onsdag 18. januar 2023

Fågel, fisk eller mittemellan?

 Det är sällan slutresultatet blir precis som jag tänkte från början när jag skapar, men ibland blir det mycket likt ursprungsidén och ibland mindre likt. Det jag ska visa upp idag hamnar definitivt under kategorin 'mindre' ...

Det jag hade tänkt var en sida där jag skulle dokumentera vad jag läser, tittar på, lyssnar på, och så vidare, just nu. Här är min skiss:



Det första som inte blev som jag tänkt mig var att jag inte hittade var jag lagt mina plastfickor med den designen. Inte heller hittade jag någon annan typ av ficka som passade vad jag ville göra. Då bestämde jag att använda ett helt 12*12''-papper och limma PL-korten på istället. 

Jag har samlat på mig mängder med udda mönsterpapper (med det menar jag att det bara finns ett eller ett par enstaka papper från samma serie) genom åren. Nuförtiden köper jag papper i kit eller block, men när jag började scrappa hade jag inte en tanke på vilken serie pappren tillhörde eller att det blir mycket enklare att använda dem om man har flera papper som matchar. Dessa udda papper står mest och samlar damm, men ibland gör jag ett ryck och försöker använda dem, och till detta projekt, där jag bara behövde ett papper, passade det bra att ta från den högen. 

Sedan så plockade jag fram ett dussin eller så PL-kort som matchade i färg och valde från dessa ut åtta stycken som jag tyckte passade bäst tillsammans. Jag skar med min Cameo ut titlar till korten ('läser', 'lyssnar', skriver' etc.) ur ett annat mönsterpapper med fina färgskiftningar (från ett block med bakgrundspapper). Jag skar även ut ordet 'NU' ur det mönsterpappret. Jag placerade dessa titelord på PL-korten och så började jag flytta runt dem för att se hur de skulle ligga.

Men nu kom nästa problem, hur jag än skyfflade runt korten tyckte jag inte det blev bra. De var för många. Jag drog ned på antalet. Och drog ned det igen. Det var som barnvisan 'Fem fina fåglar satt på en gren', ett efter ett flög ett kort iväg ...

Till slut hade jag fem kort kvar, och då tyckte jag att titeln med 'NU' blev för liten, så jag skar ut ordet i större format. Och i och med det tyckte jag att det blev snyggare med bara fyra kort, så jag plockade bort ytterligare ett PL-kort. Till sist hade jag i alla fall designen klar, så här blev slutresultatet:



Efter att ha gått igenom hela min samling med die cuts, chipboard och stickers utan att hitta något som jag tyckte passade som dekorationer, bestämde jag att symmetri alltid funkar. Så, jag skar ut tre cirklar med Cameon ur samma mönsterpapper som titlarna, och ramar till dem i vit cardstock. En cirkel har datum med gröna stickers, en har en liten rund die cut, och en har en stämpel. Även 'NU' fick en ram i vit cardstock, och så fäste jag enamel dots på ordet. 'JUST' är Thickers. 

På varje kort stämplade jag med ett passande motiv, en TV, en penna, en bok och en not. PL-korten sitter på tunna 3D-kuddar, cirklarna och 'NU' på något tjockare sådana. Allra sist limmade jag på tre likadana wood veneer-pilar.


 

Då är frågan, är detta verkligen PL? Jag vet inte. Inte tycker jag att det direkt är en renodlad layout heller. Sidan började i alla fall som PL, men utvecklades under processens gång till detta mellanting. Den kommer hur som helst att sitta i ett PL-album. 

~Emma

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar