søndag 7. november 2021

PL med en känsla per dag

 Hej DT-Gunilla här,

För två år sen var det en i DT-teamet (Elisabeth) som utmanade Project Life gruppen på Facebook att dokumentera känslor med foton och ord. En hel lång lista med en känsla per dag.

Det lät så pass svårt och annorlunda så jag hoppade på det. Jag höll utkik efter något att fota under dagen som hade med dagens känsla att göra, och jag lyckades både bra och halvbra.

Här är ett uppslag med känslor under vecka 32:

 

Om vi tar en närmare titt på hur jag lade upp det hela så lät jag känslan stå i versaler högst upp på varje journaling-kort så här kan vi se ordet:

ENGAGERAD 

på måndagens journalingkort och jag tog en passande selfie till det:


Färgerna i uppslaget:

I uppslaget fanns grönt i fotot med "water" och sen hade jag en del röda chip boards med texter (från Ali Edwards som älskar text-dekorationer) och lät dessa 2 färger vara mina färger mot allt det vita.

Rött och grönt är en färgkombination jag inte använt så ofta, men jag har blivit tipsad om att använda kontrast-färger tillsammans.


Torsdagsordet var

BESVIKELSE

och här dokumenterade jag att jag fått tillbaks urinvägsinfektionen och fotade hur jag laddat upp med vatten, citron mm


På högra uppslaget tog jag en mindre storlek på sidan för jag hade inte fler kort.

När jag tittade på det här uppslaget häromdagen såg jag att jag missat fylla i 11 augustis journaling om OROLIG så den skrev jag in NU istället. (Som tur var hittade jag en handskriven lapp med veckans ord bakom ett foto som ett stöd för minnet).


Texten till ordet "OROLIG" handlade om att jag var orolig för att göra bra ifrån mig på ett helt nytt utmanande konsultjobb. Det passade så bra med det här Ali Edwards-kortet som hade så uppmuntrande text om just att våga göra utmanande saker:


För en gångs skull satte jag titelkortet högst upp till höger (jag brukar ofta sätta det på vänstra sidan högst upp, men tyckte det här blev bättre).


Hoppas ni också vågar er på att dokumentera något annorlunda och sen hitta passande foto till det. Jag skulle nog aldrig komma på att dokumentera känslor om inte DT-Elisabeth hittade på det förslaget!

Kommer ni på något annat man skulle kunna lista upp för en månad istället för känslor?

DT-Gunilla

(gunilla_pysslar på instagram)










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar