søndag 31. januar 2021

Siste halvdel av min DD

 Hei. I dag er det jeg DT-Elisabeth som skal inspirerer dere litt. Jeg er endelig blitt ferdig med min DD (Desember Daily) for 2020. 
Det er en sånn befriende følelse og bli ferdig med ett album/prosjekt syns jeg. 



Jeg valgte å lage tagger til mine datoer. Det var veldig gøy og jeg koste meg masse. 

Taggene ble alle laget med forskjellige bakgrunner og teknikker, men pyntet med utklipp. 
Taggene ble så festet på ett papir i rett størrelse, sånn at jeg kunne sette de inn i albumene.




         


Jeg har stort sett holdt meg til 2 hovedserier med papirer. 
Frozen roses fra Ciao Bella og pink winter fra Stamperia. Talla er fra scrapboys.  

I og med at taggene noen ganger ble litt overdådige måtte jeg lage sidene veldig enkle, for å få plass til alt. Jeg hadde ved start håpt å klare meg med 1 album denne gangen. Men ble selvfølgelig 2 i år også.

Ferdig med årets siste julehandel

Julegaver pakkes inn


Kos i førjulstiden


Siste innspurt.
Dager uten bilde, kan fylles med feks lister
over ting som skal gjøres før jul



Detaljer fra årets juletre


De nye englene mine. Elsker de


Viser til slutt en liten film over hele det siste albumet. Jeg hadde kun tall med dato frem til 25, 
etter det ble det litt bilder fra romjulen full av kos og julefred. 


For å få se videoen fra telefon, 
må dere scrolle nederst på siden og trykke på vis nettversjon for å få sett videon.


Det var det jeg hadde for i dag. I morgen er det 1 Februar og vi kommer med månedens tema innlegg. Så her er det vare å glede seg. 


Stay safe og ta vare på hverandre ❤

Klem DT-Elisabeth 

onsdag 27. januar 2021

Julgransplundring

 Hej!

God fortsättning önskar jag DT-Therese med denna sida om en julgransplundring. Jag började med Project Life i april 2013 så ibland slänger jag ihop en sida från jan - mars det året och det är just vad som hänt här. Brorsdöttrarna är 2 och 4½ och tycker det är kul att få komma till faster och dansa runt granen. Vi avslutade så klart med raketen. Därefter fikade vi och hade fiskdamm. 


Jag har använt Becky Higgins ficka design D det vill säga den med stående 6x4 och liggande 3x4. 

Jag hade inte så många foton framkallade men det gjorde ju att jag fick användning för några av alla PL-kort. Jag försökte hålla mig till färgerna rött, grönt och gult för att plocka upp färgerna från fotona. 




Texten skrev jag på ett stående 3x4 som jag sedan skar ned och satte fast på ett färglatt kort. Jag har satt dit peppamintkaramellerna och stången. Det andra fanns från början. 



När jag hittade detta kort tyckte jag texten passade så bra. Om ni tittar noga ser ni att foton är detsamma som det stora uppe i vänstra hörnet men kraftigt beskuret så endast tjejerna syns. 


Som titelkort använde jag ett kort ovanpå ett annat . Bokstavsstickers i gult för att fortsätta färgtrenden och sedan träfiberaktiga. Va lite orolig att de gula bokstäverna skulle bli för osynliga men de syns hur bra som helst och jag är nöjd. 

''


Ja, detta var en sida om julgransplundring som hände för åtta år sedan. Brukar ni ha eller gå på julgrnsplundring? Det heter kanske något annat i Norge? När man dansar ut julen och slänger ut granen? Berätta gärna i kommentarena. 

Ha en trevlig fortsättning på detta år som vi får hoppas blir bättre än det förra. 

Tack för mig! Ha en god onsdag folkens!



søndag 24. januar 2021

Disneyland Paris

 Hej på er, 

då var det dags för mig DT-Pernilla visa ett uppslag. Det finns perioder där jag har det trögare med kreativiteten och den senaste perioden har varit en sådan, Jag lade fram de fotona som var näst på tur i PL-albumet och ..... inget, det stod still, jag bara stirrade på fotona hur jag skulle få ihop ett uppslag och känna in rätt färger och kort... Jag brukar ofta kunna se uppslaget "framför" mig när jag börjar ta fram fotona men inte nu. 

Så - what to do?!. Jag tog fram en kartong med betydligt äldre foton som någon gång också ska pysslas med och fastnade för foton från Disneyland Paris, där såg jag lättare färger mm framför mig. Fotona är däremot från den tiden då jag använde äldre modell av digitalkamera, så de är tyvärr lite bleka och inte så skarpa som jag hade önskat. Nästan så man behöver göra om det besöket nu när det är helt andra möjligheter med att fota... ;-)


Jag är väl fortfarande inte helt nöjd med uppslaget men vissa perioder får man vara nöjd med 
"good enough". I mitt PL-album för resor brukar jag dekorera mer och lägger mer tid för det där lilla extra men denna gången blev det inte så. Rosa fick bli huvudfärgen med inslag av andra pasteller som matchar foton och PL-kort. Hela Disneyland andas rosa och pasteller.


Titelkortet för sidan, såklart fick det gå i rosa nyanser för att matcha slottet mm.
Kortet är gjort från ett mönsterpapper och texten är stämplad med clearstamps.
Och det går ju inte att göra uppslag om Disneyland utan att ha Musse Pigg-symbol med, gjordes enkelt av två olika hålpunchar och svart papper.


Dekoration med en flair, gjord av utstansad cirkel och epoxybubbla.


Det var allt för mig denna gång, 
Ta hand om er!

Ni hittar oss på instagram på @projectlifeinorge och 
vill ni titta in och hälsa på mig på hittar ni mig på @pillanspyssel

//DT-Pernilla




onsdag 20. januar 2021

Glad og fornøyd

 Då er det jammen min DT-Monica sin tur til å ha innlegg på bloggen igjen! 

Dei siste innleggene fra meg har vært fra DD 2019 og i dag kommer siste sidene som eg vil vise fra album. Dei andre dagene inneholder enten bilde av venner til barna eller andre familien som ikkje vil på nett. 

Første siden er 9.des som omhandler eldstemann som har vært hos tannlegen å ordna ene framtann som han skada i en gymtime. Derfor ett stort glis og tekststickers fra Papirdesign med glad og fornøyd i tillegg til vakkert smil. Igjen er siden enkelt pynta med puff stickers i tillegg til dato i mosegummi i rød glitter. 



Neste siden er fra yngstejenta som er såå fornøyd med å ha pynta pepperkakehus. En rest fra ett gammelt mønsterark i tillegg til runde klistermerke fra Søstrene Grene. Juletreet i «trepynt» har eg sverta med walnut stain, då den opprinnelige fargen var blå. Denne sida er eg veldig fornøyd med, bilde er i fokus og pynten begrensa men tar opp fargene i bildet. 



Siste siden for denne DD som eg viser er også av minstejenta. Tradisjonen tro, så er det alltid runder før jul og ønske god jul. Denne dagen var yngstejenta med og vi var innom en leverandør fra jobben for å si god jul. Siden ho var med, så fikk ho selvfølgelig lov å prøve «styreleder stolen», det var jo stor stas for dette ble omdøpt til dronning stolen 😊 Enkelt pynt på fenne og, har eg og brukt en rest fra ett gammel mønsterark til bakside. Dette for å holde bilde i fokus. 




Totalt sett så vil eg si eg har lært følgende etter mitt første DD album: 

- velg bilder og hvilket format du vil ha på dei 

- skriv ut alle bildene før en pynter

- legg bildene i lommene 

- skal alle datoene ha samme farge/type?

- velge om en skal bruke ett kit/serie på kort/mønsterark 

- finne frem pynt på forhånd (så har man alt samla på ett sted og trenger ikkje lete etter «kanskje pynt».)


Dette er mine tanker og for noen passer dette og andre ikkje, men ved ett evt neste DD album så vil eg ha tenkt gjennom disse kommentrene over her. Eks.vis så bestemte eg meg for at alle datoene skulle være i lik farge/font i rød glitter mosegummi. Veldig fornøyd med det i starten men etterhvert så innsåg eg det at det satte begrensninger i forhold til mønsterark/kort. Men samtidig så er det jo en fin rød tråd gjennom album... 


Det var alt for denne gangen! Til vi blogges igjen, ta godt vare på hverandre ❤️


DT-Monica 


søndag 17. januar 2021

Det sista December Daily för denna gång

 Idag ska jag, DT-Emma, visa de sista sidorna för årets (eller numera är det ju förra årets) December Daily.  Nedan är uppslaget för 24-28 december.


24: Julafton har fått en egen sida för att jag ska få plats med journaling och foton. För oss precis som för många andra så blev det ett annorlunda firande i år, och jag saknade verkligen att få träffa tjocka släkten.

25: Da'n efter Doppareda'n är för oss ofta en dag då vi bara tar det lugnt efter en händelserik julafton.

26: Så skönt att den mörkaste tiden på året nu är förbi och ljuset är på väg tillbaka.

27: Ingen rast ingen ro. Jag har tentor i januari, så det är bara att sätta sig och plugga.

28: Äntligen lite snö!

Och sista sidan för i år och för detta album. Jag får plats med två år per album och 2021 är det dags att börja ett nytt. Jag har använt samma bokstavsstickers och typ av dekorationer som tidigare för att få det enhetligt. Det stora fillerkortet gjorde jag med en utskuren ram, en stor die cut och ett par små enamel dots som järneksbär.


29: En av mina tvåor på stickersarket hade försvunnit, så jag fick göra en nödlösning. Jag tog resterna från stickersarket och satte fast på ett papper i samma färg som siffrorna och klippte ut. För att få det enhetligt gjorde jag samma sak med nian. Det blir inte så jättebra, men ibland har man inget val.

30: Vår 21:a bröllopsdag.

31: Nyårsafton.

Jag har även här använt mig av samma bokstavsstickers som tidigare. "Joy" är en stämpel som kommer från samma kit som använts förut.

Det 6x6''-block som jag köpte räckte mer än väl för hela december eftersom jag har så mycket vitt. Likaså räckte förpackningen med enamel dots (jag köpte två för säkerhets skull, men de som blev över kan man använda till annat än just jul om man vill).

Så, nu känner jag mig klar med julrelaterat för denna gång, och ser fram emot att få skapa med andra färger och teman.

~Emma

onsdag 13. januar 2021

Sommeren 2020

Idag vil eg, DT-Annelen, vise ei side fra den litt annleise sommeren vi hadde. Eg hadde nokre plasser eg kunne tenke meg å sett her i fylket vårt. Har tenkt på desse plassane ei god stund, men har liksom ikkje komt meg dit. Men det året vi blei anbefalt å bruke ferien vår i Norge, fant eg ut at eg skulle ta turen. Eg fekk meg ein fin dagstur og oppdaga ei nydelig perle. Gleder meg alt til eg skal oppdage enda fleire perler i nærområdet

Eg har brukt lite pynt på denne sida, då eg vil at bilda skal vere i fokus. Når eg ser på bilda er det jo mykje finare i virkeligheten enn bilda viser...



Det var det eg hadde å vise i dag. Håper alle har det bra i det nye året og ta godt vare på kverandre

Klem DT-Annelen

søndag 10. januar 2021

Att bli inspirerad av sig själv

Hej! DT Marit här.
Hoppas att ni alla haft en skön jul- och nyårshelg. Det har jag. Mycket friskluft, motion och en massa Project Life.

30 december läste jag i min dagbok att jag samma dag 2018 hade städat mitt pysselrum. Jag har en app i telefonen där jag skriver dagbok och där jag också kan lägga in bilder. Där såg nu bilden av ett välstädat pysselrum.
Det fina rummet gjorde mig så sugen på att få det så igen, så jag ägnade nyårsaftons förmiddag åt att städa mitt pysselrum. Jag blev verkligen peppad av detta och njöt vid 12-slaget av att få börja nya året i ett välstädat pysselrum. Jag gick t.o.m. in en sväng och kollade runt i rummet innan jag la mig på nyårsaftons natt.

I november körde vi ju Utveckling inom Project Life här i bloggen. Ni kan läsa om min utveckling här.
Det var verkligen väldigt intressant och utvecklande att göra det och jag kan verkligen rekommendera er alla att göra detta. Det är väldigt utvecklande.
Jag kom fram till flera bra saker som jag saknade och gillar. Bl.a. kitet Hertitage från Becky Higgins. Lovade mig själv där och då att börja använda det igen.

Så när jag nu skulle fortsätta med sommaren 2019 så plockade jag fram mina PL-kort. Ni som brukar läsa mina inlägg vet ju att jag gillar göra egna PL-kort då färg och matchning är extremt viktigt för mig. Så det här med PL-kort är verkligen en utmaning för mig. Men det som kändes extra kul nu var att jag ju faktiskt blivit inspirerad av mig själv, av något jag gjort tidigare.

Nu hade jag ju lite tur att sidorna jag skulle skapa var från en äldre stad i Kroatien och de lite dova tonerna i kitet samt temat passade perfekt.
Så här blev min första sida med Heritage.

Jag ville ju gärna ha någon röd tråd så mönstret på det stora kortet ner till höger fick bli den. Mönstret återfinns på kortet där jag skrivit min text. Förutom de gråa tonerna svalde jag svagt gula kort. Klippte och klistrade lite och gjorde en dekoration från ett prickigt kort från samma serie. Jag hade precis köpt runda stämplar från Technique Thuesday som jag använde. Jag köpte dem begagnande på Facebook och de var som gjorda för Rese-PL. Och perfekta i min en tums-punsch.

På sidan 2 har jag mest foton och det PL-kort jag har här med samma grå mönster som sida 1.


Jag använde fler av mina nya Technique Thuesday-stämplar, denna gång stämplade på vellum.

Nöjd med mig själv och tyckte jag fått ett enhetligt uppslag.

På min 3:e sida blev det svårare. Jag hade svårt att hitta matchande PL-kort. Så här valde jag faktiskt kort från ett annat kitt, Kaisercraft:s Sea Breeze. Korten har både de dova färgerna likt Heritage, men också turkos inslag som passade mina foton.

För att få med den fina ”spetsen” på kortet klippte jag ena fotot, det var ju bara texten på skylten jag ville åt. En stämpel från Gummiapan och lite enamal dots som dekoration.

PL-kortet längs ner till vänster hade visserligen en passande text, men jag tyckte det såg lite tomt ut till vänster. Så här stansade jag ut cirklar med dies och punch från olika PL-kort. Stämplade på några. Stämplarna är från Gummiapan och Technique Thuesday.


På 4.e sidan gick jag tillbaka till Heritage. Vi var nu tillbaka bland rustika byggnader och blankslitna stenar så här passade de bra.
Det var dock svårt att få till det bra med fotona längst ner på sidan. För mig som tycker färgerna är viktiga så stör de lite.

Kortet med text är samma som sid 2, så här plockade jag upp mönstret igen.

Jag blev dock inte helt nöjd med uppslaget. Lite brokigt i färg för min smak.

Fyra sidor gjorda med PL-kort. Det är stort för mig. Och fantastiskt kul att kunna bli inspirerad av sig själv och inte bara av andra.
Efter detta var jag igång och med mitt nystädade pysselrum var inspirationen på topp. Visst är det mycket som är skit med den här pandemin, men vilket lugn det gett mig under jul och nyår. Att inte åka runt bland släkt och vänner utan bara njuta av lugnet hemma. Inget ont som inte för något gott med sig. Mycket egentid och massa sidor gjorda, hela 12 stycken under helgerna. Och då har jag ändå jobbat i mellandagarna och bara varit ledig helg och röda dagar. Känner mig helt hög på PL.

Mer av mina sidor jag skapat får ni se i kommande blogginlägg.

Vad inspirerar dig? Lämna gärna en liten kommentar här i bloggen eller på Facebook.

/DT-Marit 


Följ oss på Instagram: projectlifeinorge eller mig på marit_pysslar.

onsdag 6. januar 2021

Takk for meg :)

 Hei :) 

Da vil jeg, DT Caroline gjerne få si tusen takk for meg :) Det har vært veldig kjekt å være med i Project life Norge. 

Syns det var veldig gøy og bli spurt, og jeg håper jeg har klart å inspirere dere litt :) Jeg har ihvertfall blitt veldig inspirert :) 

Jeg har alltid følt det at alle andre er så flinke, så det var veldig kjekt å få tilliten å være med. Jeg kommer gjerne tilbake på et senere tidspunkt. 

Her kommer noen av mine favorittsider :)





















Til slutt vil jeg si tusen takk for alle fine kommentarer fra dere som har fulgt meg :)


Ønsker alle et godt nyttår! :)

Klem fra DT Caroline :)


søndag 3. januar 2021

Introduktionssidor genom åren

 Hej DT-Gunilla här,

Gott Nytt År! Visst är det kul att starta ett nytt album? Det blev nyss en diskussionstråd inne på Facebooksidan "Project Life Sweden", vilka album vi tänkt jobba med i år. Jag kör 12x12 i år med veckovis dokumentation.

Jag har precis påbörjat årets introduktionssida och skurit ut stora siffror från min Silhouette och lagt i mittenraden. Sen kommer jag sätta in foton på familjen och skriva på kortet "around here" var vi står just nu. Det är ett helt nytt årskit från Ali Edward som jag ska använda i år, och jag är såå peppad!


Något jag gärna lagt extra tid på de senaste åren, är just hur introduktionssidan ska se ut. Den har varierat under åren, så jag tänkte visa hur det sett ut för mig.



2020

Förra året inledde jag inte med en hel 12x12-sida, utan en smalare variant (6x12). Jag såg till att göra mig av med gamla stickers-bokstäver och använde svartvita foton för att inte texten och årtalet skulle försvinna.





2019

År 2019 inledde jag en hel 12x12-sida med mina mål för året och vad jag gärna vill säga JA till. Sen hade jag foton på alla i familjen.





2018

År 2018 bröt jag trenden helt och körde ett år i flera 6x8-album, med teman från Ali Edwards. Det var kul och annorlunda och innebar mycket dokumentation. I det här albumet hade jag inga fasta veckor utan körde 1-2 olika teman månadsvis. (Men jag gick tillbaks till veckovis PL året efter.)

Jag tycker det blev bra med att använda siffrorna i 2018 för att skriva upp något som varje siffra stod för på den här introduktionssidan. 2 PL-album, Inga (0) negativa tankar, 1 litet ord att ha i huvudet: CLEAN, och 8 saker jag älskar. 


Själva sifferkorten upptill har jag själv skurit ut med Silhouetten och sen har jag använt en fusetool för att "sy" lite smalare fickor att stoppa in sifferkorten i. 

Första månadens tema var bland annat Love och då skrev jag och fotade sånt jag älskade just då.  





2017

År 2017 inledde jag med en stor LO där jag scrappade runt ordet time och det betydde att jag hela året körde ett tids-projekt som DT-Elisabeth inspirerade till...


... och det var att dokumentera vid ett klockslag varje dag, och när det blev ny månad bytte jag klockslag. På LO-sidan nr 2 nedan visar jag vilka klockslagen var. 

Ett så kul projekt, men min familj blev tokig på mig under hösten eftersom min mobiltelefon ringde varje dag på det klockslag jag skulle fota.





2016

År 2016 inledde jag också med en LO och här visade jag upp 12 små foton - ett foto per månad taget från exakt samma plats (där jag passerade med hunden varje dag). Det här albumet var för övrigt ett för mig klassiskt PL-album, där jag dokumenterade min vardag veckovis. 





2013

Om vi hoppar till ett av mina första år med PL, så hamnar vi på 2013. Jag hade köpt en packe med blandade PL-fickor (lommer) och tog den här med 4 stora fickor som inledning. 
Jag valde här att visa upp foton på familjen och mig själv + hund och som ni ser har jag använt klassisk scrapbookstil med egna papper och dekorationer, samt embossat årtalet i silver.




Tack för titten och hoppas du blev inspirerad till att starta 2021 med ett PL-album!

/DT-Gunilla
 (Titta gärna in på instagram: gunilla_pysslar ).