søndag 30. mai 2021

Att använda förstoringar i Project Life

Hej!
DT-Marit här igen. Idag bloggar jag om en utflykt till Botanical Park & Gardens på Kreta. Jag älskar allt som har med citrusfrukter att göra, framförallt citron. Jag var så förväntansfull inför det här besöket. Redan på vägen dit kom vi förbi odlingar av apelsiner och jag ville verkligen att dessa foton skulle få vara i centrum på PL-sidorna från besöket i parken.

När jag framkallade fotona från Kreta så testade jag för första gången att framkalla hos Crimson och valde även matta foton. Jag valde också att göra en förstoring 15*21 cm som jag delade upp på 3 PL-fickor för att verkligen få fokus på citrusodlingarna. Det var första gången jag använde förstoringar i mitt PL-album men jag blev väldigt nöjd med resultatet. Priset för fotot 15*21 var endast 11.60:- vilket jag tyckte var billigt med tanke på hur bra upplösning det var på fotot.


Så här blev sidan i sin helhet. Förstoringen får vara i fokus och är bara enkelt dekorerad med en puffy stickers i matchande färg. PL-korten kommer från ett pappersplock samt klippark från Prima Marketing Fruit Paradise collection som jag använt till mina andra sidor från Kreta.


Ett foto fick agera titelkort och jag stansade ut bokstäver från orange cardstock med
dies från Tim Holtz.


Texten skrevs på min skrivmaskin på ett grönt papper från pappersblocket 6*6. PL-kortet med fjärilen kommer från ett papper 12*12 från samma serie som innehöll PL-kort med blommor, frukt och fjärilar. Stickersen med apelsin är också från samma serie. Dvs Fruit Paradise collection. Se bild sist i inlägget.
På kortet med texten har jag fäst små dekorationer med citrus. Dessa är egentligen nageldekorationer, men tyckte de kunde användas här. Blev nästan som små enamal dots.


Även här fäste jag de små nageldekorationerna.


På sidan 2 har vi kommit in i den vackra parken. Mänger av vackra träd och buskar och spännande frukter. Här ville jag att bilderna skulle vara i fokus. 


Endast ett PL-kort med det gröna pappret igen. Dekorationerna är chipboard stickers från Paradise Fruit Collections.



Sidan 3 består av massa vackra blommor. Jag hade svårt att få med alla fina saker vi såg. Här valde jag en annan ficka för att få med fler foton, men fick ändå hyfsat stora foton så man såg allt det vackra. Då tycker jag att den här fickan, design K från Becky Higgins, är väldigt bra. Rymmer 6 stycken 10*10 cm foton. Chipboard stickers med guldtext från Paradise Fruit collection.


Ett enkelt filler card med stämplad text. Jag hade så många foton att alla inte rymdes. En liten tag med washi-tejp indikerar att det finns något bakom.


Drar man upp tagen så kommer ytterligare ett foto på en konstig citrusfrukt. Jag gör ofta så här när jag vill ha med fler foton än de som ryms.


På fjärde sidan är det återigen fotona som står i centrum. Ett enkelt PL-kort med text och chipboard stickers med apelsin. Ett foto har jag delat på mitten och fördelat på två fickor. Det i mitten med sängen. Jag tycker det blir mer liv i sidan om man delar ett foto över flera fickor.


Jag älskar de fina chipboard stickersen från Fruit Paradise collection.


På sista sidan återvänder vi till stranden. Lite frukt fick hänga kvar även på den här sidan. Citron är ju min favorit.


Jag gillar ju det stilrena och blev därför nöjd över hur mina PL-kort med text blev. Matchar både i färg och tema.


Enkla filler cards med stämplad text.


Här har jag stämplat på samma papper som PL-korten och klippt ut "I love travel" som dekoration.


Här ser ni produkterna jag använt. Jag köpte dem på rea på CiLi in Papers i början av året. Gillar ni dem så kan jag tipsa om att en del fortfarande finns kvar på rean.



Det var allt för idag. Hoppas jag kunnat ge lite tips på hur ni kan använda förstoringar på era PL-sidor. Jag kommer definitivt göra om det.
Nästa gång slutför jag Kretaresan och min fruktfrossa.
Tack för titten.

/DT-Marit 

Följ oss på Instagram: projectlifeinorge eller mig på marit_pysslar.

onsdag 26. mai 2021

Att använda upp det jag har, textkort

Hej DT-Gunilla här,  

Jag har bestämt mig att använda upp så mycket jag kan av det jag har kvar i mina lager. För ett par år sen fyndade jag ett helt ark med PL-kort som man kunde klippa ut.. nu var det dags att använda det och det fick bli på ett sommaruppslag 2020.

Nu när jag ser det så här skrattar jag nästan, för det blev VÄLDIGT mycket text på det här uppslaget. Inte helt OK kanske, men rätt kul..jag kan stå ut med det! Jag är i alla fall glad att få använda de vackra textkorten.


Här är lite närbilder också. Jag har blivit inspirerad av flera i teamet att använda enamel dots, men har inte kommit på hur jag ska placera dem på korten - det har jag svårt för. Som här har jag satt de för nära varann (ska flytta isär dem sen).


Här nedan tog jag både vita och svarta enamel dots, men här satte jag de svarta lite för långt ifrån varann istället:


Förra somnaren använde jag en smart phone - app (Collect photo) där jag kunde skriva in text under foton, och det underlättade för mig sen när jag framkallade alla sommarbilderna, eftersom journalingen var klar.


För den här veckan blev det ett foto över, som inte fick plats men som jag ville ha med och det satte jag därför i en egen ficka i en udda storlek (som jag köpte på rea någon gång). Den fick nu bli en insert och titelkort på samma gång. 


Jag fångade upp färgerna från korten på uppslaget ni nyss sett och hittade till och med två rose-guld-färgade stickers från ett Planner-stickers-häfte jag hade.


Tack för titten!

Titta även in på Project Life i Norges instagram och gärna min: gunilla_pysslar

DT-Gunilla




søndag 23. mai 2021

Finns Michelle Obama i mitt PL-album? Ja det gör hon! :)

 Hej!

DT-Therese här med frågan om Michelle Obama finns i mitt PL-album. Ja det gör hon faktiskt. "På riktigt" så att säga. I april 2019 var Mrs Obama i Stockholm för att hålla föredrag och promota sin nya bok. Jag och en kompis var där och lyssnade på henne. 


Jag har använt Becky Higgins ficka A. 


De två översta korten är från Pernilla Wahlgrens show Kort, glad och tacksam. På det ena fotot satte jag en clear overlay. 



Jag hade ett par stickers- och cut apart-ark med amerikanska symboler. Det här var ett perfekt tillfälle att använda dem. Bilderna på Michelle Obama har jag fotat av jumbotronen i Globens tak. Biljetten skar jag ned så den passade i en 3x4 ruta. 




Vi satt högst upp på den andra etagen mitt emot scenen så vi hade utsikt över hela Globen. En amerikansk flagga blev en fin fotomatta. 



På det sista fotot satte jag lite ballonger med amerikanskt tema plus en dekoration som jag tycker passar väldigt bra in på mrs Obama. 





Ja så gick det till när jag fick användning för mina amerikanska papper och dekorationer. 

Hoppas ni fick några tips och idéer. 

Ha en bra söndag. 

//DT-Therese




onsdag 19. mai 2021

Vi bygger

Hei. I dag er det jeg DT-Elisabeth som har laget en pl-side. 

I sommer er planene våre å jobbe litt på hus og i hagen. Og vi er allerede i gang. 
Denne helgen ble brukt til planlegging av ny platting og gravingen ble utført. 
Dette måtte selvfølgelig dokumenteres.
Det er så mye kjekkere og jobbe med nye bilder, enn bilder som er flere år tilbake i tid.


Jeg har brukt programmet collageIt for å sette sammen flere bilder til 1 stort bilde. 
Når bildet var printet ut, delte jeg bildet opp i 2, 
der ene størrelsen ble ca 10*10 cm og den andre 6*10 cm.. 
Da passet bildene fint i lommen jeg i dag har brukt. 

På de bildene med 4 bilder på, klipte jeg ut dent ene bildet, 
limte det på en smal hvit ramme og forhøyet det med 3D puter. 
Dette for å skape litt liv i siden.  

Brukt metall fra Tim Holtz som pynt på siden. 


pyntet også med litt halvperler og en tag som jeg la under ene bildet. 
På tagen skrev jeg kort om hva planene for sommeren er.


Det var det jeg hadde for i dag. 
Hvilke planer har du for årets sommer?

Ta vare på dere selv og de dere er glad i.
Klem DT-Elisabeth



søndag 16. mai 2021

Frossa i pastellfärger med inslag av guld och frukt

Hej! DT-Marit här igen.
Sist jag hade bloggdag så visade jag sidor från Kreta som jag skapat utifrån produkter jag köpt på rea. Skapa med nytt: Produkterna, fotoleverantör, fotovariant och tänket

Jag brukar skapa med det jag har hemma men inför att skapa Kreta-resan så hade jag köpt nya saker på CiLi in Papers. Jag valde produkter från Prima Marketing och köpte både ett pappersblock, ett stort papper som jag kunde skära ner till filler cards, samt die cuts och stickers. Allt i matchande serie - Fruit Paradise Collection. Se sist i inlägget.

I dagens inlägg åker vi på utflykt med bil på Kreta och besöker bl.a. den rosa stranden Elafonissi. Så idag blir det mycket pastellfärger i kombination med fruktiga dekorationer.

Här är min första sida från utflykten. Korten jag skrivit min text på kommer från favoritblocket Craft Consortium, se sist i inlägget. PL-kortet med citronen kommer från ett 12*12-papper från Fruit Paradise Collection. Fotona får vara i fokus och jag har bara satt en enkel dekoration i form av en die-cuts, även den från Fruit Paradise Collection.


De beige tonerna i kortet med citronen matchade både strand, bergväggen och min wood veener. PL-kortet innehåller också lite guldiga toner, men de var svåra att fånga på bild.


Enkel dekoartion med die-cuts från Fruit Paradise Collection.


På nästa sida besöker vi den kända stranden Elafonissi, känd för sin rosa sand. Självklart fick sanden vara med i mitt album. Fickan har jag stängt med min fuse tool.


Då PL-korten med frukter hade inslag av guld så fortsatte jag använda det. Stansade ut bokstäver med dies från Tom Holtz. Jag tyckte det blev snyggt med guld till det rosa i fotona och den rosa sanden i fickan.


Närbild på den rosa sanden.


Likt sida ett använde jag PL-kort med frukt, här en apelsin, och enkel dekoration med die-cuts.


Här ser ni mina sidor i ett dubbeluppslag. Pastellfärger med inslag av frukt, guld och blommor.
På den tredje sidan har vi åkt vidare till en annan strand, Falassarna. Här var det mer grönska och jag valde papper från pappersblocket Fruit Paradise Collection. Omedveten om grönskan hade jag passande nog bytt till grön bikini.


Sanden kommer ju med här också, men det passade bra då det fanns rosa sand även på den här stranden. För att fånga upp det gröna i fotona och få en kontrast mot de andra sidorna så går PL-kortet i grönt, samt den lilla stickersen med blomma. Bägge från Fruit Paradise Collection. 


Här ser ni produkterna jag använt. Älskar dem.
Fruit Paradise Collection från Prima Marketing.


Jag har även använt detta pappersblock från Craft Consortium för en del PL-kort.

Det var allt för idag. Nästa gång fortsätter utflykten till Botanical Garden på Kreta. Där blir det frukt i mängder.
Tack för titten.

/DT-Marit 

Följ oss på Instagram: projectlifeinorge eller mig på marit_pysslar.

onsdag 12. mai 2021

Rosa i juni

 Hej, DT-Pernilla här!

Idag blir det ett uppslag med mycket färg, främst rosa, från en junimånad. Jag har många PL-kort och ark som hör till PL som är härliga färger och jag försöker att använda mer färger under vår och sommarmånaderna. Fast antagligen hade färgerna behövts mer på ett uppslag i typ gråa november, men då matchar det ju inte fotona 😉


Under juni brukar det hända en del, lite sommaravslutning med jobbet, vackra blommor, 
firande av min födelsedag och just detta år tyvärr även terrordåd i London... 


Månadskortet, där jag stämplat Juni med clearstampsalfabet 
och lite stickers med sommarfeeling 



och lite dots som matchar blomman...

Önskar dig en fin dag och att vi nu äntligen får lite välförtjänt vårvärme...🌞

//Pernilla @pillanspyssel


søndag 9. mai 2021

Chipboard

När jag, DT-Emma, dekorerar mina PL-album så brukar jag använda ungefär samma typ av dekorationer. Stickers, wood veneers, enamel dots och washi är väl det jag oftast brukat välja bland först när det är dags att dekorera. Uppslaget februari-mars var inget undantag, jag plockade fram mina lådor  med grejer, men sedan tog det stopp. Trots att jag nyligen köpt på mig lite nytt i den vägen så var det inget som jag verkligen kände att jag ville använda. 

Efter en del funderande så bestämde jag mig för att prova en typ av dekoration som jag nog aldrig använt till PL förut, chipboard. Jag har flera lådor fulla med chipboard, men de använder jag främst till layouter och mixed media, inte till PL. Sagt och gjort, jag hittade mycket kul i mina gömmor, och så här blev uppslaget till slut:


På det stora fillerkortet längst ned till höger limmade jag fast en rund ram med kemi-tema som var passande eftersom februari och mars verkligen var kemi för hela slanten för mig (pluggar kemi på universitetet). På februaris titelkort sitter det ett chipboard-ord, "memories" längst upp, och på den runda etiketten under det stämplade ordet satte jag en liten chipboard-pil.


 

På titelkortet för mars satte jag en chipboard-fågel, och på 3x4''-kortet längst till höger är det ett chipboard-moln. 


Jag har använt chipboard från flera olika tillverkare. Och en del "vanliga" dekorationer också, såsom washi och enamel dots. Den här smala washin med rutor i orange, blått och grönt med silverdetaljer tycker jag är så läcker! Jag har använt den på flera ställen på uppslaget.

Min vana trogen har jag "klippt-och-klistrat" med mina PL-kort, alltså klippt/skurit delar från kort som jag satt fast på andra kort, för att få lite mer som jag vill ha det.

Det var allt från mig för denna gång, hoppas ni blev inspirerade!

~Emma