finns allt möjligt gott och blandat från Ali Edwards, TGR, Heidi Swapp, Lidl, Recollections, Temu och Shein. 



Hela kitet får plats i min fina BeClassy från Jujube. Det är en av mina favoritväskor, och är väldigt smidig att bära med sig då den både har handtag och axelrem.

Med ett packat och klart kit är jag redo för sommarens alla äventyr, och har alltid något att pyssla med oavsett var jag är eller vad det är för väder.
Tack för titten, jag önskar dig en riktigt härlig, färgglad, upplevelserik och kreativ sommar! 
/DT-Helena

søndag 16. juni 2024

Gult, gult och gult - att älska rapsfält

 Hej,

Idag är det jag, DT-Pernilla, som vill inspirera med dagens inlägg. Det blir ett nytt uppslag i min  Storyline, även denna gång från Skåne. Sist fick ni hänga med till Sandhammaren och nu får ni hänga med bland rapsfälten. 

Jag tröttnar aldrig på dessa fält 💛- när man färdas genom landskapet och de lyser mot en och det är så många olika vyer att fånga - med stora träd, med hus mitt i, med långa alléer och stora gröna fält bredvid. Så ni förstår att det blir många foton att ta hand om 😉. 

Mönsterpapper är från Kaisercraft och ordstämpel från Heidi Swapp 

matchande gul blomma som dekoration (diecut från 49 and Market)







Här blev det inga dekorationer annat än "happy",
det är mycket färg på sidan och jag vill att fotona kommer i centrum.




Det var allt för mig idag,

Önskar dig en fin dag, 
DT-Pernilla

Missa inte vårt instakonto @projectlifeinorden
Du hittar mitt egna pysselkonto på @pillanspyssel på instagram

søndag 9. juni 2024

Rustik känsla från Prag

Hej!

DT-Marit här och jag fortsätter med att blogga från mitt album för 2023 som jag håller på att slutföra. Och då min 50-års resa till Tjeckien och Tyskland. 

Jag har tidigare visat upp ankomsten till Prag - Färgglatt från Prag, där jag jobbade med starka färger. Men allt eftersom jag skapade sidor från vår vistelse där så kände jag att jag behövde göra mer rustika sidor. Alla gamla byggnader, vårt mysiga hotell med frukost nere i källarvalv mm krävde verkligen rustik känsla på PL-korten. Jag hade också foton på röda fordon och framförallt gamla röda bilar så ville jag på något sätt framhäva detta. Jag hade även foton från det kända astronomiska uret i Prag med massa urverk och kugghjul.
Till min stora glädje kom jag på att jag hade blocket Man´s World från Craft & You (se bild nedan). Det hade både rustika papper, röda bilar och kugghjul. 

Så här blev den första sidan på tema rustikt.

Jag har använt ett papper från blocket med lite rustik stenkänsla där jag skrivit min text. Jag har sedan stansat ur en röd bild ur blocket, den passade klockrent till mitt foto med röda bilen. En text-die med "travel" från lite rödfärgat papper i blocket.

Jag hade sedan lite svårt att hitta ännu ett passande papper att skiva text på. Men så kom jag på att jag fått ett födelsesdagkort från hotellet tillsammans med en flaska bubbel. Det fick bli mitt PL-kort. Dekorerade med lite kugghjul jag stansat ut från samma block som ovan. Tyckte det passade in både till bilen och foton på den kommande sidan.

Så här ser baksidan ut, lite kul att ha den kvar.


På den andra sidan har jag foton från det astronomiska uret.


Återigen ett PL-kort med lite rustik känsla med murstenar och där jag lät dels mönstret i pappret med den blå stämpeln synas men gjorde också en dekoration med dies och pappersbitar.


Ett enkelt filler card med massa kugghjul och mätare för att matcha astronomiska uret. 

Slutligen ett PL-kort där jag satt ett foto på en öl jag drack och sparat en båtbiljett, som lämpligt nog gick i rött den med.


Så här blev med dubbelsida. Rustikt och rött i fokus.

Här är blocket jag använt papper ifrån.

Blocket Man´s World från Craft & You

Det var allt för den här gången. Önskar er alla en härlig sommar! Glöm inte att ta många bilder så ni kan njuta av mysiga stunder i pysselrummet i vinter. 

/DT-Marit 

Följ oss på Instagram: @projectlifeinorden eller mig på @marit_pysslar.