søndag 20. august 2023

Min vardagsdokumentation

Jag fortsätter att beta av min vardagsdokumentation, en månad i taget. Det finns inte så mycket tid över för mig att scrappa så mycket som jag skulle vilja, men just vardagsdokumentationen känner jag är viktig för mig, både för att jag mår bra av att få göra något kreativt, och för själva dokumentationen. 

Jag tillhör den skara människor som gärna tittar tillbaka, både i det lilla och i det stora. Som gillar att bläddra i fotoalbum, påminnas om den första bilen man hade eller lillens roliga uttryckssätt, liksom att läsa om historiska slag och politiska svängningar genom tiderna. Mitt scrappande är ett uttryck för att jag tycker dokumentation är viktigt. Jag gör dock mina album för min egen skull, även om jag hoppas att mina barn och barnbarn en dag kan ha glädje av dem.

Titelkortet är två 3*4'' som jag satt ihop (ett sådant kort sitter på högra sidan), med bårder längs långsidorna från ett 4*6''. För att dölja skarven i mitten satte jag en liten doily ovanpå. Jag dekorerade titelkortet med etiketter, stickers, stämplar och enamel dots.



Min vana trogen har jag klippt-och-klistrat för att anpassa vissa kort efter mina behov. Längst ned på vänstersidan har två Basic-kort fått bårder från ett 3*4''. Längst upp till vänster på högersidan har jag också satt en bård, även den tillskuren från ett 3*4''. Skarven i mitten doldes med en dekoration som jag gjort genom att skriva ut min nya arbetsgivares logga på fotopapper, och sedan stansa ut den med en cirkelstans. 

Längst ned till höger på högersidan har jag skurit till en bredare bit från ett 3*4'' satt på en halv doily, och på detta limmat fotona.

 


Jag har dekorerat sidorna med samma medel som jag dekorerade titelkortet, med stickers, etiketter, enamel dots och stämplar. På detta uppslag lyckades jag använda sex stämplar (de som läst inlägg av mig tidigare vet att jag gör en medveten ansträngning för att använda min digra, och ständigt växande, samling med stämplar).


Det var allt för juni 2023. När jag skriver detta har vi redan kommit en bra bit in i augusti, och jag jobbar på att få ihop sidorna för juli månad. Det blir förmodligen juli som jag kommer att blogga om nästa gång. Inga märkvärdiga, världsomvälvande händelser på dessa sidor, men en liten del, min lilla del, av historien.

~Emma

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar