søndag 27. juni 2021

Vandring i Alperna

DT Marit här. Hoppas ni alla njuter av en härlig sommar.
Som ni säkert märkt och kanske läst i tidigare inlägg så har vi nu enbart inspirationsinlägg på söndagar. Detta då vi nu är några färre i teamet. Vi återkommer med DT-Call i slutet av sommaren och hoppas kunna utöka teamet till hösten. Därefter är planen att gå tillbaka till bloggning 2 ggr/veckan.

Nog om det. Dags för mig att komma med lite inspiration. Efter flera bloggningar med sol och bad så byter jag idag fokus och tar med er på vandring i de österrikiska alperna.
Gemensamt för de sidor jag inspirerar med idag är att jag låtit mina foton med de vackra vyerna få vara i fokus. För att inte PL-korten skall ta fokus från fotona har jag valt de enkla Becky Higgins Grid Cards och sedan anpassat dessa i färg och tema.

Så här blev min första sida. En bild hänger kvar från vår sista kväll i Kroatien och när jag nu ser min sida så inser jag att inte satt någon titel att vi faktiskt bytt resmål på min sida.


Korten från Becky Higgins har jag färgat i kanterna med Distress Ink Shabby Shutters.


Enkla dekorationer med orange enamal dots. Jag kände jag behövde en kontrastfärg till allt det gröna och valde då orange då den plockade upp färgen i mannens tröja.
Dekorationer med stämpling på vellum och en kompass, en die cut från KaiserCraft Collectables - Open road.


Sidan 2 liknar 1:an väldigt mycket. Fast här finns fler färgglada inslag på bilderna. Orange, rosa och rött som jag fångar upp i olika enamal dots.


Ett fillercard skapat med stämplar från Tim Holtz Blueprints.



På 3:e sidan har jag förutom Becky Higgins Grid Cards använt cardstock i olika färg. Dels som fotomatta och bakgrund, men även till dies av olika slag.


Jag lyfte fram färgerna i fotot med mörkgrön fotomatta och grönt PL-kort. En lila kompass och enamal dots för att matcha blommorna. 


Längst ner till vänster har jag fäst en extra ficka. Just den här fickan var i storlek 10*15 och fästes med en tejp längs stora fickans fasta del. På fotona har jag här gjort en bildjämförelse mellan att vi var där i februari och åkte skidor och sedan tagit foto på samma ställe nu på sommaren.


Jag tyckte det var kul att få med den jämförelsen så det blev 3 platser som jämfördes och därmed 3 foton. Perfekt för extrafickan.


Jag har också gjort egna dekorationer med dies och cardstock. De stora blommorna är från Magnolia och de mindre blommorna och bladen är från Gummiapan. Återigen har jag färgat kanterna med Distress Ink - Shabby Shutters.


På fjärde sidan har jag valt att ha med en panoramabild. Mycket färger och detaljer i dessa foton så jag har endast dekorerat med enamal dots i matchande färger. Samt lite guldstickers i matchande tema.


Jag tar ofta panoramabilder när vi är ute och reser. I appen PicFrame väljer jag sedan att lägga in 2 panoramabilder på en bild i formatet 3:2. Jag framkallar sedan den som förstoring 30*20 cm och när jag sedan delar förstoringen på mitten får jag ett foto som är 10*30 cm.
Ibland använder jag en ficka som har det formatet, eller så gör jag som här, använder ficka A, delar den avlånga bilden på mitten och fördelar på två fickor.


På 5:e och sista sidan så hände det så mycket saker som jag ville få med i text. Jag hade samtidigt inte så många foton. Här var själva storyn viktigare än just foton. Så det blev väldigt många PL-kort med text på.
En lite tråkig sida i min smak, men för mig var det viktigt att få med själva storyn.
Ni som följer Ali Edwards vet ju säkert att hon förespråkar just själva storyn. Lång som kort. Så det var just storyn som fick vara i fokus på den här sidan.
Ett foto säger en hel del, men med åren glömmer man detaljerna. Så jag säger som Ali, glöm inte att dokumentera vad som hänt. Skriv med lite kul detaljer i er text.
Lite passande fraser med stickers från Tim Holtz fick dekorera sidan.


Jag tog också en skärmdump på åskovädret som var. Men den rymdes inte och var inte heller så snygg, så jag gömde den i fickan. En tag gjord av washi-tejp indikerar att det finns något bakom.




Det var allt för idag. Ha en fortsatt skön sommar och glöm nu inte att dokumentera storyn.
Nästa söndag är vi tillbaka igen med ny inspiration

/DT-Marit 

Följ oss på Instagram: projectlifeinorge eller mig på marit_pysslar.





søndag 20. juni 2021

Takk for meg!

Hei.
Den 28 Mai 2015, hadde jeg DT-Elisabeth mitt aller første bidrag som DT her I bloggen. Og siden den gang har det blitt mange, mange flere. De har hvert en sann glede og være med i teamet. fått lov til og inspirere og ikke minst blitt inspirert og utfordret.

Bloggen ble etter hvert "barnet mitt" når jeg tok over som leder her i bloggen. Jeg har kost meg med bloggen hver dag. Kost meg med bidragene deres til utfordringene våre, deres inspirasjon har hvert gull verdt og jeg ønsker å få takke dere alle for at dere har gjort bloggen levende❤

Ikke minst vil jeg takke alle som har hvert DT'er sammen med meg ❤ Noen har blitt venner for livet, dere alle har gitt meg uendelig mye inspirasjon, og det har hvert en sann glede å blitt kjent med dere alle.

Men hva er vel ett takk for meg innlegg uten en liten reise i mine pl-sider! Jeg starter med min første side jeg laget her. Og følger på med noen av mine favoritter.


Min aller første side her i bloggen


Side av min niese, som jeg var så heldig å få sy kjolen og kjøre henne på skoleball

Lille gullet. Nå er han snart 10 år

Laget på kurs med iggydodie


Cas sider er vanskelig. Men denne ble jeg veldig fornøyd med


Digger alkoholblekk og sølvteip

*

Men alt har sin glanstid, og nå er det på tide å gi stafettpinnen videre. Marit og Gunilla vil fortsette og holde liv i bloggen, og jeg gleder meg til å følge med videre. For tiden fremover vil det bli bloggdager på søndager.

Tusen takk for meg❤
En siste klem fra DT-Elisabeth ❤

Om noen ønsker å følge meg videre. Finnes jeg på 
fb: Elisabeth's scrappehjørne
Instagram: elisabethsprojectlife.no
Blogg: www.projectlife.no (selv om denne er ganske lite brukt for tiden)

onsdag 16. juni 2021

En sommardag 2019

Hej!

DT-Therese här. Idag tänkte jag visa ett par uppslag från en härlig sommardag 2019 och det efterföljande uppslaget så man kan se hur jag skiftar färgmässigt för att anpassa efter fotonas färger.

Under semestern åkte jag hem till Arboga och umgicks med tjejerna. Vi hade en heldag. Efter en förmiddag med poserande för coola bilder hemma hos dem så lunchade vi på Subway. Därefter fick Arboga Museum ett besök. Vi fortsatte sedan till Götlunda Glass. Det var svalkande i värmen. Därefter for vi hem och avslutade dagen med kattgos och massagetåg. :)


Första sidan är en helt 6x12 tumsficka. Däri har jag satt en förstoring som är 10x25 cm. Längst ned har jag dekorerat med en wordstickers. Färgmässigt har jag utgått från Elsas Leviströja. 


Nästa uppslag har ju då naturligtvis en 6x12 sida och där sitter ytterligare en förstoring från foto shootet. :) Längst ned på denna sida sitter en etikett med en wordsticker. 

På det här uppslaget har jag fortsatt rött och vitt som färgval. På höger sida har jag tre foton, ett journaling card och ett filler card. 


Det har fotot har jag satt en vit fotomatta bakomför att sedan sätta det på ett rött kort i storleken 3x4 tum. Detta gör att fotot poppar upp lite. Och en wordsticker som finishing touches. 




Längst ned har jag en ficka som är 10x15 cm men där har jag satt ett litet kort och ett fillerkort. Dessa har jag tejpat ihop på baksidan så de inte ska åka på sniskan. 





Utflykten fortsätter på vänster sida av nästa uppslag men då i lite mer orangea färger som matchar den högra sidan som är ett nytt datum. 


Glass smakar alltid gott och ska njutas av "in the moment". Längst ned på fotot har jag gjort ett väldigt litet "cluster" bestående av wordstickers och en glass stickers. 



Längst ned har jag gjort på samma sätt om på förra sidan dvs tejpat ihop ett fillerkort och foto. I skarven satte jag en bladranka. Tejpen syns lite väl mycket på fotot men det gör den inte i verkligheten. Längst ned satte jag en gummidekoration från ett Studio Calico kit.





En av tjejernas katter hade varit borta i över en vecka och hennes mamma och pappa hade förberett henne på att han nog inte skulle komma hem igen. Men mitt i natten när pappan öppnade dörren för den andra katten så kom båda två in. Lyckan var stor. 
Jag ville dokumentera detta och hittade då denna söta journalingruta i mina lådor. Den var orange men det gjorde absolut ingenting då den passar ihop med vykortet överst på sidan och skeden i glassen. 


Det var vad jag hade att visa denna onsdag i mitten på juni. Hoppas du fann något att inspireras av. 

Ha en skön sommar!

//DT-Therese




søndag 13. juni 2021

Strandhäng

DT-Marit här igen med några sista sidor från resan till Kreta hösten 2019. Som jag längtar efter att få ut och resa igen. Att skapa dessa sidor har både fått mig sakna resandet, men också njuta av det som var genom att uppleva det igen. Jag tycker det är en av många fördelar med Project Life. Att man upplever saker flera gånger.
Första gången i verkligenheten, sedan när jag väljer foton och planerar min sidor, ännu en gång när jag skapar mina sidor. Sist men inte minst, när man sedan bläddrar i gamla album.

Jag har på de tidigare sidorna från Kreta använt produkter från Prima Marketing och kollektionen Paradise Fruit (se bild sist i inlägget). Och de sista sidorna är inget undantag. Från pappersblocket valde jag ett papper som matchade färgerna på stranden. Jag tyckte att den svaga mönstringen på dem påminde om mönstret vattnet ibland skapar i sanden.


Texten på PL-korten har jag skrivit på skrivmaskin. Jag var först osäker på om mönstringen skulle störa texten, men jag tyckte det funkade bra.
När jag använder min skrivmaskin för att skriva text på mina PL-kort så skär jag först till dem i lämplig storlek och fäster dem sedan på vanligt kopieringspapper med washi-tejp och matar in dem i skrivmaskinen.
Chipboards från Paradise Fruit Collection. Fanns flera som inte var med just frukt som matchade dessa sidor. 


Fotona längst ner valde jag extra bred vit kant på innan framkallning. Hade tänkt skära till dem med smal vit kant och sätta dem på en färgad fotomatta. Men så kom jag på att detta blev mycket snyggare och mer stilrent. Mer chipboards från Paradise Fruit Collection. 


Sista sidan från Kreta-resan. Samma papper som ovan och chipboards, samt stickers. Allt fråParadise Fruit Collection. 


Inte många chipboards kvar när jag kom till sista sidan på resan. Men kvar fanns två hjärtan och &-tecknet. Blev perfekt till bilden på oss på stranden sista kvällen.


Enkelt dekorerat med enamal dots och stickers.


Det var allt för idag. Hoppas att jag med mina sidor från Kreta kunnat inspirera kring hur man kan köpa produkter som matchar temat och färgerna i fotografierna. Det behöver ju inte vara ett stort core-kit. Man kan ju faktiskt skapa egna kit. Dessa var dessutom inköpta på rea.


Inte många saker kvar från dessa produkter nu. Några papper i blocket och några stickers. Mitt mål är att använda upp dem till några kort.

onsdag 9. juni 2021

Trimpoeng

Idag er det DT-Annelen som skal komme med litt inspirasjon. 

Her kor eg bur, begynte turlaget med trimpoeng 1.mai. Det har blitt mange like turer når eg har gått, og nokre dager har eg ikkje fått mulighet å gå på tur. Men idag tenkte eg at eg skulle vise nokre av turane eg har tatt no i mai :)

Første sida er i fra byturane og det er dei som er blitt mest gått til no. På bilda som ikkje har tekst på seg, er alle tatt frå Litleåsen

Dette er noko som har engasjert folk her, og det er mange som er ute å går på tur. Treffer alltid masse hyggelige folk, og eg har og fått med meg tura eg ikkje har gått før. 

Den andre sida er i frå nokre støylar i Eikefjorden. Utenom Uførefjellet som og fekk plass på denne sida. Ser dokke hjerte i skya på bilde frå Uførefjellet?


Målet er at forhåpentligvis skal eg få gå alle turane som er med i konkurransen

Det var alt eg hadde for i dag :)

Ha ein fin dag

DT-Annelen 

søndag 6. juni 2021

En träningshelg värd att minnas

Halloj i värmen!

Idag är det jag, DT-Pernilla, som kommer att visa ett uppslag från en riktig härlig träningshelg på Falkenbergs strandbad i Skrea. Eftersom det "händer" så mycket på fotona så har jag valt enhetliga toner och inte så mycket dekorationer.



Det var ett digert schema med träningspass och föreläsningar 
och jag passade på att dokumentera det inne i ett PLkort.


Man kan inte besöka Skrea utan att fota den underbara miljön och den klassiska bryggan.


Det var allt från mig denna gång!
Ha en fin dag,

//Pernilla @pillanspyssel


onsdag 2. juni 2021

Att följa ett tema under en vecka: Give

Hej, DT-Gunilla här,

Nu när jag hållit på några år med Projet Life känns det som att jag behöver lite nya infallsvinklar i mitt skapande. Ali Edwards har inspirerat mig, och många andra i världen, att skriva mycket och gärna runt ett ämne/tema (story). I vecka 3 detta år, så bestämde jag mig för temat GIVE, jag har köpt ett story kit  av Ali för ett par år sen som jag ville använda upp. 


Det passade så bra just den här veckan för jag kom på att jag hade fått en blombukett av en nöjd kund som ville tacka mig för statistikhjälp som jag givit henne. 

När jag sen tänkte vidare kom jag på att o vår hund ger oss mycket glädje. 

Sen en gåva jag får varje morgon, som har blivit så självklar så man nästan glömmer av att visa tacksamhet, är att min man gör en brasa varje morgon lagom tills jag stiger upp.


Dekorationerna blev puffy stickers hjärtan i lite murriga färger. 
Jag stämplade veckonumret med min nya sifferstämpel från Hänglar & Wings. 


Ett till puffy stickers hjärta upprepades på journalingkortet.


Och sen fick jag in en puffy stjärna i gult som matchade journalingkortet i färgen. Jag har även upprepat labels på lite olika ställen. Där har jag skrivit in lite text på min skrivmaskin direkt på dessa labels. 


På albumsidan till höger fortsätter veckan och jag låter samma tema fortsätta . "Give", puffy hjärtan och labels. 

Eftersom min syster också fyller år i januari, fungerade temat GIVE väldigt bra - för vi träffades och gav varandra födelsedagspresenter. Första gången vi firade UTOMHUS ! Men min syster tillhör riskgruppen och då löste vi det så, och tog sen en kort promenad. 


Av en händelse hittade jag en halvfärdig banner som låg i min skräplåda i perfekt gul färg som matchade mina sidor så bra. Den fick åka med på ett vitt journalingkort. 

Här skriver jag om att jag ger familjen MAT varje dag, trots att jag inte gillar att laga mat.


Och här är fotot på en av veckans middagar, blir rätt kul att ta fotot uppifrån så här:


Hittade en passande chip board med text också som jag satte på
ett halvt rött. PL-kort. Det röda kortet var egentligen 6X4, men det blev alldeles för mycket rött så jag delade på det och satte en lista bredvid för att få in mer vitt.


Denna vecka blev jag inbjuden till ett digitalt party till gamla SPSS-kollegor i Europa, och det var en speciell upplevelse att få sitta med den pensionerade presidenten och prata i ett av de olika digitala mingel-borden. Även det här var en gåva från några gamla kollegor, som ordnade detta party till oss.


När man börjar tänka efter, så hittar man mycket i vardagen som faktiskt är GÅVOR... det är viktigt att uppskatta det, då njuter man mer av det vardagliga livet. Project Life är verkligen ett sätt att fånga upp nuet, och mindfulness.

Titta gärna in på PL i Norges instagram @projectlifeinorge eller till mitt instagramkonto @gunilla_pysslar

DT-Gunilla