onsdag 15. februar 2023

Ett uppslag med inserts i olika format

Hej! DT-Helena här!
Idag vill jag dela med mig av ett uppslag i mitt 2020-album, där jag har använt mig av inserts i olika format för att få med både en lite längre berättelse, samt ett par film- och TV-recensioner, som annars inte hade fått plats. 



2020 är det enda år (hittills) som jag har PL:at månadsvis, och det här uppslaget utgjorde starten på året, därav titelkortet "Januari". I början var jag lite osäker på hur jag skulle lägga upp mitt månadsvis PL:ande, om jag skulle bestämma i förväg hur många sidor en månad fick fylla, eller om jag skulle skippa alla ramar och regler och bara köra på. Januari bestämde jag mig för att försöka få in på två uppslag, men det visade sig knepigt att få plats med allt jag ville berätta. Lösningen fick bli att använda mig av inserts. 

Jag hade en ganska lång story att berätta om min mammas 70-årsfirande. Så till min första insert använde jag helt sonika en vanlig plastficka i A4-format. Texten printade jag ut på ett A4-papper, och klistrade sedan på foto och lite dekorationer. Hålen i plastfickan visade sig passa perfekt till ringarna i mitt 12x12-album.


Till min nästa insert använde jag mig av en sönderklippt plastficka från Becky Higgins. Jag är osäker på vilken design den ursprungliga plastfickan hade, men den här biten med två 3x4-fickor som jag hade liggande i mina gömmor passade perfekt till mina små TV- och filmrecensioner med tillhörande bilder. Jag fick dock stansa något extra hål i marginalen för att den skulle passa in i albumet.

Så här ser uppslaget, inklusive inserts ut. I slutändan kände jag mig rätt nöjd över att platsbristen tvingade mig att tänka lite nytt, för de olika inlagorna och formaten tycker jag skapar lite extra spänning och liv i uppslaget. 
Hur brukar du göra när du har extra mycket berättelser eller foton som du vill få med i ditt album, eller på ditt uppslag? Extra inlagor och utrymme kan såklart skapas på många olika sätt. Berätta gärna om du har några roliga och kreativa lösningar!

Tack för titten! 

/Helena

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar