onsdag 19. juli 2023

Många foton och dold journaling

 Idag tänkte jag visa mina sidor för maj månad. Det var ganska många foton (för att vara jag) och en hel del journaling som jag ville dokumentera. Dessutom, så slutade april månad i albumet med en något mindre ficka (här hittar ni inlägget om detta), så jag behövde tänka till lite extra så att det som skymtade igenom åt bägge hållen inte skulle störa det visuella intrycket. Foton på hur det blev finns längst ned i detta inlägg. 

Så, jag hade en 9*12''-ficka med enbart stående 3*4'', där jag bland annat skulle få in titelkortet. Jag hade också ganska många naturfoton som jag tagit under månaden, på blommande körsbärsträd, kvällssol över tjärnen, och liknande. Foton som jag inte egentligen hade så mycket att säga om, men som ändå illustrerade sköna maj. Därför bestämde jag ganska tidigt i processen att dessa foton tillsammans med ett titelkort och några fillerkort, skulle bilda en titelsida för maj.


Så här blev det, själva titeln sitter i mitten, omgiven av foton och fillerkort. Titelkortet är ett journalingkort, där jag satt fast bokstäverna på 3D-kuddar och ritat på dem med vit penna. En wood veneer och en stämpel hamnade också på titelkortet. 

Ett annat av fillerkorten är även det ett journalingkort som jag fäst en chipboard-text på, och dekorerat med enamel dots. De andra fillerkorten på sidan är odekorerade.

Det syns inte så tydligt, men på högra sidan är det en insert, Design H, som i princip är en halv Design A. Jag har valt att inte "märka ut" att det är en insert, det kan man göra genom att till exempel sätta en flik i kanten på inserten, men jag brukar inte göra det så ofta med mina inserts, fråga mig inte varför. 

Denna sida av inserten handlar om min examenshögtid. Jag har först ett journalingkort där jag beskriver dagen, med ett litet foto av presenterna jag fick, sedan ett foto på mig och ett fillerkort, som det finns en närbild på nedan. Det är stickers (BSc är en förkortning för Bachelor of Science, det blev engelska av bara farten och inte det svenska fil.kand.), och tre stämplar i tre olika färger. Den översta syns lite dåligt på bilden, men det står "Awesome" i ljusblått. Sedan kommer en atom i brunt med en enamel dot som kärna, och nederst ytterligare en text.

Jag hade ett foto i stående format, och en liggande 4*6''-ficka. Det löste jag genom att fästa fotot på ett 4*6''-titelkort, och med en bård från ett mönstrat 3*4''-kort i ena kanten. Jag stämplade även en text på en etikett, som placerades på fotot.


 När man vänder på inserten ser det ut såhär:

Jag har på denna sida dokumenterat ett läger. Längst upp på inserten har jag skurit en bit från ett titelkort och limmat på toppen av ett rutat kort, och använt samma stickers-alfabet för att skriva en rubrik på detta journalingkort som till titelkortet, och jag ritade även på dessa bokstäver med vit penna (dock så är de fästa direkt på kortet och inte på 3D-kuddar). En liten vimpel från ett annat kort och en wood veneer blev till dekoration.

I samband med att jag skrev detta inlägg, så insåg jag att det skulle bli snyggare om alla foton från lägret var till vänster på sista sidan, det blev mer sammanhållet visuellt så, än att ha det som det ser ut på fotona här. Därför bytte jag plats på ett av 4*6''-fotona och på kortet som det står "Jag har fått nytt jobb!". Jag orkade inte fota om allt, bara den sista sidan.



Som den uppmärksamme nu har förstått, så har jag bytt jobb. Jag hade en del att skriva om denna process, och för att få plats med detta, stoppade jag helt enkelt ned ett antal journalingkort i samma ficka (märkta med nummer så att man vet i vilken ordning de ska läsas). Jag stämplade "Read all about it" på kortet, för att hinta om att det finns mer att läsa om saken. Annars brukar jag mest använda flip-fickor när jag vill få med flera kort eller foton, men jag hade inga hemma i rätt storlek, så det blev denna lösning i stället.



Ovan är bilder på hur det ser ut när man bläddrar i albumet, angående att sidor från andra månader skymtar. Första fotot är hur det ser ut från aprils uppslag där maj skymtar, och andra från majs uppslag där april skymtar. 

Det var allt från mig denna gång. Nu ska jag ut och fortsätta njuta av min semester. 

~Emma

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar