søndag 17. desember 2023

Julafton genom åren

Hej!

Idag är det min, DT-Therese, tur att inspirera och visa lite inspiration för december. Jag har genom åren sedan 2013 gjort December Daily på olika sätt. Första året band jag ihop sidorna med en plastspiral så det blev en liten bok, något år gjorde jag ett fyrkantigt 6x6 tum album, ett år album med fickor i storleken 3x8 tum. Förra året blev det 12 tums plastfickor i det vanliga årsalbumet. I år har jag inte hunnit börja på DD än då jag varit sjuk. 

Det jag tänkte visa idag är kanske inte direkt PL men det handlar om jul och december. Jag ska visa hur jag på ett enkelt sätt sammanfattar julafton genom åren. Förutom DD så tar jag ut några favoritfoton från årets julafton och sätter ihop på ett av de där fina pappren, ni vet de där man inte vill klippa i utan ofta har på hög och klappar på. 😀 Jag började med detta 2008, det var min äldsta brorsdotter Elsas första jul och har sedan fortsatt. En del jular har det blivit ett duppeluppslag t ex Sveas första jul. 

Här kommer lite bilder. 

Det som är genomgående är att det inte är någon text utan endast foton och lite puffystickers samt eventuellt någon julfras eller wordsticker + enameldots. 

Har har jag klippt ut fotot på julkulan som min syster köpte i New York och använde den som dekoration då det var debut för den i granen. Den är satt på foamtejp så den kommer upp lite. 



2010 fick geten som Elsa önskade sig en egen plats på sidan uppepå julgranskulan. Egentligen önskade hon sig en levande get men det fick bli en i plast. 





2016 använde jag ett av mina favoritpapper. Jag tycker det är så fint med gran- och tallbarren. 



Det var två kulor på pappret så jag tog en deko av en filtkula och satte dit så det blir lite dimension. 




Ett jättefint papper som går i bruna toner med en fin fågel längst ned. Detta år var det kram/porträttfotogradering och de fotona var ett måste att ha med. 💓


Närbild på den fina puffystickern.



2019 års papper är ett gammalt från Panduro. Jag gillar ramen som gör att det ser enhetligt ut. 


Närbild på den fina die cuten som passar perfekt mellan fotona. 



Och är här 2020 års julaftonscollage. Jag försöker alltid ta en bild med mig och mina brorsdöttrar. Det är så kul att se hur vi förändras med åren (kanske inte kul att se att jag åldras), att tjejerna blir större och större. Detta år fick julvärden Lars Lerin vara med på collaget. 




Detta är några av de julaftnar som jag scrappat från 2008 till 2022. Jag har dessa i ett eget album som heter jul men man kan ju lika gärna ha dem i slutet på sitt årsalbum om man gör DD i ett annat format/album än det vanliga. Eller kanske i barnens album om man gör sådana.

Det var vad jag hade att inspirera med idag. Hoppas ni får en kul och scrappig julledighet!

God Jul 
och 
Gott Nytt År
önskar DT-Therese
















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar