søndag 30. juni 2019

Topptur

Denne gangen har eg gravd litt nedi bildebunken min, og har laga ei side om ein fjelltur eg og hunden hadde for noen år siden...


Eg og hunden har hatt nokre flotte turer ilaga og jammen har det blitt nokre bilder...

Mac var ikkje alltid like glad i alle desse bildene som matmora måtte ta, og gav uttrykk for kva han meinte om desse pausane vi hadde...


Huska ikkje kor desse pl-korta er ifra, men tekst er ifra Papirdesign og bokstavane er fra Tim Holtz


No i sommer har vi ei blokk fra Maja Design som kan bli din. Det du må gjere er å kommentere på innleggene vi har, og vi trekker ein vinner blant kommentaren som er komt inn. Kan lese meir om dette her
Blokka dere kan vinner er denne


Det var det eg hadde for denne gangen, fortsatt god sommer

DT-Annelen

onsdag 26. juni 2019

Juni i farger del 1

Jeg er med på Elisabeth sin utfording med å ta bilder hver dag i Juni. Alle dagene har hver sin farge og da er om gjøre å ta bilde av noe som har dagens farge. Jeg fant ut at dette måtte scrappes i PL-lommer og det har jeg nå startet med. Deler dette i to for det er ikke mulig å få med alt nå. Synes dette var en god idè som jeg har lyst til å gjøre flere ganger, med andre tema.





Jeg har brukt lommer i str 6x8,5", hvit bazzil til rammene som er stanset ut med en die fra WeR og bokstaver/tall stanset ut med Quicutz -dies i restekartong i forskjellige farger. Kortene er enkelt pyntet med enameldots i forskjellige farger.

------

Husk å kommentere våre bidrag i sommer og bli med i trekningen av en flott arkpakke fra Maja design.

Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.

God sommer
DT-Bodil

søndag 23. juni 2019

En sommertur - ren afslapning


Mad- og ude oplevelser

Jeg har her lavet nogle PL sider i et 6x8 album, hvor vi har nydt det danske sommervejr. Hvilket bla. inkluderer god mad. Nær vores hjem, er der en lille strand plus en lækker restaurant. 

Jeg har holdt farverne i klar blå, jeg tænker sommerblå og guld. Da jeg synes det passer godt til et sommertema nærm strand og vand.

Her har jeg brugt guld bling, træ figurer, whasi tape og en enkel guld pil. Det giver en god sammenhæng på de små sider 



Her er vi på selve stranden. Hvor  den blå farve går igen, der er brugt bling og tape og stickers. Svampen er en rub-on. 

Jeg har også forsøgt at arbejde i lag og skabe lidt dybde ved at bruge lidt karton bag foto og forskellige små elementer. 
Vi er ikke dem der besøger stranden særlig ofte, men det er hyggeligt, når vi endelig gør det. Så har vi tæpper med og nogle bøger/blade som lidt til ganen. Lidt underholdning i det gode vejr, mens vi også nyder udsigten over vandet.

Husk at deltage i sommerkonkurrencen, ved at kommentere blog indlæggene. 

Der er denne præmie på højkant.

Tak for nu
Hilsen DT-Malene



onsdag 19. juni 2019

En dag på Nordens Ark

God Morgon!

Idag är det min tur igen, DT Kada.

Jag har använt en sån där ficka som papper inte passar till - som är större än 12", igen, en annan variant den här gången. Det tog mej ett tag att komma på hur jag ska göra med dessa fickor, men nu tycker jag det är lätt, så bara prova! Nedan visar jag hur jag gjort.

Här är först min sida:
 Jag har använt ett mönsterark från härliga Nyhavn-serien från Maja Design. Båda sidorna gör att det ändå blir variation mellan ränder och blommor. 

Under fotot med hästarna och ljusen har jag stuckit in dagsprogrammet från Nordens ark. Fotot + fotomattan sitter bara fast längst ner, så det är öppet uppåt + åt sidorna och funkar istället för ficka. 

Jag har blandat bokstäver från 1) Jillibean Soup 2) Papirdesign och 3) Pink Fresh Studios.

Längst upp satte jag remsan jag skar bort (Border stripe) och vid sidan på den översta fickan sitter en bit av en annan remsa ur samma serie. Det är just den borden som gör att min sida passar!


Jag har satt dit den med en tunn remsa dubbelhäftande tejp. Måttade i fickan så den passar perfekt och överlappar det större pappret bara en liten bit.

Den remsa jag satte längst upp räcker inte heller såklart, men jag satte en dekoration över skarven så behöver det inte se konstigt ut.

Just den här plastfickan heter #50035-3 och kommer från We R. 




Vi älskar kommentarer, att få reda på vad just DU tycker och hittar inspiration av. I sommar kommer vi därför att lotta ut ett litet pris bland alla kommentarer. Ta för vana att gå in och kika på inläggen i bloggen och lägg en kommentar, du får en "lott" för varje kommentar du lägger helt enkelt (max en per inlägg). 

Vinst är blocket Summertime från Maja Design och det vill du inte missa, 

eller hur?! Här finns mer info



Önskar dej en härlig dag! Kramiz Kada

søndag 16. juni 2019

Mix & match med Maja Design

Idag är det jag DT-Marit som inspirerar i bloggen. Vi i Project Life i Norge är så glada och tacksamma att vi fått Maja Design som vår sponsor i år. Både för de priser till er som är med i våra tävlingar, men även de papper vi DT fått att jobba med och visa upp.
Jag tänkte därför passa på att visa lite mer vad man kan göra med Maja Designs underbara papper.

Jag blev så otroligt imponerad av DT-Bodils fina sida hon bloggade om i maj där hon plockade hjortron (molte). Jag älskade verkligen den sidan och ju mer jag tittade ju mer perfekt blev den. Stilren men välarbetad och med en upprepning av dekorationer men samtidigt symmetrisk. Till min stora glädje upptäckte jag att även jag fått det fina blommiga pappret i gula och blå toner.

Men för mig blev det en tur till havet istället för skogen. Så här blev min sida. Inte lika fin och harmonisk som Bodils, men jag blev rätt nöjd ändå.


Pappret jag använt heter Floral och kommer från Denim & Friends. På min sida har jag kombinerat det med light blue och dark blue från Monochromes – Shades of demin.
För min journaling använde jag det ljusare blå pappret och dekorerade med banners från baksidan av floral samt den mörkare blå.


Jag lät banners i olika storlekar komma igen på flera ställen på sidan. Här gjorde jag en 
dekoration med ett ustansat ord, även det från Floral, men baksidan. 
På baksidan av Maja Designs papper finns även en fin dekorativ bård längst ner. I det här fallet innehöll den texten Summer outfit. Perfekt som dekoration till min bikinibild tyckte jag.


I fickan längst ner på sidan har jag blandat light blue och dark blue från Monochromes – Shades of demin. Som banners så har jag även här använt den dekorativa bården längst ner, här med stjärnor.


Sedan följde några sidor där jag hade många foton och mycket text som skulle med. Så här hade jag inte samma utrymme för dekorationer och fina papper. Det blev istället tre enkla sidor som gick väldigt snabbt att göra. Basen här är också Maja Design. Från serien Monochromes – Shades of celebration, har jag använt ”Vintage Teal” och från Monochromes Shades of Christmas fram- och baksida av ”Vintage Red light”.
Vintage Teal passade perfekt till färgerna i vattnet.


Vintage Teal fick här vara bakgrunden till min journaling. Enkla deklarationer med stickers med passande text och enamel dots i matchande färger.



På sidan 3 blev det både fram- och baksida av ”Vintage Red light”.


Jag var först osäker på om den mörkare sidan skulle vara för mörk att skriva på med skrivmaskin, men det gick bra. Fotot med skylten klippte jag ut för att få mer plats till all text jag vill ha med.


Här har jag återigen använt bården längst ner på pappret. Den här gången fick den bli del av mitt PL-kort. En stämpel på den mörkare sidan och en epoxybubbla för att skapa en matchande dekoration.


Banners av fram- och baksida och här med lite text på.


Sidan 4 påminner mycket om sidan 3. Fram- och baksida av ”Vintage Red light”. Färgerna passade så bra till fotografierna. Det rosa huset, det röd-rosa parasollet och duken, liksom det rosa skimret på havet på översta bilden till vänster.


På den här sidan har jag använt dekorationer från Kaiserkraft - Beach Shack 
Jag har kombinerat både blått och blått.


Med brunt och rosa. Här med bården på Maja-pappret.


Och med rosa och blått, här med flera dekorationer från Kaiserkraft. 


Här hittar ni papperen jag använt:
Sida 1
Sida 2-4
Tävling
Lämna gärna en kommentar. Då är du med i vår tävling Summertime som startade igår. För varje kommentar du lämnar på våra inlägg i sommar så får du en lott och har chans att vinna pappersblocket Summertime från just Maja design. 



Ni kan läsa mer om tävlingen här:
Summertime

Scraphälsningar från Sverige!

Följ mig på Instagram: marit_pysslar eller oss på Project Life i Norge på: projectlifeinorge.

lørdag 15. juni 2019

Summertime

SE
Nu är sommaren här och det vill vi fira med er.
Våra tävlingar där ni skapar tar paus under sommaren. Men vi kommer fortsätta inspirera er med våra blogginlägg onsdagar och söndagar under hela sommaren.

Däremot ger vi er chansen att vinna det underbara blocket Summertime från Maja Design.
För varje kommentar ni lämnar på våra inlägg från 15 juni till 31 augusti får ni en lott. (max en lott per person och inlägg)

I början av september lottar vi ut blocket bland alla er som kommenterat.

NO
Nå er sommeren her og det vil vi feire med dere.
Våre utfordringer tar pause nå i sommer. Men vi kommer til å inspirere dere med våre blogginnlegg onsdager og søndager under hele sommeren.

Men vi har noe til dere lesere også nå i sommer. Hvor du kan vinne denne nydelige blokken, Summertime fra Maja Design.
Bli med og kommenter på våre innlegg fra 15 juni til 31 august, for hver kommentar i perioden, får dere ett lodd. (max ett lodd til hver person per innlegg)

I begynnelsen av september trekker vi ut en vinner blandt alle som har lagt igjen en  kommentar


DK
Nu er sommeren over os og det vil vi fejre med jer. Vores konkurrencer holder pause hen over sommeren.  Men vi vil fortsat inspirere jer med vores blogindlæg onsdag og søndag gennem hele sommeren.

Derimod vil vi stadig gerne give jer muligheden for at vinde denne skønne blok, "sommertime" fra Maja design. For hver kommentar I skriver på vores indlæg fra 15. juni til 31. August, får i et lod (max ét lod pr. person, pr. indlæg).

I starten af september finder vi en vinder af blokken, blandt alle som har kommenteret.



onsdag 12. juni 2019

Farger i juni

I dag er det meg DT-Monica som har bloggen og skal vise noe heilt nytt for meg! Tradisjonelt så tar eg bilde ut fra ett motiv eller hendelse og lager PL-sider av det. DT-Elisabeth starta ett arrangement fra 1.juni til 30.juni på Facebook. Der har ho gitt hver dato en unik farge og vi skal ta bilde og legge ut. Min første tanke var at dette kunne bli stress og noe eg fort glemte... men istedenfor så har det blitt kjempeinspirerende å se hvordan andre løse oppgava og ikkje minst for meg selv for å åpne augene opp for å se hva som er rundtomkring!

Så sida eg vil vise i dag er fra 1.-6.juni. Eg har valgt at bildene er i både samme form og størrelse bare for å fremheve hver enkelt dag/farge. Ser for meg at hele måneden blir slik 😊


Hver enkelt bilde/lomme er nummerert med dato og tallet har fargene som datoen har. En liten tekst til hvert bilde


                                     


Utfordre dere til å være med på dette om du står fast og trenger ny inspirasjon 😊

 

 
                                                         DT- Monica


søndag 9. juni 2019

Att blanda fysiskt och digitalt

Då var det dags för mig, DT-Emma, att visa ett uppslag som jag har gjort.






På titelkortet längst upp till vänster har jag klippt ur bitar från andra PL-kort ur serien och limmat fast, tillsammans med en månadskalender, enamel dots och en flair. Den senare har jag gjort genom att stämpla med svart på ett annat kort ur serien, stansa ut och haft på en epoxybubbla.

På kortet längst upp till höger har jag i min skrivares programvara lagt tre foton på en 6x4''-utskrift, och den tomma rutan dekorerade jag med spilbitar, bokstäver och enamel dots.

3x4''-kortet längst till vänster är en meme som jag skrivit ut och klistrat på ett kort.

Längst ned till vänster sitter det en flip-ficka med dold journaling under.

Högersidan är gjord i PL-appen, utskriven på A4 fotopapper och dekorerat. Det är samma serie kort på den som det är på den fysiska sidan. Jag valde att skriva texten för hand och inte i appen.

Jag laddade ned appen i vintras, och har använt den till foton som jag inte hunnit eller velat göra fysiskt, men det här är första gången som jag skrivit ut något jag gjort där. Det var både roligt och lätt, och jag gillar resultatet. Det kommer jag säkert att göra fler gånger.

Det var allt för mig denna gång, hoppas ni blivit inspirerade!

~Emma

onsdag 5. juni 2019

Maja Design, vellum och stämplar

Hej då är det min tur, DT-Gunilla, att inspirera med stämplar och Maja Design papper, då jag använt "Vintage Spring Basics" och "Monochromes - Old Brass".
Det är sällan jag gör egna PL-kort, men så kul det är när man har fina papper att jobba med! Ni kan själva vara med och testa stämpling och vara med på vår utlottning, läs här: Tävling stämpel i fokus
Här är min första sida från oktober 2017 när jag fotade kl 10.00 varje dag under vecka 43.


Här har jag upprepat stämpeln i högra nedre hörnet, från detta okända kit:


Så på de beigerandiga papprena (Majas monokrom) har jag stämplat med distress ink i brunt och blått. Det ser nästan ut som jag stänkt färg, men jag har alltså stämplat:


På fotot ovan ser ni hur jag har skrivit på skrivmaskin.
Men ni ser också att jag stämplat på vellum och satt dit en enamel stickers ovanpå.

Anledningen till att jag stämplar på vellum är att jag inte är helt van och rädd för att stämpla fel, samt att jag tycker om den extra dimensionen. På vellum stämplar jag alltid med "Stazon" , för att undvika att det smetas ut.

Jag vill gärna upprepa mina pynt, så här har jag upprepat på många ställen: stämpeln "Love that" och klistrat på en rosa enamel stickers (se nedan)


På mitt titelkort har jag använt vellumpapper och stämplat "Vecka" från Malins stämplar samt datumen för veckan. Jag tycker det blir extra effektfullt att häfta på några klamrar också.


Eftersom Maja Designs papper är så fina vill jag inte pynta för mycket, så jag gjorde det enkelt. 

Här tyckte jag det saknades något så jag stansade ut en cirkel och upprepade klamrarna:


På fotona har jag använt en fotoapp på min iphone ("Letterglow") för att skriva in text och för att lägga in en digital bild i form av veckodag ("friday") från Ali Edwards. 

På nästa sida fyllde jag inte en hel 12X12 sida, så jag satte in en smal sida istället:


Och på den här sidan nedan förtydligade jag vilket veckonummer det var, fortfarande stämpling på vellumpapper (Malins stämplar och siffrorna från Altenew).


Och här nedan har jag förtydligat att det är kl 10.00 dagligen som jag fotograferat och dokumenterat. 


De stämplar jag använt med engelsk text är från Ali Edwards.

Glöm nu inte att vara med och tävla innan 15 juni, vi lottar ut priser från Malins stämplar och från Paiprdesign.
Läs mer om tävlingen här: Utfordring stämpel i fokus

Tack för titten!





søndag 2. juni 2019

Inspirasjon. Stempel i fokus

Hei. Da var det min tur igjen til å vise frem litt pl-inspirasjon. Jeg har valgt å holde meg til samme tema som utfordringen vi har gående nå. Nemlig med stempel i fokus.

Denne går ut på at vi skal bruke samme stempelet minst 3 ganger på våre sider. For meg ble dette en fin utfordring. Jeg bruker en del stempel på sidene mine, men sjelden jeg bruker samme stempel mer enn 1 gang.

Jeg har laget 3 sider fra uke 40 i 2015. Stempelet jeg har brukt er ett lite stempel med teksten 100%


Side 1
Papirene jeg har brukt på alle 3 sidene er fra Maja design. 
Boblene og sirklene jeg har brukt er en dies fra papirdesign.
*


Side 2


Nærbilde av stempelet jeg har brukt.


Sirkler stanset ut med dies fra papirdesign. Fine og bruke som pynt.


Side 3.
Har brukt 100% 3 ganger på alle sidene.
Veldig kjekk utfordring.


Jeg har kun brukt hele 12*12 ark fra Maja design på de sidene her.
Så gøy å dele opp selv og få det akkurat sånn som man vil. 

Brukt også Maja design ark til å stanse ut boblene og sirklene som jeg brukte til pynt.
Stickerser med diverse tekst er ett must hos meg.


Håper du også vil bli med på utfordringen vår. Du finner mer info her: stempel i fokus.

Klem DT-Elisabeth