søndag 30. juli 2023

Lemon Twist

Hej!
DT-Marit här. Hoppas ni alla njuter av en härlig sommar och har eller har haft en skön semester. Själv har jag jobbat två veckor och påbörjar imorgon min tredje jobbvecka, vilket känns helt okej då jag hade en fantastisk semester.

Planeringen för vilka semesterbilder som ska med i albumet påbörjades under resan men är inte helt klar ännu.
I väntan på det så jobbar jag med sommarsemestern 2022.
I mitt förra blogginlägg så visade jag ju upp startsida, kan läsas här: Sommarsemester
Idag fortsätter jag med den resan och visar en sida där jag använt mig av material från Simpel Stories kollektion Lemon Twist som jag kombinerat med lite olika stämplar från Heidi Swapp. En somrig sida från Kroatien där jag tyckte citroner och blommor passade bra till PL från Medelhavet.


Här gjorde jag ett kombinerat titelkort - journaling kort med ett vitt men svagt mönstrat papper från kollektionen Lemon Twist. 
Stämplade plats och datum med oxider. Stämplarna kommer från Heidi Swapp. 


Här blev det ett filler card på vit bakgrund med klistermärken från ett stort ark från Lemon Twist. Stämplade lite svagt med bakgrundsstämplar från Heidi Swapp. 


Jag tyckte det var lite svårt att få in det gula. Jag ska erkänna att ovanstående vita kort var svagt gult först men jag blev så missnöjd så jag gjorde om. Till min lättnad gick klistermärkena att lossa. 
Lite gult finns ju dock i både pommes och brödet, så i lagom mängd gult i klistermärkena blev det bra. 


Här är sista PL-kortet. Samma bakgrundspapper som det vita fast turkose. Matchade fint till tallrikarna. Lite klistermärken från blocket från Lemon Twist. 


Här är de produkterna från Simple Stories jag använt. Serien heter Lemon Twist och jag har använt enfärgade fast svagt mönstrade papper 12*12 i vitt och turkose som PL-kort. 
Klistermärkena kommer både från ett stort 12*12 ark och den lilla boken med klistermärken. 

Det var allt för den här gången. Hoppas ni fått lite somrig inspiration till era semestersidor  

/DT-Marit 

Följ oss på Instagram: @projectlifeinorden eller mig på @marit_pysslar.

onsdag 26. juli 2023

Hvordan komme ajour når man er flere år bakpå?

 Hei. I dag er det jeg DT-Elisabeth som skal inspirere dere. Jeg har dessverre kommet laaangt bakpå med mine album. Jeg er så vidt ferdig med året 2016, og har kastet meg på 2017. Men det er langt opp og frem til 2023. Så hvordan komme seg videre i albumene uten og bruke flere år på å komme i mål?

Den første siden i 2017 albumet

*

Noen år har jeg laget uke-4ukes album og Desember Daily. Uke-4-uke er jeg ferdig med både 2017 og 2018. 2019 og 2020 er godt påbegynt, så der ligger jeg godt an i forhold til resten!  Desember Daily er jeg helt ajour med. Jeg begynte med de, i 2019 og er ferdig med alle år frem til 2022. Big Smile!

Mine DD-Album

*

Men samtidig som jeg har dokumentert ukene og desember ønsker jeg og dokumentere litt ekstra i min sønns album og mitt eget liv's album. Nå har jeg begynt på min sønns album for 2017 og jeg må ærlig meddele at dette er kjedelig. Det er gamle minner som jeg helt ærlig husker lite av, og det er vanskelig og dokumentere med journaling på mange av sidene. Men jeg vil liksom ha med meg bildene også. Men noen bilder har jeg dog valgt bort. Kan ikke ha med absolutt alt! Etter hvert blir det jo færre bilder som skal med i albumen hans, da han nå er i den alderen der jeg ikke får ta bilde av han lengre. Så jeg må kose meg med de bildene jeg har nå fra da han var yngre.


En vinterside uten snø.

*

Mitt mål nå i sommer har hvert å lage minst 1 pl-side pr dag. Noen dager lager jeg flere og noen dager ingen, men sånn i snitt. Jeg har på forhånd lagt alle bildene jeg skal bruke i egne album, så de ligger kronologiske så jeg kan printe ut fortløpende. Vanligvis har jeg brukt å printe ut til en del sider, når jeg først er i gang, men ofte endrer ting seg underveis, og jeg sitter plutselig med bilder som ikke passer sammen i pl-lommen som jeg har valgt. Jeg har derfor nå begynt å printe ut kun til 2 sider hver gang, frem og bakside. Da er det enkelt og printe ut bildene i det formatet jeg behøver for at frem og bakside skal passe inn i valgt pl-lomme. Når bildene er printet lager jeg ofte begge sidene samtidig, så slipper jeg og ta bildene så mye ut og inn av lommene. 




Papirer/PL-kort. Jeg mikser alt. Bruker pl-kort og mønsterark/papirblokker om hverandre. Ofte finner jeg ett fint pl-kort som har en passende tekst på seg, sammen med mønsterark. Jeg er også blitt flinkere til å bruke pl-kort fra flere forskjellige kitt sammen. Jeg har alt for mange pl-kort og litt i overkant masse papirer også. Spesielt papirblokker. Så jeg har alltids noe som passer. 


En mix av papirblokker og pl-kort

*

Pynt. Jeg pynter generelt enkelt, og lar ofte bildene tale for seg selv. Litt tekster og dotter er ofte det eneste jeg bruker. Er det noen bilder som inspirer meg til mer, så lar jeg meg selv leke og utfolder meg. 

Mitt mål nummer 2 i år er å ikke bruke så alt for mye penger på hobbyen min, kun lim og teip som jo er forbruksvare, og jeg kan stolt meddele at til nå i år har jeg kum kjøpt en tube lim! Men er snart tom for fotohjørner så det må jeg kjøpe inn. (Da har jeg ikke tatt med blekk og fotopapir, for det må jeg jo nøtt til og ha :-))

Diverse pynt

*

Sakte men sikkert jobber jeg meg fremover. Er endelig ferdig med vinterbildene til min sønn, så nå er det litt kjekkere og vårlige bilder jeg skal ta fatt på. Jeg elsker å scrappe vinterbilder, men akkurat nå, midt på sommeren er ikke akkurat vinter det jeg setter høyest. Jeg har måttet gå inn i en boble og gjenskapt den gode fine vinterfølelsen, mens jeg holdt på. 


Skjønningen vår

*

Mål for året. Jeg er realistisk nok til å ikke sette meg noe stort mål for hvor langt jeg skal være kommet i løpet av året. Om jeg er heldig så kanskje jeg blir ferdig med 2017. Her tenker jeg det er viktigst og sette pris på de små fremskritt. Jeg er uansett ferdig med hele 2016, og det er jeg super fornøyd med..

Har du noen tips til hvordan raskt komme ajour?
Del de gjerne, alle tips mottas med stor takknemlighet.

Følg meg gjerne på fb-gruppen: Elisabeth's scrappehjørne
Der jeg legger ut mine kreative krumspring.

Takk!
DT-Elisabeth








søndag 23. juli 2023

Sommaruppslag med blommor, grönt och washitape

Hej,

Då var det dags för mig, DT-Pernilla, att visa lite somrig PL i dag. Dagens uppslag är från Tjolöholms slott på västkusten. På en sån utflykt brukar det bli en hel del foton att ta hand om efter 😉. På detta uppslag lät jag grönt och blommor få en framträdande roll.


På PL-kortet längst upp har jag stämplat ordet "memories".
De större korten längst ned har jag stämplat med en "flammig/blurrig" stämpel med ljusgrönt för att matcha foton och på det till vänster är det dekorerat med en bild från klippark.




Jag använde matchande washitape för att fånga upp det gröna och 
sen tillföra lite blommor för att matcha PL-kortet och få den somriga känslan.

Hoppas detta kunde ge lite inspiration!

Ha en fin dag,
DT-Pernilla
Missa inte vårt instakonto @projectlifeinorden
Du hittar mitt egna pysselkonto på @pillanspyssel på instagram

onsdag 19. juli 2023

Många foton och dold journaling

 Idag tänkte jag visa mina sidor för maj månad. Det var ganska många foton (för att vara jag) och en hel del journaling som jag ville dokumentera. Dessutom, så slutade april månad i albumet med en något mindre ficka (här hittar ni inlägget om detta), så jag behövde tänka till lite extra så att det som skymtade igenom åt bägge hållen inte skulle störa det visuella intrycket. Foton på hur det blev finns längst ned i detta inlägg. 

Så, jag hade en 9*12''-ficka med enbart stående 3*4'', där jag bland annat skulle få in titelkortet. Jag hade också ganska många naturfoton som jag tagit under månaden, på blommande körsbärsträd, kvällssol över tjärnen, och liknande. Foton som jag inte egentligen hade så mycket att säga om, men som ändå illustrerade sköna maj. Därför bestämde jag ganska tidigt i processen att dessa foton tillsammans med ett titelkort och några fillerkort, skulle bilda en titelsida för maj.


Så här blev det, själva titeln sitter i mitten, omgiven av foton och fillerkort. Titelkortet är ett journalingkort, där jag satt fast bokstäverna på 3D-kuddar och ritat på dem med vit penna. En wood veneer och en stämpel hamnade också på titelkortet. 

Ett annat av fillerkorten är även det ett journalingkort som jag fäst en chipboard-text på, och dekorerat med enamel dots. De andra fillerkorten på sidan är odekorerade.

Det syns inte så tydligt, men på högra sidan är det en insert, Design H, som i princip är en halv Design A. Jag har valt att inte "märka ut" att det är en insert, det kan man göra genom att till exempel sätta en flik i kanten på inserten, men jag brukar inte göra det så ofta med mina inserts, fråga mig inte varför. 

Denna sida av inserten handlar om min examenshögtid. Jag har först ett journalingkort där jag beskriver dagen, med ett litet foto av presenterna jag fick, sedan ett foto på mig och ett fillerkort, som det finns en närbild på nedan. Det är stickers (BSc är en förkortning för Bachelor of Science, det blev engelska av bara farten och inte det svenska fil.kand.), och tre stämplar i tre olika färger. Den översta syns lite dåligt på bilden, men det står "Awesome" i ljusblått. Sedan kommer en atom i brunt med en enamel dot som kärna, och nederst ytterligare en text.

Jag hade ett foto i stående format, och en liggande 4*6''-ficka. Det löste jag genom att fästa fotot på ett 4*6''-titelkort, och med en bård från ett mönstrat 3*4''-kort i ena kanten. Jag stämplade även en text på en etikett, som placerades på fotot.


 När man vänder på inserten ser det ut såhär:

Jag har på denna sida dokumenterat ett läger. Längst upp på inserten har jag skurit en bit från ett titelkort och limmat på toppen av ett rutat kort, och använt samma stickers-alfabet för att skriva en rubrik på detta journalingkort som till titelkortet, och jag ritade även på dessa bokstäver med vit penna (dock så är de fästa direkt på kortet och inte på 3D-kuddar). En liten vimpel från ett annat kort och en wood veneer blev till dekoration.

I samband med att jag skrev detta inlägg, så insåg jag att det skulle bli snyggare om alla foton från lägret var till vänster på sista sidan, det blev mer sammanhållet visuellt så, än att ha det som det ser ut på fotona här. Därför bytte jag plats på ett av 4*6''-fotona och på kortet som det står "Jag har fått nytt jobb!". Jag orkade inte fota om allt, bara den sista sidan.



Som den uppmärksamme nu har förstått, så har jag bytt jobb. Jag hade en del att skriva om denna process, och för att få plats med detta, stoppade jag helt enkelt ned ett antal journalingkort i samma ficka (märkta med nummer så att man vet i vilken ordning de ska läsas). Jag stämplade "Read all about it" på kortet, för att hinta om att det finns mer att läsa om saken. Annars brukar jag mest använda flip-fickor när jag vill få med flera kort eller foton, men jag hade inga hemma i rätt storlek, så det blev denna lösning i stället.



Ovan är bilder på hur det ser ut när man bläddrar i albumet, angående att sidor från andra månader skymtar. Första fotot är hur det ser ut från aprils uppslag där maj skymtar, och andra från majs uppslag där april skymtar. 

Det var allt från mig denna gång. Nu ska jag ut och fortsätta njuta av min semester. 

~Emma

søndag 16. juli 2023

Resekit - memory keeping på resande fot

Hej! DT-Helena här! 
Så var det sommar och semestertider igen, och när solen skiner vill man ju mest vara ute och njuta. Men även om man tar semester från pysselrummet så behöver man inte ta semester från allt pyssel! Oavsett om man tillfälligt vill flytta ut sitt skapande på altanen, eller om man vill ta det med sig på en lite längre resa, så kan det vara smidigt att sätta ihop ett litet kit som är lätt att bära med sig och som innehåller det allra viktigaste för att kunna skapa lite PL, memory planning, art journaling eller liknande.
Jag tänker idag visa två olika kit som jag har satt ihop till mig själv den här sommaren. Ett lite mindre, och ett lite större. 

Det mindre kitet har jag packat ner i en papplåda och det innehåller: 
* Min dagbok (i ett fodral) samt lite klistermärken
* Storyline chapters-böcker
* En extra skrivbok/skissbok
* Några clearstamps, svart stämpeldyna och ett akrylblock
* En liten bund PL-kort och journalingkort
* Washitejp i olika färger
* En ask med lables och lite dekorationer
* Pennor
* En skärkniv (i formen av en penna)
* Sax, tippex, glue tape











Det större kitet packar jag ner i en kabinväska, och det innehåller lite fler saker. Till exempel:
* Extra klistermärken
* Extra washitejp
* Min art journal och en hel låda med akrylfärger, palett och penslar
* Några extra stämplar och stämpeldynor
* Min planner från Personlig Almanacka, där jag dokumenterar dagligen







Med dessa kit håller jag mig sysselsatt under semestern, oavsett om jag sitter i trädgården hemma eller om jag åker iväg på en längre resa. Jag har allt jag behöver för att dokumentera sommarens äventyr och även förbereda och samla material inför en höst och vinter full av härlig PL, memory planning och art journaling. Självklart har jag också min mobil med mig för att kunna ta många, många bilder!

Hoppas att du har en skön sommar, och att du hittar sätt att vara kreativ även när du är på resande fot eller ute i solen hemmavid! 
Tack för titten!

/Helena

onsdag 12. juli 2023

Rubons på pl-sider

Hei. Mitt navn er Elisabeth Hatlen Hanssen, 49 år. Har en sønn på 12 og 4 voksne bonusbarn, hvorav min sønn og bonusgutt på 20 bor hos oss. Jeg har hvert med som designer her i projectlife i Norge tidligere, og etter noen års pauser så er jeg nå så heldig at jeg får lov og komme tilbake. Det er jeg veldig takknemlig for. 

Mye har endret seg de siste årene, men det vil dere få ett innblikk i etter hvert som jeg får scrappet noen sider. Jeg har holdt på med bilder fra 2016 i flere år nå, men nå er jeg endelig nesten ferdig, sånn at jeg kan gå videre. Det er en ubeskrivelig deilig følelse, når man har stått fast så lenge. 

I dag skal jeg vise dere noen sider fra det berømte 2016. Dette er slutten av sommerferien den gang, og nå har jeg bare ett par sider igjen av denne ferien og dette året. YEY, for en glede og lykkefølelse!

Jeg har laget 2 sider, som henger litt sammen, men som er forskjellige. Bildene er tatt i samme tidsrom, men i forskjellige settinger. Har brukt de samme seriene med pl-kort på begge sidene, men gitt de forskjellige uttrykk. 


Den første siden har jeg brukt mye brunt og gull samt detaljer i blått og rosa, for og framheve solnedgangen. Papirene er pl-kort fra Becky Higgins, Dreamy edition og Kaiser Craft, Sparkle.
Jeg bare elsker de to seriene og de passer så fint sammen. 
Jeg har svertet pl-kortene med rosa ink. 
Dette framhever de lyse kortene og solnedgangen på bildene. 
Stanset ut beskrivende tekster i glitrende gull kartong
Dottene er gjenomsiktige for å fremheve vannet
*



I hjørnet på dette bildet (over) har jeg satt på litt rubons, Det viser ikke så godt her, da bakgrunnen var litt mørk, men det er der, og lager liv til siden. 
Rubonsen jeg har brukt er fra 49 and market, tidal wave.
Denne er i grønn mot blått og finnes også i andre fargenyanser.

*



Her har jeg brukt kun tekst på ett lysere felt av ene bildet.
Da viser det bedre. Har brukt samme rubonsen.
*



Neste side har vi forflyttet oss bort til solsengene på båten. Selv om solen er på vei ned, storkoste ungene seg. På denne siden har jeg valgt mer rosa kort og brutt det med litt gult og grønt. Egentlig en vanskelig side og finne rett farge til, da de orange solstolene var veldig dominerende. Men ble fornøyd med valget til slutt. prøvde og roe orange fargen med noen hvite tekster fra papirdesign.
*




På dette kortet satt jeg på rubons, tekst med noen splatter i grønt bak. Hadde egentlig tenkt og vise dere kortet før og etter, men jeg hadde ikke flere kort igjen av dette. En tydelig favoritt der. 
Den lille sorte teksten er også rubons.
*

Sidene er ellers pyntet med tekster fra papirdesign og dotter. 
Jeg bruker nesten alltid dotter på mine sider.

Det var det jeg hadde til dere for denne gang. 
Følg meg gjerne på facebook gruppen Elisabeth's scrappehjørne, 
der jeg legger ut mine kreative krumspring.


Takk.
DT-Elisabeth




søndag 9. juli 2023

Sommarsemester

Hej!
DT-Marit här. Hoppas ni alla njuter av en härlig sommar. Själv är jag iväg på semester och njuter för fullt. Och fotograferar och dokumenterar förstås. Några gånger i veckan sätter jag mig ner och tittar igenom mina bilder och planerar mina kommande PL-sidor för den här sommaren.

Men idag tänkte jag visa upp min startsida för förra årets semester. Jag gjorde klart den precis innan jag åkte på semester. Det hände något väldigt ovanligt när jag skulle göra den här sidan. Jag som sällan använder färdiga PL-kort då jag tycker att jag aldrig hittar några som passar, fick en plötslig lust att använda just färdiga PL-kort.
Så jag hittade några matchande kort från Becky Higgins kollektion Honey som jag kombinerade med vita albumblad och stämplar från Heidi Swapp.


Mitt titelkort gjorde jag av vitt albumblad och stämplar från Heidi Swapp. Se nedan för vilka stämplar. jag använt. Jag stämplade med Distress Oxide i olika färger. Datumstämpeln är från Becky Higgins.


Inspirerad av DT-Emma så använde jag PL-kort för att skapa dekorationer. På några av dem skrev jag lite förklarande text och använde dies för att stansa ut passande former.


Här matchade jag de gula färgerna och fick med både text och en stjärna som fanns på PL-kortet.


Jag skrev min text på skrivmaskin och matchade det gröna i PL-kortet och fotot med att stansa ut mer grönt där jag skrev min text.


Här fick det bli lite blå dekoration för att matcha floden Donau.


Här är stämpelseten jag använt.

Heidi Swapps set "Set Sail"

Heide Swapp Stamp Society April 2023.

Det var allt för den här gången. Hoppas ni fått lite inspiration till era sommarsidor och hur ni kan kombinera stämplar och PL-kort.

/DT-Marit 

Följ oss på Instagram: @projectlifeinorden eller mig på @marit_pysslar.